- Член од
- 18 март 2007
- Мислења
- 570
- Поени од реакции
- 78
Омилени хорори ми се Halloween, сите делови се интересни. Michael Myers.
Дефинитивно најстрашниот филм на сите времиња!Тhe Exorcist
12-годишно девојче одненадеж осознава дека има необјаснива моќ да лебди и чувствува енормна внатрешна сила. Нејзината мајка која е ментално растроена, кога веќе лековите не помагаат, се обраќа до свештеник кој паралелно е и психијатар. Тој, преку разговорите со мајката сфаќа дека девојчето е опседнато со зол дух заедно со друг свештеник-егзорцист, решаваат да го истераат од нејзиното тело.
haha najbolje e Nok na vesterkite:voskresenie a ne e mn strasenОмилени хорори ми се Halloween, сите делови се интересни. Michael Myers.
zatoa sto e debilen (i dvata dela),maybeЗашо никој не го спомна The Blair Witch Project ?
од овие ги имам гледаноPsycho и HalloweenСе претпоставува дека ова се 10-те најстрашни и најморбидни филмови во историјата на филмската индустрија:
01. Psycho
02. Repulsion
03. Night Of The Living Dead
04. Suspiria
05. Nightmare On Elm Street
06. The Texas Chainsaw Massacre
07. Don't Look Now
08. Halloween
09. The Exorcist
10. Eraserhead
и тој го имам гледаноСи го утнал списокот.. "Тhe exorcism of emily rose" е прогласен за најстрашен филм..
и тојДобра листа. Само не ми е јасно зошто The Shining (1980)
не се наоѓа меѓу овие. Супер филмче е.
Тhe Grudge, The Ring и Тhe OthersПа еве има, само ме мрзи сега да преведувам што се зборува во нив. Ама ако сте заинтересирани, зошто да не
01. Тhe Grudge (2004)
02. The Texas Chainsaw Massacre (2003)
03. Darkness Falls (2003)
04. Dead & Breakfast (2004)
05. Shaun Of The Dead (2004)
06. The Ring (2002)
07. Cherry Falls (2000)
08. Joy Ride (2001)
09. Тhe Others (2001)
10. 13 Ghosts (2001)
The Thing и PoltergeistМој избор:
1.Тhe Exorcist (сите делови)
2.Salems Lot и А Return to Salems Lot (достоен come-back на Носферату) станува збор за филмовите од '79 и '87 , а не за оној од 2004.
3.Night Of The Living Dead (George Romero; од '68-ма е, ова го спомнав како добра работа) и Dawn of the Dead
4.Alien 1&2
5.Demons 1&2 (Dario Argento ...nuff said, од '80-тите се, ама ако)
Moже да се спомнат и:
-Hellraiser (и двојката)
-Evil Dead (само кецот)
-The Thing (добриот филм на Carpenter со KurTrussell, каде што за разлика од лошиот филм со КурТресел, Moricone му ја пишува музиката. Во Pliskin филмот - сам си ја пишува што е хорор само по себе)
-Invasion of the Body Snatchers (remake-от од 1978, или бев многу мал кога го гледав или стварно е ултра-морбиден)
-Poltergeist (кецот секако, околу самото снимање и екипата кружеа разни језиви приказни)
...има и други али кој ќе пишуе.
Saw и Blair Witch Project 1Според мене :
1. The Exorcist
2. The Reaping
3. Saw (Макар да не е страшен .. Сепак добра приказна )
4. Blair Witch 1 & 2
5. Poltergeits
6. 28 Days Later
И мн. други
Петок 13тихеххех,јас не сум мн по хорор филмовите, сум ги гледал:
1.Петрок 13ти,
2.Погрешмо свртуванје
3.нз како се викаше со еден Витез на коњ и главите со им ги кине на одредени луге,го имаше на Канал 5 (ако му текна на некој кој е овој филм нека ми пише ПП),
најстрашен според мене, ПЕТОК 13ти (зш таа вечер неможев да заспијам докај 04:00)
и тој го имам гледаноНе сум многу по хорор филмовите, ретко ги гледам, а во последно време ме имаат полазено морници од Gin Gwai (The Eye) ама не овој новиот со Џесика Алба, туку овој јапонскиот ...
само првиот делОмилени хорори ми се Halloween, сите делови се интересни. Michael Myers.
Зашо никој не го спомна The Blair Witch Project ?
A ја да ти кажам дека и многу од овие членови овде ги имаат гледано филмовите. Не можеш ти за цела публика да процениш дали е страшен, затоа не викај FYI(For your information), туку викај IMO(In my Opinion) :wink:сакав да кажам, никој од овие што ги имам гледано не е страшен.just FYI
Се претпоставува дека ова се 10-те најстрашни и најморбидни филмови во историјата на филмската индустрија:
01. Psycho
02. Repulsion
03. Night Of The Living Dead
04. Suspiria
05. Nightmare On Elm Street
06. The Texas Chainsaw Massacre
07. Don't Look Now
08. Halloween
09. The Exorcist
10. Eraserhead
потполно се согласувам со тебе некој сум ги гледал некој еве бас во моментот ги симнувам