Eurovision Song Contest (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
+1. Кога ги избраа, пошто беа тотални аутсајдери на изборот, мислев: со кој памет! И многу ми беше глупава песната. Ама едни од најоригиналните се, почнаа да ми се допаѓаат и мене. И да, дечкото има навистина пријатен глас.

За мене најпријатно изненадување сепак се Ерменија. Ерменија е една од државите кои никогаш не сум ги сакал на Евровизија, зашто обично праќаа ко што викаш - тралалајки со етно мелос и ептен глупави песни. Ова годинава е ем пријатно за слушање, ем поинакво од останатите, ем видеото им е право бонбонче (ме потсеќа на Up :P )

Хахаха, летна куќата. Дефинитивно си зеле инспирација. :D
Ок си е песната, но не ми е во фаворити и на целосно слушање сега.

Словенија ја пуштив прееска да ја ислушам цела и не престанав да ја слушам. Многу убава, среќна песна ми е. Гласот на пејачот многу чист, многу пријатен за слушање, а пак кога видов дека се тинејџери ... бравос.
ПС. И словенскиот многу добро ми звучи, иако скоро ништо не разбирам. :D

Шведска ми се фаворит број еден, многу добра песна.
Каква организација на фестивалот имале, секоја чест :bravobe:

Како ги преслушав песниве, сфаќам дека нашата е меѓу подосадните.

Според многумина Виктор Супермен да не претставуваше требало. Каква глупост од песна и спот.

Виктор е талентиран , има убави песни ама оваа му е претерано глупости и досадна. Комерцијала клише ништо за мене интересно. Не дека Андреа има песна интересна ниту Лара имаше нешто ама пак за мене попристојно.

Не мора увек на Евровизија да се оди со песна што е хумор и праена само колку да има некаков ритам нешто за играње. Според мене Виктор можеше и подобра песна да имаше.

Гледајќи со кој земји сме во полуфинале шансите за финале ни се минорни. Финска (лоши беа во живо ама ќе влезат),Србија Dark Horse оваа година,Азербејџан добар вокал и песна плус огромно влијание од секогаш имале на жири,Полска се едни од да речеме фаворитите одличен перформанс доволно за финале,Шведска веројатно бр1 фаворит и Австралија. Овие ми се сигурни во финале тука ќе се и веројатно Израел,Малта останати ќе се борат за тие места 2 ама најголеми шанси им давам на Чешка и Црна Гора. Белгија,Грузија и Романија би рекол се со најмали шанси

Украина им дозволила на членовите на Калуш Оркестра да ја напуштат државата за да одат на Евровизија. Значи официјално - најверојатно ќе пејат во живо, и верувам дека ќе победат:

Сите песни имаат над 2 милиона прегледи само нашава едвај 500.000. :/
Тешко дека ќе влеземе во финале.
Украина имаат топ песниче.

Украина им дозволила на членовите на Калуш Оркестра да ја напуштат државата за да одат на Евровизија. Значи официјално - најверојатно ќе пејат во живо, и верувам дека ќе победат:

Шансите се големи за да победат поради војната но не знам како луѓево мислат дека наредна година може Украина да организира Евровизија. Војнава и кризата таму немам надеж дека ќе запре а и да запре тешко дека можат брзо да се вратат во нормала.
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Британецот за мене најдобар вокално а и песната му е одлична.

све некој вакви пуштаме недоквакани. Каква е оваа култура бе па обично хартивче да е ќе појш ќе го поддадеш некому оваа чавкава знамето го фрли ко пензионер мрсул.

Срамота е било што онака да фрлаш/додаваш на некому на таква манифестација додека те сликаат, а не пак државното знаме кое под кое настапуваш.

Жално е што вакви фаци не претставуваат.

Го фрли знамето за гомното да се понаша нешто рок ѕвезда. Еве ја целосната церемонија од нашиот дел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom