Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ima, generalno site poimotni nasi sogragjani koi pocustvuvale i najmali znaci na nastinka. Nema smisla, tolku se macele za da steknat nekoe bogatstvo, status pa se toa taka da im propadni. Preventiva si e preventova.
Чист пример политичарите наши од моч праени, да ми извините на изразот :)
Секој политичар кој го фати вирусот заврши на инфективна.

Tie ne gi ni racunam, za niv se podrazbirase.

„Не надгледувај“

Искрено у заѓно време форум е биднаја класика БЛМ движење и нетфликс пропаганда, свак имаја право на свое мислење, кое њино мислење бе неписмени, пишуе теорие на заговор, постира линкови и мислења базирани на фејк њуз и теорие на заговор и не е баниран, ја не знам стварно кој кур модератори работив на овуј тему, што е работа, чувства ли ќе им ги повредите ако ги банирате? Бијонс била лоша, топол поздрав била лоша, овј бољи ли е само што е благоречив или учтив? Сместа би ги банираја или отворите ги тамо соодветну тему за корону сас теорие на заговор и фејк њуз дозволено, банирајте ги овдека и раат да смо, читамо едн куп глупости свак дн, сваку страну без нула модерацију.
Не су они криви, погрешни критериуми имате.
Да ми живејш, за ова со фејк њусот пред некое време еден батка кој живее во Шведска, нашинец ( од оние теоричарите за дип стејт ) споделил некоја статија ама сајтот од кој ја споделил информацијата не беше од релевантен извор туку некој ебиветер сајт, и автоматски фејсбук од како ја објави по кратко време му го избриша статусот со образложение дека станува збор за ширење на лажна вест или некој спам,овој па убеден дека намерно од дип стејт го пропагираат сајтот оти нејќеле да се дознае за таа вест :pos: вика се расправа по фејсбуци

За ова пред некое време зборуваше една госпоѓа на телевизија, Македонка која живее во Австралија, дека и таму истото го прават,се шо не е поткрепено од релевантен медиум не можи да се шернува на социјални мрежи, поготово за време на пандемија.

Ima, generalno site poimotni nasi sogragjani koi pocustvuvale i najmali znaci na nastinka. Nema smisla, tolku se macele za da steknat nekoe bogatstvo, status pa se toa taka da im propadni. Preventiva si e preventova.
За нив и тестови преку ред има, пошто се клучни за општеството :)

Муабетот ми беше за мене, за вас, за било кој обичен човек. Ноторна глупост е дека некој без потреба е на болница. Треба да се истепаш за преглед, резултат, систем, а не пак да те хоспитализира некој оти си испаничен.

Само вие фалите и може да се затвори темата.
@Bafra
@Бачето
И после ќе се чудиме како има толку високи бројки основни поими како сатурација не знаат ама битно они се woke и се сметат за попаметни од сите обични смртници.

Аууу никако затварање на темава, каде ќе ги споделувате вашите знаења и логичности.
Каде ќе се жалите и кукате колку е лошо здравството, иако со децении родителите одвојувале.
Каде ќе обвинувате и пљукате по народот дека поради не носење маски сега ова се случува, иако реално 95% носат маски, а кога не беше морално, помалку заразени имаше.
60% од тие со позитивен тест, строго почитувале мерките, па или мерките се катастрофа или лажат.

Јас не се чудам, во март кажував дека смртноста и заразените ќе е мала, после дека втора половина на 2020 ќе биде зголемена (вкупната бројка ќе биде околу 12годишен просек), а 2021 ќе биде троа повеќе.

Вас ви е побитно да се исмејувате и обвинувате. Е кога ќе дојде гомното на газот, јбг пробајте и тогаш да се смеете, иако нема да е смешно.
Девојкана што ја изгубила мајка си, поради немање кислород (лесна и земја, жива фамилија) седеле дома и вртеле на телефони. Наместо да дежураат пред болница, па и да почастат 500ден. за информација, или тутнат некое евро на сестрите/докторите, сега ќе се каат и обвинуваат дека требале повеќе да се ангажираат, ама за жал касно е.

Системот во кој се крстите со децении најавено е дека ќе се рестартира. Нормално е сега да ја видите реалната состојба. Јасно ми е и зашто некој трет ви е виновен штом за вас Краџоски е поим, се крстите во него, го фалите, демек долг стаж имал, автоматски тоа значело и знаење:

Луѓе за кои овој лик е професионалец кој знаел, си заслужуваат се што ни се случува и ќе ни се случува.

Значи да повториме, прогнозите се дека ниту маска, ниту карантини, ниту полициски часови, НЕМА да ја намалат смртноста.
Виновник е феноменалниот Бетмен, кој предизвикува секакви досега непознати болести, на органите од мадињата до мозокот.

П.С.
Оваа тема е баш за општо да се збори, а другата во здравје, е за покорисни и постручни информации, ама таму нешто слабо со инфо, изгледа сеуште им е непознат Бетмен.

GASTRO-ENTÉRITE, BRONCHITE, BRONCHIOLITE

Многу помалку случаеви од овие три болести во Франција.

Инаку денес овде има само 9.4к нови случаи, а се ближиме кон 2 милиони официјални.

Карантинот, се надеваме дека ќе заврши на 1ви Декември, иако има најави дека баровите и кафулињата ќе останат затворени, а рестораните ќе бидат само со нарачки за носење или испорака дури до 1ви Февруари, што е ептен долго.

Луѓево бегаат од одење во болница сега оти се три сестри на 40 пациенти, се гушат без кислород, се мочаат во гаќи, молат за капка вода, вие мислите некој се тепал да оди во болница :)

За нив и тестови преку ред има, пошто се клучни за општеството :)

Муабетот ми беше за мене, за вас, за било кој обичен човек. Ноторна глупост е дека некој без потреба е на болница. Треба да се истепаш за преглед, резултат, систем, а не пак да те хоспитализира некој оти си испаничен.
Kaj ke fatis od niv mesto? Ne site deka se od niv, ama dovolno. Za tebe i mene e trosenje na resursi, za niv e od zivotno znacenje. Ne deka imame iljadnici kreveti na raspolaganje. Tolku se okolu 1000 kreveti plus minus.
Автоматски споено мислење:

Луѓево бегаат од одење во болница сега оти се три сестри на 40 пациенти, се гушат без кислород, се мочаат во гаќи, молат за капка вода, вие мислите некој се тепал да оди во болница :)
Mislis deka ist tretman bi imal ti so niv? Mislam seriozen si?

Има една приказна, кој работи во Гранит или има некој што работи во Гранит би можел да ја потврди или воопшто има некакви информации може да се надоврзе.

Имено на крајот на прошлата година, имало Кинеска делегација во Кичево на некоја градежна фирма од Вухан. Дојдени биле преку Гранит во врска со изградба на некоја си фабрика во индустриската зона во Кичево. Уствари се претпоставува дека вирусов дошол во Македонија неколку месеци пред воопшто да се прогласи пандемија. Нигде не сум слушнал ништо официјално за ова, но веќе приказната иде од неколку независни извори. Ниту пак сум следел дали постојат сомневања за присуство на вирусов пред воопшто да се прогласи пандемијата. Но деновиве прочитав нешто дека во Италија вирусот се појавил порано одколку што се мислело. Па претпоставувам дека реално и кај нас е можно такво нешто.

Има една приказна, кој работи во Гранит или има некој што работи во Гранит би можел да ја потврди или воопшто има некакви информации може да се надоврзе.

Имено на крајот на прошлата година, имало Кинеска делегација во Кичево на некоја градежна фирма од Вухан. Дојдени биле преку Гранит во врска со изградба на некоја си фабрика во индустриската зона во Кичево. Уствари се претпоставува дека вирусов дошол во Македонија неколку месеци пред воопшто да се прогласи пандемија. Нигде не сум слушнал ништо официјално за ова, но веќе приказната иде од неколку независни извори. Ниту пак сум следел дали постојат сомневања за присуство на вирусов пред воопшто да се прогласи пандемијата. Но деновиве прочитав нешто дека во Италија вирусот се појавил порано одколку што се мислело. Па претпоставувам дека реално и кај нас е можно такво нешто.
Па онаму Јануари/Февруари месец вријалница беше по клиники, ние дома многу лошо го поминавме, температури не спаѓаа никако,татко ми како кашлаше,јас реков се удави чоекот,јас мирис и вкус имав изгубено и тоа салам долг период. Скоро со секој шо имам праено муабет истото го имаат речено.
Плус никој точно не можи да знае кога се проширил вирусот низ Европа, граници отворени, а во Кина две недели молк за вирусот од властите, така да.

„Не надгледувај“

Искрено у заѓно време форум е биднаја класика БЛМ движење и нетфликс пропаганда, свак имаја право на свое мислење, кое њино мислење бе неписмени, пишуе теорие на заговор, постира линкови и мислења базирани на фејк њуз и теорие на заговор и не е баниран, ја не знам стварно кој кур модератори работив на овуј тему, што е работа, чувства ли ќе им ги повредите ако ги банирате? Бијонс била лоша, топол поздрав била лоша, овј бољи ли е само што е благоречив или учтив? Сместа би ги банираја или отворите ги тамо соодветну тему за корону сас теорие на заговор и фејк њуз дозволено, банирајте ги овдека и раат да смо, читамо едн куп глупости свак дн, сваку страну без нула модерацију.
Не су они криви, погрешни критериуми имате.
Технички оваа е таа тема што ја бараш. Другата е во здравје, и никој не пишува во таа. Ај ако не отворете трета тема, да се дешава нешто :D Има секакви глупости истресено на темава, до тој степен да не треба да има дозвола никој член да пишува. Ама ете повремено ќе излезе по некој интересен пост да се прочита. Колку умреле и се заразиле има и кај филипче на фб, не мора тема за тоа.

Приказна или не...
Случајот со мајката и синот од Велес кажува многу, ама тоа се заборави.
За Италија се тврди дела го имало уште во септември, дали е донесен од Вухан или од тука е пренесен во Вухан... кој ќе знае што е точно.
Луд јебе збуњеног.

На темава до сега видовме најразлични мислења: логични, тотално нелогични и секако највредни тие што го поминале вирусот и споделиле и лични искуства.
Кога после сите тие искуства ќе прочитам дека сеуште има поддржувачи на теории дека целата приказна е преувеличана и на ниво на обичен грип искрено останувам без коментар.
Јас не познавам никој што починал од грип и веќе познавам многу што починале од ковид...

Реалноста е што знам 20 души вклучувајќи ме мене и мајка ми што не сме ни тестирани а бевме и со симптоми. Немаше тестови во градот а не па хоспитализација. Среќа што јас и мајка ми со полесно поминавме ама имаше луѓе со температура над 38 10-13 дена. На колега мајка му пневмонија закачи а не ни дојде на ред да се тестира.
со црп седиментација и лдх поминавме ние. Можеби на почетокот ги прибирале сите од ковид макар што имаше еден куп случаеви кај што враќаа пациенти ама ако не си таљат или обиџуко не е лесно да те приберат.

Аууу никако затварање на темава, каде ќе ги споделувате вашите знаења и логичности.
Каде ќе се жалите и кукате колку е лошо здравството, иако со децении родителите одвојувале.
Каде ќе обвинувате и пљукате по народот дека поради не носење маски сега ова се случува, иако реално 95% носат маски, а кога не беше морално, помалку заразени имаше.
60% од тие со позитивен тест, строго почитувале мерките, па или мерките се катастрофа или лажат.

Јас не се чудам, во март кажував дека смртноста и заразените ќе е мала, после дека втора половина на 2020 ќе биде зголемена (вкупната бројка ќе биде околу 12годишен просек), а 2021 ќе биде троа повеќе.

Вас ви е побитно да се исмејувате и обвинувате. Е кога ќе дојде гомното на газот, јбг пробајте и тогаш да се смеете, иако нема да е смешно.
Девојкана што ја изгубила мајка си, поради немање кислород (лесна и земја, жива фамилија) седеле дома и вртеле на телефони. Наместо да дежураат пред болница, па и да почастат 500ден. за информација, или тутнат некое евро на сестрите/докторите, сега ќе се каат и обвинуваат дека требале повеќе да се ангажираат, ама за жал касно е.

Системот во кој се крстите со децении најавено е дека ќе се рестартира. Нормално е сега да ја видите реалната состојба. Јасно ми е и зашто некој трет ви е виновен штом за вас Краџоски е поим, се крстите во него, го фалите, демек долг стаж имал, автоматски тоа значело и знаење:

Луѓе за кои овој лик е професионалец кој знаел, си заслужуваат се што ни се случува и ќе ни се случува.

Значи да повториме, прогнозите се дека ниту маска, ниту карантини, ниту полициски часови, НЕМА да ја намалат смртноста.
Виновник е феноменалниот Бетмен, кој предизвикува секакви досега непознати болести, на органите од мадињата до мозокот.

П.С.
Оваа тема е баш за општо да се збори, а другата во здравје, е за покорисни и постручни информации, ама таму нешто слабо со инфо, изгледа сеуште им е непознат Бетмен.
Точно е дека мерките се катастрофа, се гледа тоа убаво по бројот на новозаразени. Еве сигурно има веке 20ина дена откако маските на отворено се задолжителни и кафаните работат до 21 а цифрите не се намалуваат и единствена бариера е бројот на тестови кој е ограничен на најмногу 3500 па имаме во просек по 1000- 1300 заразени. Ако се тестираат сите кои имаат потреба цифрите ке отидату п.м. Значи мерките не даваат резултат а не верувам дека некој здраворазумен и очекувал таквите мерки да имаат резултат. Таквите мерки не дадоа резултат никаде во светот. Дали тоа го знаат и го гледаат и Караџоски и Филипче и сите други таму во комисијата? Секако дека го гледаат а секако и дека и при воведувањето на ,,мерките,, знаеле дека ке немаат ефект. Не се тие не стручни, имаат тие знаење. Тие како доктори многу добро знаат што требаше и што треба да се превземе. Нивната вина е во тоа што како стручњаци прифаќаат да бидат маска и марионета на владата и мерките кои ,,ги предлагаат,, се очигледно најпрво одобрени од друг центар а потоа ,,предложени,, од нив. Тие како доктори треба да тропнат на масата и да плукнат што и какви мерки треба да се превземат, да баталат политика и економија и единствено од аспект на медицината да кажат што треба да се направи и секако да си дадат оставки ако таквите мерки не бидат прифатени од владата. Вака како што е сега, секој грев оди на нивна душа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom