- Член од
- 17 октомври 2011
- Мислења
- 15.634
- Поени од реакции
- 38.992

67. Spiderland - Slint (1991)
Ова беше многу топло-ладно албум. Имаше моменти кои ми се допаднаа, имаше и нешта што ме вадеа од такт. Затоа не знам како да го оценам. Многу ми беше бучен, од тоа што ме нервираше. Можеби требало малку да го стишат зашто се слуша тука дека албумов пумпа со адреналин и тестостерон и му недостасува смиреност. Од друга страна, интересно ми беше што доста експериментирале со структурата на песните а си играат и со хармонијата која е чудна, нестандардна и звучи како да дистонираат (а веројатно тоа го прават намерно). Некоја средна 2,5/5 би му дал, ама Slint се уште еден пример дека повеќе ги сакам британските рок бендови од американските.
P.S. Еве сега читам за албумот - неколку месеци по издавањето заради менталното здравје на еден од членовите бендот се распаѓа. Албумот во САД доживеал фијаско, но по нивното распаѓање, наредните години продажбата во Велика Британија се повеќе се зголемувала, па албумот доживеал еден огромен култ следбеници и заради тоа се смета како манифест или предвесник на инди / алтернативниот рок во Велика Британија. Затоа е толку значаен и затоа е на листата.