Дали Џокер е брат на Бетмен?

• Креатор на темата Креатор на темата The Wild Boy
  • Време на започнување Време на започнување

Дали мислите дека Џокер е брат на Бетмен?

• Вкупно гласачи
    39
Една од најдобрите работи кај филмот е што голем број прашања останаа нецелосно одговорени па останува на публиката да поврзе два со два или да си изгради своја теорија. Така и за ова дали Артур е брат на Брус може да се размислува и да се прават теории пошто имаше докази и „за“ и „против“.

Јас конкретно гласав за „Не“. Најмногу поради тоа што баш таа надеж на Артур дека Томас Вејн му е татко, а после дознавањето на вистината е една од главните работи што го турна „преку работ“ и еден од клучните моменти кога тој уствари се трансформираше во Џокер. Така да одговорот „Не, не му е брат“ мене повеќе ми се вклопува во целата слика.

Друга па работа е што plot twist како овој дека Џокер и Бетмен се браќа е крајно клише и мислам дека не му е местото во еден ваков сериозен и мрачен филм. Пак ќе речам, како момент кој ја движи приказната напред и како твист кој се покажува како неточен има многу поголем ефект. Односот Бетмен - Џокер и онака е доста комплициран и интересен и нема потреба да се расипува со некакви роднински врски или такви конекции. Доволно има такви работи кај други стрип ликови, како Спајдермен на пример, каде секој негов негативец е во некаква роднинска или пријателска врска со него.

Зарем немате попамента работа во животот?
Кога се во прашање бетмен и џокер секоја друга работа е споредна работа.Незнам од која генерација си,али само тие што израснале со овие стрипови и филмови ја разбираат еуфоријата и адреналинот што ги даваат овие филмови, бетмен ти е ко дрога без се друго можеш без неа неможеш,доволно е еднаш да ја конзумираш за да се навлечеш.Нема човек на кој што бетмен не му е омилен лик и кој што бар еднаш во животот не посакал да биде бетмен,може затоа што тој лик е најблиску до остварување,за разлика од другите супер херои кои имаат супер моќи,причина зошто другите херои се на второ,трето,четврто место итн..Доказ за ова се милијардите што креаторите на филмовите за бетмен и џокер ги прават со секој свој нов филм.

Зарем немате попамента работа во животот?
Е ајде кажи освен школо, работа, дружење, играње игрици и гледање филм што има попаметно.

Дупење средношколки.

anigif_sub-buzz-138-1567092979-7.gif

Кога се во прашање бетмен и џокер секоја друга работа е споредна работа.Незнам од која генерација си,али само тие што израснале со овие стрипови и филмови ја разбираат еуфоријата и адреналинот што ги даваат овие филмови, бетмен ти е ко дрога без се друго можеш без неа неможеш,доволно е еднаш да ја конзумираш за да се навлечеш.Нема човек на кој што бетмен не му е омилен лик и кој што бар еднаш во животот не посакал да биде бетмен,може затоа што тој лик е најблиску до остварување,за разлика од другите супер херои кои имаат супер моќи,причина зошто другите херои се на второ,трето,четврто место итн..Доказ за ова се милијардите што креаторите на филмовите за бетмен и џокер ги прават со секој свој нов филм.

Ако си сериозен и не тролаш, свака ти част, или имаш многу пари, или многу време да се замараш со глупости.

Е ајде кажи освен школо, работа, дружење, играње игрици и гледање филм што има попаметно.

Ако фатам да ти набројам работи кои се попаметни од дискусијава што се води тука(дали џокер е брат на Бетмен), ќе снема интернет во светот, од што ќе биде оптеретен, а не па форумов да издржи.

Ако си сериозен и не тролаш, свака ти част, или имаш многу пари, или многу време да се замараш со глупости.
Имам пари ми фали уште оделото од бетмен за да сум комплет.

А оделото на брат му Џокер, или чекаш да дознаеш дали воопшто му е брат?
Јас мн добро кажав и објаснав што мислам по тоа прашање,а тебе за вакво тролање треба да ти забранат пристап на темава.

а што ако џокерот и бетмен се иста личност? o_O

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom