10 работи од кои ви е преку глава

• Креатор на темата Креатор на темата petite cherie
  • Време на започнување Време на започнување
1.) Од мрзата...Уште од многу одамна лугето барале лек за оваа болест ама нема бе. Добро, во Зегин нема, ама кај да барам па на друго место...
2.) се совпаѓа со 8-ката на Правниче
3.) од пешачење
4.) постирање во едни те исти форуми:toe:
5.) ништо_не_се_случува синдромот
6.) инстант адолесценска депресија (ќе да има ПМС бе, нема шанси да ме држи адолесценција на овие години :icon_conf)
7.) Од почнати-незвршени диети
8.) немање кеш нити некоја поголема иницијатива за прифаќање на било каква работа
9.) од денови кои личат како јајце на јајце
10.) од теретана... следна дестинација, аикидо, џиуџицу (whatever),танцовање...

Кога почнав да размислувам искрено не бев сигурен дали ќе ми текнат 10 ствари кои од кои ми е преку глава, ама кога почнав да читам сфатив дека се малку повеќе-еве ги:

-лажни другарства
И те како ми е преку глава од ова.

-неписмена раја која се лупа во гради дека е посебна
...А за жал се повеќе ја има

-помодарство пропратено со кич, фрустрации и озборувања
Општеството ни страда од ова, не преку глава....преку к** ми е.

-сите наши маки што траат 18 год.

има ли крај?:toe:

1. Преку глава ти е да собираш сечии фрустрации? Хмм, зарем не сме ние тие кои сега и овде ги читаме твоите 10 најголеми фрустрации?:smir:
Да сме-за жал.
И на секого му смета туѓата фрустрација, а истовремено пати од своја,

6. Е сега ме стави во дилема. Не знам дали повеќе ти сметаат приватните универзитети, или нивните униформи? Или па тоа што истите ги носат со фудбалски патики? Hint?:nesum:
Ова ми создава најголема фрустрација, нека ми простат ама едноставно не можам да ги гледам.

2 Преку глава ми е од самопрогласени политички експерти
А факинг...се повеќе ги има такви.

3 Преку глава ми е од луѓе што мислат дека знаат се и ми солат памет
Еееее...ова се најтешка категорија пациенти дефинитивно. Од вакви луѓе....

8 Преку глава ми е од Игор ивановски, Јани Макрадули и Борис Кондорко
....И многуте слично пациенти како нив.

3. луѓе што многу зборуваат, а ништо не кажуваат
т.н. празни воденици. И вакви луѓе ги им се повеќе.

6. Од лажење и неправди.
Ова би ми било прво по приоритет. До кога вака?

9. Од нервирање за ситници ..
И поради сево ова горе, преку глава ми е што се нервирам за вакви работи и за други глупи ситници.

Драга, целта никако не ми беше да изигравам Госпоѓица I knew it all. Имам јас кај да се докажувам, а тоа не е форумов. Ако тебе не ти е денот ние не сме должни да бидеме твои вреќи за боксирање. Или на крајот на краиштата, наведи барем една причина за твојава, хм, како да ја наречам, нервоза, зашто во спротивно...во спротивно ќе бидам приморана да почнам да верувам во ПМС.:smir:

Prvo,izvinuvanje do site forumdzii shto postov zavzema mesto ama moram da odgovoram poshto izgleda dobiv KOLEKTIVEN napad(vidi tret bold).
Gospogjice,deka se dokazuvash i na drugi mesta vo toa veruvam,no ne gi vovlekuvaj site forumdzii vo tvoeto licno cuvstvo pa kakvo i da e.
Sledniot pat koga kje trgnesh vo ofanziva na "sea kje i kazam ja na nea" i da donesuvash izbrzani zaklucoci kje te molam da gi poglednesh neshtata od povekje perspektivi.
Zaklucok br.1.Me nerviraat muabeti za domakjinluk i detergenti=mene nekoj mi cisti po doma!-Netocno
Ne samo shto si cistam sama(ziveam sama) nego mi se ima deseno i toa da go pravam vo kukjite kade bebisiteruvav za da si gi platam studiite.Ama ne cuvstvuvam ama bash nikakva potreba da zboram za poslednata "generalka" doma, ili da izigravam super domakjinka 24/24, kako odredeni zeni
Zaklucok br.2.Me nerviraat site fraeri vo Skopje so cvikeri na oci(vo 99%) zashto ako nemash cvikeri ne biva,pa kakvi i da se=jas imam cvikeri od 350E-Nemam ama shto e povazno NE SE NI PRAAM DEKA IMAM. Znaci ona shto mi smeta e shto 99% od mladata populacija saka da dava nekoj privid i toa epten ama so Prada made in China.Shto se odnesuva do mene si kupiv od optika za korektni 1500 den naocari so minimalna zashtita od sonce, arno ama ne se fraerski i nema nikakva marka na niv.
Zaklucok br.3Ne citam best selleri=nemam tema na muabet so moite napateni drugarki
Ne citam best selleri zatoa shto mojot izbor na literatura e razlicen.Ednostavno nemam potreba americki psiholozi da mi kazat kako da ja najdam srekjata, ni da mi go odgatnat kodot na da Vinci niti Paulo Koeljo da mi kaze deka bogatstvoto e doma.A mi se ezi koza od pomodarci koi citaat best selleri samo zatoa shto e fancy da kazat deka ja procitale taa kniga a vo 80% ne razbrale shto sakal avtorot da kaze.
Za kraj ushte nekolku zabeleshki
Ne sakam muabeti na tema "Kolku ne cinat mazite" i ne mi se sobiraat secii frustracii na taa tema zatoa shto pola od tie zeni ne se poglednale vo ogledalo pa se' nekoj im e kriv i ne cini.I nemaat hrabrost da ja reshat situacijata koga ne cini nego samo kje ogovaraat so drugarki.
Za privatnite univerziteti me nervira i edno i drugo i treto.Gradacija se vika toa.
PMS postoi, ako go nemash ne znaci deka ne postoi i e propraten i od fizicki simptomi(glavobolki, loshenje) a ako go ima vo Kosmpoliten(za koj imash tolku a priori) toa e za da im se obopshti na zenite kako i site ostanati ginekoloshki temi.A vo mojot voved beshe samo mala shala.
I za kraj ne sakam koga hipokrizicno me narekuvaat "draga"

1)Преку глава ми е од дволичност, лицемерие и злоба, егоизам...

2)Од лажна надеж дека нешто ќе се смени (иако знаеме дека се` ќе си остане такво какво што е и залудно се залетуваме)

3)Преку глава ми е од користољубиви личности

4)Од глумење дека се` е ОК, без никаков проблем, пристуство на лажна насмевка на лицето и правење пред сите дека сум нешто што не сум

5)Преку глава ми е од затварање во самотија, депресивни напади, патетичност и лигавење.

6)Од брзото реагирање, импулсивноста без расмислување дали на некој тоа нешто му значи.

7)Од лица кои гледаат само за себе, за задоволување на сопствените желби и потреби по секоја цена, без да се свртат и да погледнат дали има некој околу нив кој би можеле да го повредат.

8)Преку глава ми е од борбата со ударите кои ми ги задава животот, глумење лудило дека од тоа ќе излезам посилна, иако сум свесна дека силата ми попушта, од судбината од која не се бега, од неправдата во животот.

9)Од луѓето кои се интересираат за други животи, кои го пикаат носот секаде (само нека се пазат да не им излезе крвав од таму), од лажни манири, од глумење културно однесување и чесност, од накитени ку*вички а ла бугарски певачици, од сите кои се обидуваат да расипат нечија среќа.

10)Преку глава ми е од мојата емотивност, од монотонијата која владее, од погрешните потези, од големите книги кои ме чекаат, од исчекувањето на резултати, од чекањето некого со саати пред канцеларија............

Испадна дека нема нешто од кое не ми е преку глава.
Е добро де, има нешто до нос што ми е со тенденција за нагоре :pos:

преку глава ми е од овие политикиве,вестиве,
преку глава од македонскиов народ кој нема три чисти само кука и ништо не превзема.
преку глава ми е од нашата ебана култура што ја немаме.
преку глава ми е од нато и еу:toe:

Преку Глава ми е од Учење
Преку Глава ми е од Наставниците
Преку Глава ми е од се !!

Ај дозволи ми да ти кажам што мислам.
За почеток, да расчистиме - ПМС не постои. ПМС е измишљотина на испраните женски мозоци што многу читаат Космополитен. Него, да прејдеме на главното. Ајмо по ред:

1. Преку глава ти е да собираш сечии фрустрации? Хмм, зарем не сме ние тие кои сега и овде ги читаме твоите 10 најголеми фрустрации?:smir:

2. Зборот “топ“ е топ. No further conversation.

3. За ова морам да се согласам со тебе. Страшно ме нервираат некои емо/хаце млади госпоѓици и господини што мислат дека ако фотографираат циганчиња на плоштад во црно бело, и не се смеат, знаат многу за животот. :roll:

4. Такоџе Космополитен срање. Остави ги кутрите, нека веруваат дека причината за нивното нервно растројство е ПМС или тоа што трпезариската маса не им е свртена на 30 степени исток.

5. Уживај. Стави си ги твоите ултра-мулти-хипер-супер-дупер сонични цвикери од 350 евра, сигурна сум дека имаат опција за игнорирање на луѓе со цвикери од бит, или некој друг рандом пазар.

6. Е сега ме стави во дилема. Не знам дали повеќе ти сметаат приватните универзитети, или нивните униформи? Или па тоа што истите ги носат со фудбалски патики? Hint?:nesum:

7. Face it - се додека тие ги прават филмовите, тие ќе го спасуваат и светот. Уствари не тие, тој. Еден е Брус Вилис.

8. Ова мразењево турбо - фолк веќе преоѓа во некаква си мода или клише. Демек не си фраер ако не мразиш турбо-фолк?

9. Да знаев дека си домаќинка, ќе знаев и дека средствата за чистење ти сметаат од нивна прекумерна употреба. Ама зашто повеќе ме влече дека не си, ќе ти дадам мал совет - не се замарај. Има кој да ги користи за тебе.

10. Еве, и овде ќе те посоветувам. Треба и ти да ги читаш тие книги - бестселери. Можат да ти послужат како тема за муабет кога
ќе ти биде доста од фрустрациите на твоите напатени другарки.

Се надевам дека ќе ти служи мојов 10-step program. Пробај и ќе видиш.:smir:
ПМС постои мило, а со овој коментар покажуваш колку си (благо кажано) неук. :smir: Ти пишав и во репутација.
Да не забегувам многу од темата, ќе се обидам да набројам нешто што ми пречи, но ништо не ми текнува во моментов, така да, не ветувам дека ќе бидат десет.

1. Ситните к**вички кои мислат дека светот е нивни
2. Шовинисти и машки како цитираниов, што мислат дека се знаат за жените
3. Лажги и лажговци, кои кога и да зинат лажат
4. Ситни души и скржави луѓе, кои само земаат, а не даваат
5. Насилници, силувачи и сл.
6. Луѓе кои мислат дека светот се врти околу нив
7. Мамини синчиња неспособни за ништо
8. Неозбилни луѓе кои што мислат дека се што лета се јаде
9. Цигани
10. Дечишта

Мореее, имало 10, ако ми текне уште нешто ќе допишам. :pos:

Преку Глава ми е од Учење
Преку Глава ми е од Наставниците
Преку Глава ми е од се !!
ќе си ја чукаш главата во ѕид.
зошто да не учиш,нај глуповото нешто што го мислите младата генерација.неоди една година во школо ќе речеш еј како не бев сега во школо.не е само учењето во прашање туку дружењето,разменување на мислења позитивни негативни итн.:smir:

ПМС постои мило, а со овој коментар покажуваш колку си (благо кажано) неук. :smir: Ти пишав и во репутација.
Да не забегувам многу од темата, ќе се обидам да набројам нешто што ми пречи, но ништо не ми текнува во моментов, така да, не ветувам дека ќе бидат десет.

1. Ситните к**вички кои мислат дека светот е нивни
2. Шовинисти и машки како цитираниов, што мислат дека се знаат за жените
3. Лажги и лажговци, кои кога и да зинат лажат
4. Ситни души и скржави луѓе, кои само земаат, а не даваат
5. Насилници, силувачи и сл.
6. Луѓе кои мислат дека светот се врти околу нив
7. Мамини синчиња неспособни за ништо
8. Неозбилни луѓе кои што мислат дека се што лета се јаде
9. Цигани
10. Дечишта

Мореее, имало 10, ако ми текне уште нешто ќе допишам. :pos:

1. во ред 2. незнам 3.сите лажат како и ти и јас:smir: али понекогаш,4.тоа ти вреди,5.тие веќе одамна ги има,6.блјак не вреди да се споменуваат,7.ги има многу,8.никој не е озбилен во денешно време,9.циганите се луѓе како нас,ништо не сме подобри од нив,10.и јас и ти сме биле некогаш дечишта:baeh:

1. во ред 2. незнам 3.сите лажат како и ти и јас:smir: али понекогаш,4.тоа ти вреди,5.тие веќе одамна ги има,6.блјак не вреди да се споменуваат,7.ги има многу,8.никој не е озбилен во денешно време,9.циганите се луѓе како нас,ништо не сме подобри од нив,10.и јас и ти сме биле некогаш дечишта:baeh:
Опаааа, си ми дал коментар на се, а? :)
А што се однесува до циганите, се разбира дека сме подобри од нив, и тие се луѓе, да, ама многу повеќе лажат и крадат од нас. А највеќе ме нервираат тие што просат. Тие ги мрзи да работат, па просат. Можеби нема многу убави работни места во државава, ама за работничка класа, секогаш има. Може да биде чистачка или слично, а не да проси. Ако е болен/на - добро, мада повеќето лажат дека се болни, ама жива, здрава, да проси?!? И после јас нив ќе ги жалам и ќе им дадам некое денарче! Утре сабајле!

ќе си ја чукаш главата во ѕид.
зошто да не учиш,нај глуповото нешто што го мислите младата генерација.неоди една година во школо ќе речеш еј како не бев сега во школо.не е само учењето во прашање туку дружењето,разменување на мислења позитивни негативни итн.:smir:

ке учиме ама тоа што ни го прават е претерано.матурата била таква ке сме неможеле да ја положиме,ке земаме ке земаме лекции и на крајот кога ке дојде оценување наеднаш во 1 недела сите писмени тестови.преку глава ми е од тоа!

А што се однесува до циганите, се разбира дека сме подобри од нив, и тие се луѓе, да, ама многу повеќе лажат и крадат од нас. А највеќе ме нервираат тие што просат. Тие ги мрзи да работат, па просат. Можеби нема многу убави работни места во државава, ама за работничка класа, секогаш има. Може да биде чистачка или слично, а не да проси. Ако е болен/на - добро, мада повеќето лажат дека се болни, ама жива, здрава, да проси?!? И после јас нив ќе ги жалам и ќе им дадам некое денарче! Утре сабајле!
И шо толку ти смета нивното просење,не ми е јасно?
Ако сакаат да просат,ке просат.Мада шо сумњам дека било кој го сака тоа,како и да е,тоа е нивен избор.Твој избор е дали ке им даеш пари,или не.Они се за да те прашаат.

1.Преку глава ми е од Училиштето
2.Преку глава ми е од неправди
3.Преку глава ми е од глупите деца кои ги има во мојот клас
4.Преку глава ми е од професорот по конституционо и право!
5.Преку глава ми е од сезнајковци!
6.Преку глава ми е од карање со татко ми
7.Преку глава ми е од неоправдани/оправдани (кавги со класната)
8.Преку глава ми е од станување во 6:45 :pos:
9.Преку глава ми е од глупиот месенџер (бидеќи многу ми кочи)
10.Преку глава ми е од ромите кои што шетаат по центарот и стално ми барат пари!

1) Преку глава ми е од женски кои одат со машки бидејќи машките се `Некои И Нешто`,

2) Преку глава ми е од Досадното чатење на професорите

3) Преку глава ми е од трач моабети

4) Преку глава ми е од ненапивање и неседење до касни саати во петок и сабота..

5) Преку глава ми е од сељаци

6) Преку глава ми е од Албанци

7) Преку глава ми е од цигани

8) Преку глава ми е кога ке снема топла вода во бојлерот на сред бањање... ( по 1сат се бањам )

9) Преку глава ми е од физика

10) Преку глава ми е од имање преголем избор.

:) јас немам работа поправо пред еден месец завршив со работа нема,а за чистач многу сме и нема што да чистиме:smir:
а дека сме подобри од циганите хмммм,зависи кој.
јас во трговски еднаш се шетав и оп наша македонка иди и ми вика дај ми дечко 20 денари леб да си купам,и дадов ама и реков тетке утре нема да бида овде пак да ти дадам за леб.се зачудив кога дошло и наши да просат немам коментар одлучете вие дали сме или не сме како циганите или подобри.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom