100 години српско воздухоплоство

• Креатор на темата Креатор на темата oxygenne
  • Време на започнување Време на започнување
Најголеми импресии до сега од Еурофајтерот и Спартанот
25f5ytw.jpg

351x46o.jpg

b9g4sx.jpg

xlxcgw.jpg

h4MU4.jpg

EY9EB.jpg

dPmQy.jpg

MVALu.jpg

8K4TG.jpg

Utva
QQWjt.jpg

DkgKw.jpg

uhA6X.jpg

ocgNX.jpg
ПОследново малово што авионче е ?

ПОследново малово што авионче е ?
Утва Кобац тренинг авион
"
- NNS (napadno-navigacioni sistem) - domace izrade projekat SDPR
- Masa 1650 kg sa preopterecenjem
- 500 kg masa podvesnog naoruzanja
- 970 kg masa sa dva pilota spreman za let

- Brzina
- 500 km/h
- 550 km/h u obrusavanju (max dozvoljena)

+6/-3 g
Laka izbaciva sedisa.
Namenjen za protiv pobunjenicku borbu.
"
http://www.flightglobal.com/airspace/forums/utva-kobac-prototype-unveiled-why-not-buy-84802.aspx

Најголеми импресии оставија еурофајтер и миг 29м2. Грипенот не толку.За него некои кажуваа на форумот дека имал најниски трошоци за одржување а испадна дека не било така пр. Унгарија купила неколку и сега сака да ги продаде, оти нема пари за одржување.

П.С Не ја гледав до крај претставата,имаше ли некој сухој како и борбени хеликоптери?

Btw Кобац е нула во споредба со јак -130

Најголеми импресии оставија еурофајтер и миг 29м2. Грипенот не толку.За него некои кажуваа на форумот дека имал најниски трошоци за одржување а испадна дека не било така пр. Унгарија купила неколку и сега сака да ги продаде, оти нема пари за одржување.

П.С Не ја гледав до крај претставата,имаше ли некој сухој како и борбени хеликоптери?

Btw Кобац е нула во споредба со јак -130
Немам инфо дали некој од нив воопшо има титаниумски оклоп,споредбено со су-25 нели

Како што имаше стрнски пилоти со нивни авиони ,замислете и нашите пилоти со су-25 ките да летаа ке идев до таму само за да ги гледав и снимам
--- надополнето: 2 септември 2012 во 18:40 ---
Што мислите на нашава авијација што и фали ???
--- надополнето: 2 септември 2012 во 18:42 ---
Ова е се что имаме

AircraftPhotoOriginTypeVersionsIn serviceNotes

Antonov An-2
22px-Flag_of_Poland.svg.png
Poland utility An-2R 1 Used in the VIP Transport squadron as well as for paratroopers training

Zlin Z 242L
22px-Flag_of_the_Czech_Republic.svg.png
Czech Republic trainer Z 242L 5

Zlin Z 143L
Czech Republic trainer Z 143L 1

Mil Mi-24
22px-Flag_of_the_Soviet_Union.svg.png
Soviet Union attack helicopter Mi-24V 8

Bell UH-1H Iroquois
22px-Flag_of_the_United_States.svg.png
United States utility helicopter UH-1H 2

Mil Mi-8
Soviet Union transport helicopter Mi-8MT

Mi-17 4
2

[edit]
Withdrawn aircraft

AircraftPhotoOriginTypeVersionsNumber of operated aircraft

Sukhoi Su-25
Soviet Union attack Su-25

Su-25UB 4
Lola Utva 66
22px-Flag_of_SFR_Yugoslavia.svg.png
Yugoslavia trainer V-51 1

Lola Utva 75
Yugoslavia trainer V-53 4

Еурофајтерот убива
Тоа многу добро годинава го дознаа пилотите на Ф-22 на redflag:))
http://forum.kajgana.com/threads/red-flag-air-exercises.62021/

Кокпитот на еурофајтер
pWDiA.jpg

@6:25 е она вистинското што ме воодушеви денеска кај овој авион(искачување под негативна гравитација или како и да го викаат).Видеото е од друг аеромитинг

Како што имаше стрнски пилоти со нивни авиони ,замислете и нашите пилоти со су-25 ките да летаа ке идев до таму само за да ги гледав и снимам

Средства никако испод 350-400 милиони, модернизирање на сухоите и набавка на ПВО-ПВО- е есенцијално С-300ПМУ 2 може да се комбинира со Хавк-от(кој има пресретнато балистичка ракета иако не е дизајниран за таа намена) или патриот ама 3-ка рамна на С-300(но има негативност треба повеќе време за да се активира а С-300 за 508 минути е потполно оперативен) понатаму имаме СА-13, може и Тунгуска дефинитивно, и по некој украински ОПЛОТ или М-84 со ЕРА.

--- надополнето: 2 септември 2012 во 18:42 ---
Ова е се что имаме

AircraftPhotoOriginTypeVersionsIn serviceNotes

Antonov An-2
22px-Flag_of_Poland.svg.png
Poland utility An-2R 1 Used in the VIP Transport squadron as well as for paratroopers training

Zlin Z 242L
Czech Republic trainer Z 242L 5
Zlin Z 143L
Czech Republic trainer Z 143L 1

Mil Mi-24
Soviet Union attack helicopter Mi-24V 8

Bell UH-1H Iroquois
22px-Flag_of_the_United_States.svg.png
United States utility helicopter UH-1H 2
Mil Mi-8
Soviet Union transport helicopter Mi-8MT

Mi-17 4
2

[edit]
Withdrawn aircraft

AircraftPhotoOriginTypeVersionsNumber of operated aircraft

Sukhoi Su-25
Soviet Union attack Su-25
Su-25UB 4

Lola Utva 66
Yugoslavia trainer V-51 1
Lola Utva 75
Yugoslavia trainer V-53 4
На википедија не се точни информациите..Не кажуваат што е модернизирано..Мислам дека за нашава земја имаме топ авијација..Хеликоптерите се модернизирани,и лесно елиминираат чудни суштества со бели капи..За други закани поголеми,не се ни секирам..Има Македонија партнери што и чуваат грб..

Џабе ги имат кога неможат да ги користат, оти нато ќе ги пресече.

Кокпитот на еурофајтер
pWDiA.jpg

Кокпитот на секој тајфун посебно е дизајниран за анатомски да одговара на пилотот кој шо го вози,пред да го произведат земаат мерки од пилотот.Исто така и кацигата.
Ѕверски авион во секоја смисла. Она шо е ферари кај автомобилите е еурофајтер кај авионите

На википедија не се точни информациите..Не кажуваат што е модернизирано..Мислам дека за нашава земја имаме топ авијација..Хеликоптерите се модернизирани,и лесно елиминираат чудни суштества со бели капи..За други закани поголеми,не се ни секирам..Има Македонија партнери што и чуваат грб..
чудни суштества со бели капи хахахах луд си

Кокпитот на секој тајфун посебно е дизајниран за анатомски да одговара на пилотот кој шо го вози,пред да го произведат земаат мерки од пилотот.Исто така и кацигата.
Ѕверски авион во секоја смисла. Она шо е ферари кај автомобилите е еурофајтер кај авионите

Така е со повеќето авиони посебно оние водечките.

А си чул за бентли,Ламборџини,Lotis, Или американската Saleen една од најмоќните, шведската кенигсег???

Еурофајтер е супер авион, подобар од вајперот т.е фалконот а се спрема и нов радар-пак ќе биде како CAPTOR ама подобрен, позитивно е и што сепак може да бара мето и во воздух и на земја без радар т.е со специјален електро оптички и термален систем, ако ги додадеме и РАМ материјалите тешко е да се детектира освен ако немаш Хавк со Сентинел Радар-доста фален кој дури како што тврдат и Ф-22 го регистрирал иако имал одраз како тениско топче(чиста лага)-авионот е добар нооо мноогу скап поарно е да одат само со Ф-35 кој има најмоќен мотор но и сигурно термален одраз кој има систем за ладење налик Б-2 духот за кој има многу да се пишува.

Еден мотор на Ф-35 има јачина колку 3 мотори на рекордерот-бомбардер Б-1- е тоа е потиосок.

Мислам дека СУ-35 БМ и Ф-15 сајлент можат да му парираат на еурофајтерот без проблем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom