Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам има неколку настапи за репрезентација… а не играше често оти толку му беше квалитетот, а не поради некои пасоши.

Голманчево што едно време викаја дека ќе брани за Македонија, Стојановиќ од Болоња...екстра голман! Вечерва против Наполи бранеше одлично.
stvarno deteto od bolonja e zakon, a slusnav i za mladite kategorii MAKEDONSKA REPREZENTACIJA IMA IGRANO, i sega za avstrija go lapnale.

stvarno deteto od bolonja e zakon, a slusnav i za mladite kategorii MAKEDONSKA REPREZENTACIJA IMA IGRANO, i sega za avstrija go lapnale.
Играше една утакмица за У21, па после се премисли и почна да игра за Австралија (не Австрија).
До негде и логично според мене, клуб во Европа си има више најдено. Сигурно сфатил каква е работата овде, па си ја свиткал опашката.

Играше една утакмица за У21, па после се премисли и почна да игра за Австралија (не Австрија).
До негде и логично според мене, клуб во Европа си има више најдено. Сигурно сфатил каква е работата овде, па си ја свиткал опашката.
За Австрија, не Австралија… Да избереше некоја земја како Швицарска, Германија… ама Австрија?! А татко му тврдеше дека ќе игра за Македонија. Благодарение на репрезентацијата потпиша за Болоња, па после стана интересен за Австрија.

За Австрија, не Австралија… Да избереше некоја земја како Швицарска, Германија… ама Австрија?! А татко му тврдеше дека ќе игра за Македонија. Благодарение на репрезентацијата потпиша за Болоња, па после стана интересен за Австрија.

Ima igrano za avstrija A timot? Ako nema neka go viknat da igra za prv tim i resena rabota

Ima igrano za avstrija A timot? Ako nema neka go viknat da igra za prv tim i resena rabota
Мислам дека не може, прво има играно за Македонија U21, па после има побарано трансфер за да игра за младите на Австрија. Во UEFA/FIFA е дозволен само еден таков трансфер. Е сега не знам дали овој бранеше само на пријателски за нашите млади и дали има врска тоа. Сепак, не ни требаат вакви играчи, нека крши глава.

Сите го кривиме голманот, а можеби не е до него работата.Сите знаеме како иде работата во Македонија за настапи...Богзнае каков однос имале со селекторот или со луѓе од федерацијата.Колку што знам и Тигран еден од најперспективните голмани во Работнички, одлучи да игра за Ерменија...

Кај Тигран проблемот беше што во исто време постоеа далеку поквалитетни а две-три години помлади голмани, Стојановиќ и Столе Димитриевски кој со 17 години беше прв голман на Работнички пред Кандикјан. Сепак мислам дека не игра за Ерменија, играше на пријателски мечеви само, оти како што кажав погоре, ако си играл за една репрезентација и ако побараш трансфер да играш за друга држава нема враќање назад.

Ја па све мислев за Австралија игра детево бе :confused: Моја грешка, а и како што кажав незнам зошто би ја избрал Македонија пред Австрија. Не е работата што имаме “слаба“ репрезентација, сигурно и самиот видел како се работи во истата и како се доаѓа до место во првиот тим. Ако го биде, ќе си брани за Австрија и нема да го дудла на некого за да игра.

Ја па све мислев за Австралија игра детево бе :confused: Моја грешка, а и како што кажав незнам зошто би ја избрал Македонија пред Австрија. Не е работата што имаме “слаба“ репрезентација, сигурно и самиот видел како се работи во истата и како се доаѓа до место во првиот тим. Ако го биде, ќе си брани за Австрија и нема да го дудла на некого за да игра.
Па имавме и еден таков, го пишав на темава ама го заборавив сеа како се вика :D

P.S. Алекс Вртески ми текна

Па имавме и еден таков, го пишав на темава ама го заборавив сеа како се вика :D
Не не, ја за Стојановиќ мислев дека се одлучи за Австралија. Ама ете грешка сум бил :)

Aleks nema igrano za AUS. On e samo makedonski avstralec koj igrase vo mkd a sega igra za tim vo indonezija.

Daniel Georgievski e makedonski avstralec od Sidnej sto sega igra za MKD i steaua.

Ovde go izgubivme Blagoja (Billy) Celeski od Ohrid. On izigra edna za AUS.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom