Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Абе како до вчера здравствово да било мед и млеко и одеднаш сеа многу болни има. Мене коса ми падна од сите искуства со нашето здравство и со сигурност ви кажувам дека имало и табетер години и побетер искуства. Само немало толку психоза која само ќе дуплира случаи и ќе нема место за никој.

Ама многу помага ако секој ден ко папагал ковид ковид ковид умрени умрени тестирај тестирај тестирај маски маски маски цела година.
-„Докторе ај жити се задржи ме, страв ми е дома да се лекувам“
-„Тале, нема шанси, само температура имаш, ништо сериозно не е, дома ќе си оздравиш“
-„Ама, докторе ве молам, сакам на болница. Ептен сакам на болница“
-„Е, ај ко толку сакаш на болница, остани викендов, те честам јас“

Ваљда вака си замислувате?

Не планирам да го барам цитатот каде што пишуваше дека Џорџ Флојд е позитивен ама не е заведен како починат од корона за да ти тука спинуваш дека го пишале од корона починат. што мислеше, ако помини, помини?
Леле, леле, Џорџ Флојд. Најди го стварно. Ти уопште не копчаш сарказам.На целата приказна за да биде у тренд, порталите пишале дека дури бил позитивен на корона, ееј умрел од газење и срцев удар, порталите се занимаваа со тоа дали бил позитивен. Мојот сарказам беше у таа смисла, а дали го пишале или не, тоа ни ти ни јас нема да знаеме.

-„Тале, нема шанси, само температура имаш, ништо сериозно не е, дома ќе си оздравиш“

Искрено жал ми е што пак почнав да пишувам тука, разумот одамна си отишол.

Среќа те имаме тебе, уште те памтам како се расплака и цвикаше кога те поправив дека не се остава празно место пред интерпункциски знаци. Молеше модератори да ми го избришат постот. Не ти враќам, да не ти ги повредам чувствата.

Не сте тепани, затоа памет не ви доаѓа.
Тажно чоече си ти со No-life надвор од форумов и чоече што ми бараше мислења од 2011, те сфаќам го браниш единственото место каде што си постигнал нешто :)

Се закануваш како да некому (можеби мене хахаха) му е битно твоето мислење и закани.

Ако сакаш и име и презиме и лична карта ќе ставам на форумов за да не пресметуваш колку години имам, а можеш и со тепање да ми покажеш колку си јак.

А колку си глуп сите знаеме веќе :)

ПС: И за часови по македонски јазик и литература можеш да ми се јавиш, па и правопис, и бројче ќе ти оставам ако сакаш.
Имаше тука супер типчиња со кои не се согласувавме во поглед на коронава (барем не за сé), но се согласивме за милион други работи откако си напрајвме муабет, но капацитетот на сите не ни е ист, а како што кажав претходно со коронава паднаа маските, не платнените што ги заговарате, туку оние вистинските - невидливите.

Последно уредено:
Среќа те имаме тебе, уште те памтам како се расплака и цвикаше кога те поправив дека не се остава празно место пред интерпункциски знаци. Молеше модератори да ми го избришат постот. Не ти враќам, да не ти ги повредам чувствата.

Не сте тепани, затоа памет не ви доаѓа.
Проблем е нивното его полесно на нив им е да мислат дека се ова е некоја завера и они го сфатиле се тоа а ние не.
1245 хоспитализирани ама не луѓето здрави се и оти се исплашени се хоспитализираат нели.
Модератор може да ја зачисти темата и целосно да ги избриши/префрли во некоја друга тема сите мислења од последниве 2-3 страни.

Prijatel moj krenal temperatura 37.5. Ziv se ispostra, panika level milion. Neznam kaj ne svrte za sovet, toa maticni, toa doktori kukjni prijateli, toa bivsi prelezani koronasi, pa apcinja neznam sto i kako. Situacijata dojde ajde da se pozdravime duri me drzat nozete oti kaj da e gotov sum, tolku mi bese( preku mobilen sekako posto karantini ova ona). Lani ova vreme cisto se somnevam deka za temperatura od 37.5 ke se zamarase voopsto, eden caj, supa ili so da e i tolku. Sepak sezona na nastinki e, nisto novo nisto cudno. Denes od druga strana 37.5 znaci deka gotovo e, stigna krajot.
P. S cisto informativno, nisto ne mu bese, mu pomina ko na kuce ama tuka akcentot bese staven na panikata. Siguren sum deka fakjal vrski za po bolnici so ogled kolku bese ispanicen samo mi e glupo sega da go prasam, najverojatno nema ni da mi kazi. Pomina losoto, nema smisla da go potsekjam na tie vreminja koga vo moment na slabost bese spremen na se. I toa samo so 37.5 temperatura.

Ти очигледно немаш контакт со многу луѓе. Изгледа затворен си дома и изолиран од околината. Огромен дел од популацијата е под голем стрес и страв. Симптомите се преувеличуваат, се мери температура 5 пати во денот, се пие се што се стигне. Пред најзатуцаната аптека се прави редица за лекови и остала галантерија. Сите се осеќаат болни. Тоа веќе е ненормално што се дешава. Од младо до старо. Матичните од друга страна, посерени од страв такоџе, учена фела, кој по телефон, кој на 3 метра растојание, по можност преку врата се расправаат со пациентите, од кои живеат, од кои земаат секој месец капитација. Тешка психоза владее.

Матичните од друга страна, посерени од страв такоџе, учена фела, кој по телефон, кој на 3 метра растојание, по можност преку врата се расправаат со пациентите, од кои живеат, од кои земаат секој месец капитација. Тешка психоза владее.
Катастрофа, матичните се пазеле. Ваљда затоа што веќе му умреле 3-4 пациенти од Корона, десетици им се на болница и стотина ги лекуваат дома по телефон.

Последно уредено:
Модераторот вели дека секој има право на свое мислење ама никој нема право да се расфрла со навреди.

Ти очигледно немаш контакт со многу луѓе. Изгледа затворен си дома и изолиран од околината. Огромен дел од популацијата е под голем стрес и страв. Симптомите се преувеличуваат, се мери температура 5 пати во денот, се пие се што се стигне. Пред најзатуцаната аптека се прави редица за лекови и остала галантерија. Сите се осеќаат болни. Тоа веќе е ненормално што се дешава. Од младо до старо. Матичните од друга страна, посерени од страв такоџе, учена фела, кој по телефон, кој на 3 метра растојание, по можност преку врата се расправаат со пациентите, од кои живеат, од кои земаат секој месец капитација. Тешка психоза владее.
Да, постои паника. Ама, дали постојат пациенти кои се хоспитализирани без потреба или затоа што убаво го замолиле докторот?

Па ради таа фраерка без да го види брат ми му дае сумамед да крка ко луд на здрав човек.Е сеа помножи ова пута секој хипохондрик и секој шо од мука се јавил и некој плус ради притисок од работа дома уше една година сите ќе испоумрат. Ама аплаузи за нив. Ја више собирам тим има да ја спржам на суд. Каква катастрофа чоече. Отворете очи.

Проблемот е тоа што некој се прави поголем светец од папата, или поголем вазал, или некој милиони донации, кредит крај ковидот да усвои. Имам предвид за еден дечко од Муртино.;)
Ако се постапуваше како минатите години, болниците ќе беа нормално полни, но со оваа хистерија е нормално очекувано. У реду кај повеќето евросодомити е истото, каранрини терор, гестаповштина, но можат да си го дозволат тоа, печатницата за евро ќе работи уште некој месец, имаат здравство, парите не се проблем. Повеќе е економски ковид, некаква амнестија за финансиската елита.
Замбија, Никарагва, Авганистан, Пакистан, Филипини, скоро цел свет си тера работа нормално, и нема одговорност и потреба од амнестија, башка си беден, ќе имаш штрајкови бунтови.
Убеден сум дека со тоа што жабата се потковала, реално учествува во масовни убиства.
Место некој со 38 температура да седи дома како досега, да си дише камилица со крпа преку глава, одма во болница. Таа паника ги зголеми пациентите минимум три пати, после нема кревети. Дојде некој стварно болен, нема да го примат на време, ќе си умре, дел од починалите би преживеале ако целенасочено не се правеше паника.
Толку е подигнато нивото на пропаганда во Македонија, на ниво на хистерија, целата таа, политичка, медицинска, пропагандна група, би ги споредил со филмот маглата, и таа лудата што проповедаше.
Мислам дека за месец дена се ќе сврши и ќе има апсење, не само тука а секаде.

Да, постои паника. Ама, дали постојат пациенти кои се хоспитализирани без потреба или затоа што убаво го замолиле докторот?
Ima, generalno site poimotni nasi sogragjani koi pocustvuvale i najmali znaci na nastinka. Nema smisla, tolku se macele za da steknat nekoe bogatstvo, status pa se toa taka da im propadni. Preventiva si e preventova.

„Не надгледувај“

Искрено у заѓно време форум е биднаја класика БЛМ движење и нетфликс пропаганда, свак имаја право на свое мислење, кое њино мислење бе неписмени, пишуе теорие на заговор, постира линкови и мислења базирани на фејк њуз и теорие на заговор и не е баниран, ја не знам стварно кој кур модератори работив на овуј тему, што е работа, чувства ли ќе им ги повредите ако ги банирате? Бијонс била лоша, топол поздрав била лоша, овј бољи ли е само што е благоречив или учтив? Сместа би ги банираја или отворите ги тамо соодветну тему за корону сас теорие на заговор и фејк њуз дозволено, банирајте ги овдека и раат да смо, читамо едн куп глупости свак дн, сваку страну без нула модерацију.
Не су они криви, погрешни критериуми имате.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom