Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Вечерва го имав најјакиот сон во животов, сонвев дека ќе ја победиме Белгија 2-1. На 1-0 за нас, Новески ќе си дајт автогол, па 89та минута по пробив на Георгиевски по десна страна и добар центаршут Јахович за 2-1 и делириум на трибините. :pos::pos::pos:

Вечерва го имав најјакиот сон во животов, сонвев дека ќе ја победиме Белгија 2-1. На 1-0 за нас, Новески ќе си дајт автогол, па 89та минута по пробив на Георгиевски по десна страна и добар центаршут Јахович за 2-1 и делириум на трибините. :pos::pos::pos:
да се надеваме дека имаш некоја Ностердамус жичка :D

ФИФА и дефинитивно ќе го важи пријателскиот меч Македонија-Словенија во новите пресметки за ранг листата :)

Со оглед на тоа што Георгиевски е со скршена нога, мислам дека сонот не ти е валиден.
Освен ако не се врати до тогаш.

Плус, далеку е. Летот е долг, заморно е додека дојде и се врати таму, па сето тоа влијае нанеговиот перформанс во неговата екипа и нормално е зошто не одговара на повик.
Dodadi na toa deka cenata na letot ne e bas mala i deka nejze treba da ja plakja FFM.

FARANG, kolku i da sakas da ne ubedis, ligata ne e dobra, cim Mario im e najdobar igrac, sto da se kaze povekje za ligata. Sekoja cest za negovite kvaliteti, no za zal ne e nisto posebno.

Ligata na avstralija isto taka ne e nisto posebno, ne znam ni zasto se debatira, koga se znae kade najdobrite igraci igraat.

Dodadi na toa deka cenata na letot ne e bas mala i deka nejze treba da ja plakja FFM.

FARANG, kolku i da sakas da ne ubedis, ligata ne e dobra, cim Mario im e najdobar igrac, sto da se kaze povekje za ligata. Sekoja cest za negovite kvaliteti, no za zal ne e nisto posebno.

Ligata na avstralija isto taka ne e nisto posebno, ne znam ni zasto se debatira, koga se znae kade najdobrite igraci igraat.

Cenata na letot (biznis klasa) e 1600e. Toa ne se nekoj pari.

Ne probuvam nikogo da ubedam nesto, sto fajde od toa lol

VARDAR ima 2ca reprezentativci. Mislis Mario da igra vo Vardar ili bilo koj tim ne bi bil najdobar igrac?

Ligata vo Avstralija ne e nisto posebno ama e podobra od bilo koja balkanska liga so isklucok na grcija i turcija. Pak ke kazam so isklucok ligite vo pogolemite EU zemji (bez skandavija) + Turcija ostatokot ne otskoknuva mnogu od aziskite ligi i e definitvno pod nivo na kvalitet na Avstralija. Se se sveduva na faktot deka nie imame 5-6 igraci vo jaki ligi/klubovi ostatokot e boza.

Cenata na letot (biznis klasa) e 1600e. Toa ne se nekoj pari.

Ne probuvam nikogo da ubedam nesto, sto fajde od toa lol

VARDAR ima 2ca reprezentativci. Mislis Mario da igra vo Vardar ili bilo koj tim ne bi bil najdobar igrac?

Ligata vo Avstralija ne e nisto posebno ama e podobra od bilo koja balkanska liga so isklucok na grcija i turcija. Pak ke kazam so isklucok ligite vo pogolemite EU zemji (bez skandavija) + Turcija ostatokot ne otskoknuva mnogu od aziskite ligi i e definitvno pod nivo na kvalitet na Avstralija. Se se sveduva na faktot deka nie imame 5-6 igraci vo jaki ligi/klubovi ostatokot e boza.
Па не би се согласил со тебе дека само 5-6 наши играчи се во јаки клубови или првенства. Сеа зависи ти што сметаш под јаки клубови, односно првенства. Ако ги рамњаш со клубот на Марио, ги имаме прилично. Покрај Пандев, Попов, Новески и Хасани што ги имаме во најквалитетните 5 европски лиги, јас би навел и тројцата што ги имаме во Белгија (Пача, Тричко и Трајковски), двајцата во Украина каде првенство е со огромен напредок (каде Марио не можеше да примириса утакмица), двајца во Швајцарија, Георгиевски во Стеауа, Тодоровски во Полонија од прилично квалитетната полска Екстракласа, како првенства со повисоко квалитетно ниво од тој во Тајланд. Па во еден претходен пост забележав дека со некакво потценување гледаш на Кипар и Израел. Да те потсетам дека скоро секоја година, овие две држави имаат претставник во групите од ЛШ, а за Европа Лига да не праиме муабет. Неблагодарно да се занемарува тоа, а во исто време да даваш епитети за лигата во Тајланд.

Далеку е март :) Или замени го Георгиевски со Ристовски..
Он и да оздрави до тогаш - пак нема да игра, дека е суспендиран ради втор жолт картон...

Во денешно интервју на Јаневски за Нова Македонија, спомна дека ќе имале 1-2 играчи кои не се од нашата лига, значи сепак ќе има играчи од странство (а ја коа ви реков вие ми се праевте паметни и викавте дека нема везе, сите ќе биле од ПМФЛ) :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom