Eurovision Song Contest (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
По мене срамни се диспропорционалните реакции на медиумите а посебно јавноста од една страна за некоја пилиштарка која го фрлила знамето кое и така е дизајнирано од транзициониот апаш, антимакедонист и гомнар мирослав грчев и нема никаква нишка со Македонија, со од друга страна споменикот на учк во Слупчане кое е директно серење на загинатите во Вејце, Карпалак и останатите живи и неживи бранители од 2001-ва, како и фактот дека (најверојатно) ќе нема никаква комеморација или слично за загинатите полицајци во Диво Насеље кое се случи на денешен ден. Ама па тоа сум само јас.
Доволно за темата со знамето.

Da beshe pametna pa da izjavi deka go frlila znameto kako protest za uskratuvanjata na pravata na LGBT zaednicata vo Makedonija, demek snow flake victim ke i garantirashe nekoja nagrada.
Ama bi rekol deka se zbuni i taka reagirashe koga se najde vo spot light, neiskusna i ne beshe svesna shto pravi.

Последно уредено:
Ненамерно е, тоа бар мислам никој дека не го спори, но апла глуп потег, небитно дали од нервоза, возбуда, или што и да ја дрмало, не се бламираш онака.
Мене дури и смешно ми е кога ја гледам во што позиција го фрла. :D

Побламажа е кога ќе ги прочиташ коментарите на фб, не знам како не се срамат од она што пишуваат луѓето, за секоја некоја мала небитна драмичка одма чекаат денес да си тропкаат глупости.

Оној бугаринот лани беше стварно брука за нас ко држава, еве јас нити го гледав неговиот настап, нити знам што пееше. Добро, ваљда овие со бугарски пасош може го поддржуваа. :D

Оној бугаринот лани беше стварно брука за нас ко држава, еве јас нити го гледав неговиот настап, нити знам што пееше. Добро, ваљда овие со бугарски пасош може го поддржуваа. :D
А што точно направи тој што сите мислаат дека е Бугар не ми е јасно? Нели роден во Струмица е?
Автоматски споено мислење:

Иначе би имал најголем респект за кореографскиот тим ако на Андреа буквално настапот и е да стои до кутија полна со знаменца и да ги расфрла низ бина.

се сака и почитува државата.​

Нели мислиш дека неправедно е да ја ставаме на бесилка за една избрзана ненамерна реакција.....да, признавам дека делуваше многу невкусно, но ако земеме у обзир, дека сите ние секојдневно плукаме по нашава држава, треба говорот на омраза да го тргнеме.
Ајде кажи ми, како ти ја почитуваш нашава држава, со кој постапки, што правиш за да докажеш како СЕ САКА!?

Нели мислиш дека неправедно е да ја ставаме на бесилка за една избрзана ненамерна реакција.....да, признавам дека делуваше многу невкусно, но ако земеме у обзир, дека сите ние секојдневно плукаме по нашава држава, треба говорот на омраза да го тргнеме.
Ајде кажи ми, како ти ја почитуваш нашава држава, со кој постапки, што правиш за да докажеш како СЕ САКА!?
Не мислам, бидејќи таа е јавна личност... ја гледа цел свет и ја претставува Република Македонија. Детево се гледа дека нема никакво искуство, малце е летната на моменти и тоа искрено не ми се свиѓа како се понаша таму пред другите. Јас сум 100% сигурен МРТ се кае што ја прати на Евровизија и се надевам дека ќе учи од грешките.

Јас не сум јавна личност, мојот почит кон државата е на друг начин... исто како и твојот, со други свесни постапки.

А што точно направи тој што сите мислаат дека е Бугар не ми е јасно? Нели роден во Струмица е?

Па е бугар, има државјанство. Самиот си кажа во интервју кога го прашаа од кај иде, т.е си кажа двете земји.
Имаше и нешто мислам во спотот се бунеа како биле ставени боите на нивното знаме, тоа може било провокација, или ко ова сега што е претеризам, сеедно.
Но, на прашање од кај си, кога идеш да претставуваш земја, не викаш абе и од оваа сум. Што не идеш за нив да пееш тогаш.

Глеј, има миљон поголеми проблеми у државава од некое си дете поради неискуство направила глупост. Но треба да разграничиш некои работи. 99% од нас не плукаме по „државата“. Кој си ја мрзи сопствената држава? Треба да си болен. Плукаш по структурите кој ја водат таа држава.

Исто и тука. Јавен настан е бе, цел свет го емитува што се вика. Па кај им е тој ПР, колку души се со неа? 10/15 души сигурно има. Не смееш во никој случај ова да го направиш. Него пратени се за лична слава со државни пари и кур си играат.

А и ти пишаа и погоре, замисли како изглеа ова у очите на рандом луѓе кој врска немаат со нашава домашна политика? Си пратил човек да ти претставува држава, он се пали на фотосесија, глуми нешто шема и од државното знаме прави авионче и го фрла. Немој да ме јебеш дека е нормално тоа. И пак ќе ти кажам, не мешај домашни проблеми со ова. Дома хаос ни е, ама барем надвор кога ќе излеземе, малце бе еманципирани да бидеме, да покажеме некој стил и ние. Прошлата година гејчина пративме што не дупи у здрав мозок пола пола бил вика на ТВ, сеа оваа знаме фрла.

пс: Што не заџитка ташнава исто како знамето :LOL:

Последно уредено:
Мое предвидување за вечерва:

1. Ukraine
2. Norway
3. Greece
4. Armenia
5. Netherlands
6. Albania
7. Portugal
8. Latvia
9. Switzerland