Eurovision Song Contest (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
ko od Wish ili aliexpres evrovizijava godinava nekako..

lanskata evrovizija bese institucija za ova vecerva, mrtvo nekako.

Saudade saudade = недостига, недостига

МРТ полиглоти. :popce:
На Австрија песната се викала Хало (демек Здраво?). :pos: А на Литванија СентиментаЛ (Тоа И-то на крај и заличело на Л). :pos:
Автоматски споено мислење:

8/10 погодив, инаку. Само Исланд и Молдавија ги утнав, место нив ги имав Латвија и Албанија.

Види, ниту мене не ми се допаѓа однесувањето на девојчево, но толку ука бука, сами себе се брукамe уште толку.
А по кој член од законот се лежи во затвор..и за хартиено знаменце ли?
...ама тоа не е хартиено знаменце во Луна Парк или во слаткарница, тоа знаменце се држело во рака како преставничка на една држава на јавно место каде се фоткала како амбасадор избрана од МКД да не престави на јавен настан Евровизија,

....тоа има разлика, а и јавно гледам тие што треба да го осудат ,,девојчето,, не сакало, не направило ништо,
..ДА, да беше во Луна Парк па лижела сладолед со боцнато МКД знаме , па го фрлила, нормално ништо не направила, ама како преставник испратена на јавен настан да ја престави Македонија, за несоодветно однесување треба да си ги сноси последиците и да биде казнета, тука нема компромис ниту оправдување!
Зошто лечите комплекси политички за Андреа? Дали имате срам? Чекате некој да згреши, душата ќе му ја извадите. Можеби и не треба да се извинува на вас ваквите.
На кое ниво коментирате, да му се згади на човек.
Андреа-Коевска-2.jpg

...знаме да се фрли на земја во стил на далечинско ѓубре, државно знаме што ја преставува на јавен настан државата, за да покаже со двете раце два прста подигнати ѓаволски (сатански) знак и искривена уста тоа не е грешка и воопшто не е срам да се каже,

eurovision_andrea_1-496x290.jpg

... невоспитание, некултура на настан каде има протокол на однесување, зошто дотичната преставува еден народ и држава несоодветното однесување треба да се казни, тоа не е момент од кафич со селфие другарки, туку пред новинари ја преставува државата Македонија или си игра, оти тато е тука?

Последно уредено:
Многу лоши водители, бар италјаниве ги биваше за тоа.

Од финалистиве ме изненади што Австрија не влезе :shook: Швајцарија и Португалија поминаа :facepalm: Подобро Албанија или Бугарија да отидеше, кој ќе ги слуша депресивниве две песни у финалево.

Водителине се гној очекував да издоминираат Италијаните во тој дел знаат и имаат одлични водители ова испод секое очекување. А и општо некако мутаво делува и сцената за разлика од Тел Авив и Ротердам кои беа одлични

Молдавија на хармоника го има Круме Спасовски - исти, оригинал! Мислев ќе ја засвири и отпее "Чудна жена беше Вера". :icon_lol: Ама топ беа Молдавците и тие и овие од Норвешка.

Македонија нека земе нешто народно нека прати еднаш. Не мора да изиграваме како да се срамиме ако пратиме нешто во тој стил, бар тоа ни лежи. Кај другите пали тоа. Ете ја Блага, Благица, ред други нека бекне нешто убаво, весело. Калиопи со "Црно и Бело" за мене досега најдобар наш настап.

...ама тоа не е хартиено знаменце во Луна Парк или во слаткарница, тоа знаменце се држело во рака како преставничка на една држава на јавно место каде се фоткала како амбасадор избрана од МКД да не престави на јавен настан Евровизија,

....тоа има разлика, а и јавно гледам тие што треба да го осудат ,,девојчето,, не сакало, не направило ништо,
..ДА, да беше во Луна Парк па лижела сладолед со боцнато МКД знаме , па го фрлила, нормално ништо не направила, ама како преставник испратена на јавен настан да ја престави Македонија, за несоодветно однесување треба да си ги сноси последиците и да биде казнета, тука нема компромис ниту оправдување!

Прегледај го приврзокот 331962

...знаме да се фрли на земја во стил на далечинско ѓубре, државно знаме што ја преставува на јавен настан државата, за да покаже со двете раце два прста подигнати ѓаволски (сатански) знак и искривена уста тоа не е грешка и воопшто не е срам да се каже,

Прегледај го приврзокот 331963

... невоспитание, некултура на настан каде има протокол на однесување, зошто дотичната преставува еден народ и држава несоодветното однесување треба да се казни, тоа не е момент од кафич со селфие другарки, туку пред новинари ја преставува државата Македонија или си игра, оти тато е тука?
Во ред е душо, но сепак треба одговорност да бараме и од тимот со кој брзоплетово девојче отиде да не претставува.
Каде се тие да излезат и да кажат некој збор, каде се организаторите..се кријат ко педери :mad:

Сатански знак направила...

:lolzz:

Прегледај го приврзокот 331962

Прегледај го приврзокот 331963

Коевски не е декан на Правниот факултет, туку Сашо Георгиевски. И не е селфие, туку селфи. Чисто информативно.

Еве на некој им се оствари желбата, да не кукате после оти нема да учествуваме?

Соопштение до јавноста од МРТ

mrt-logo_8_10.jpg

Македонската Радио Телевизија, по инцидентот кој што се случи за време на официјалната церемонија за отворање на „Евросонг 2022“, кога нашата претставничка Андреа Коевска го фрли македонското знаме на тиркизниот тепих и по првичното Соопштение кое што беше објавено по реакциите на јавноста, детално ги разгледа сите аспекти за евентуалното повлекување на нашата претставничка од Евровизија. Таквиот чекор во момент кога сите рокови за повлекување се поминати би предизвикал голема финансиска штета и други санкции кои што не се за занемарување. Имено, со откажувањето би се загрозилo и учеството и отстапувањето на телевизиските права на сите други настани кои што Јавниот сервис ги добива како членка на Европската радиодуфузна мрежа.

Македонската Радио Телевизија ќе ги преземе сите законски решенија и дисциплински мерки по враќањето на нашата делегација од Торино, откако членовите ќе ги поднесат извештаите за случувањата на церемонијата.

Поради негативниот имиџ во јавноста на проектот „Евровизија“ што предизвикува негативен публицитет на МРТ, Уредничкиот колегиум на МРТ ја разгледува можноста од следната година Македонската Радио Телевизија веќе да не учествува на Изборот за песна на Евровизија.

Второво полуфинале изгледа ќе биде појако.
Некни скролав низ снимка од првата вечер и Украина дефинитивно не влезе ради политика, туку имаат catchy песна, океј вокали, брејкденс, интересни се за гледање и слушање, направија шоу. И годинава ќе тепа онаа песна што ќе остави таков впечаток, ко комплетно шоу, нешто слично на Италија лани. На луѓево мислам дека баш овие години со пандемии и чуда, не им е дојдено до тажаленки и балади.

Пример, Португалија, Исланд, Грција со умирачките ... сериозни ли се со песниве, кој ли ги гласа овие? Да заспиеш и да не станеш, ултра досадни и небитни песни.

Дури и Молдавија со тралалајката ми беше океј, едноставно забавна е, не те тера на длабоки мисли и прашалници за животот. Буквално, ентертејн ми.

Албанија ми се допаѓаше на снимка, али во живо она беше жива катастрофа. Лош вокал, лош сценски настап, премногу вулгарен, вриштеше цел тој кич од секаде. Не ме чуди ич што не пројде.

Словенија исто не се покажаа, али мила ми е песната и дечките ми се срцки.

Се на се, Украинците беа дефинитивно број еден и веројатно имаат добри шанси за победа.

Ирска,Црна Гора,Македонија и Грузија нема да се по мене сигурно во финале уште 3 шо мислам дека нема да се пласираат се Малта,Сан Марино и Романија,иако би биле потенцијални а Место за флоп а се фаворити и некој од погоре овие да им се замеша им давам на Финска (во живо лоши беа),Белгија(глупо ми делуваат) и Естонија иако е огромен фаворит едноставно нати го - дајми го системот може да ги прегори.
Прогноза:
Австралија,Србија,Шведска,Полска,Кипар,Азербејџан,Чешка,Естонија,Финска и последниот мртва трка ама мислам ќе е Израел

Финска не само што можеби биле лоши во живо, знам дека сите се палат на нив ау бау, ама песната премногу ми е слична со нивни минати песни и не гледам нешто вау во нејзе.

Албанија ми се допаѓаше на снимка, али во живо она беше жива катастрофа. Лош вокал, лош сценски настап, премногу вулгарен, вриштеше цел тој кич од секаде. Не ме чуди ич што не пројде.
Многу беше лош звукот, не е до вокалот, Ронела е одлична пејачка. Ама не знам што направиле Италијанците со звукот - повеќе се слушаше зуењето на машините што испуштаат чад и пиротехниката отколку она. Исто и на песната од Норвешка имаше проблеми со звукот - од пола песна натака се слушаа некои кај што зборуваат во позадина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom