05-11-2005 Tiesto @ Skopje Fair, Macedonia - ОФИЦИЈАЛНО!

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ElectriX напиша:
TIESTO?!?

Ziveo CARL COX i DRUG TITO

Ова како за Милан и Интер да се работи. Тиесто?!?! каков Тиесто бе.. Карл Кокс рулз!! :D :D

Од каде мислењето дека тука има клаберс и андерграунд типчиња?!
А што праат тие што не се ни андерграунд ни комерцијалисти?!

ElectriX напиша:
TIESTO?!?
jas se si mislev deka ovde ima clubbers and undergrounds tipcinja a ne komercijalisti...zarem treba da bide fama ovoj topic? Tiesto ke idel.. Yes da ima nesto Ok od nego ama samata pomisla TIESTO puff.. a ako slucajno pojdam na tiesto togas sigurno bi bilo za zenska :)

Ziveo CARL COX i DRUG TITO

Ама и тебе ти боде тоа комерцијалата очи а? И ти го имаш тој „андерграунд комплекс“ а? :P

Мене ми боде очи поделеноста на црно и бело. Јас не мислам воопшто дека е тоа така. Комерцијала и андерграунд! Глупост!

Немам предрасуди кон ниедна музика.

nema vrska podelenost.... ne spomnav delba... samo mislev deka i vie ste protiv komercijatalata posto taja ja ubiva smislata na muzikata

Вака, Тиесто е шит како ДЈ. Миксање песни му е СФ, за грамофони ко да не слушнал, а скоро секој сет му се состои од 5-6 свои хитчиња (трафик, флајтот и овие другиве кои не ми е јасно како може да ги направи), на кои публиката уствари највише се пали.
Целта на секој андерграунд артист е да стане популарен. Ипак, има разлика меѓу популарен и комерцијален. Едно е да издаваш искључиво за широки народни маси, некакви хитчиња што се знае дека ќе се вртат едно лето, ќе направиш куп пари, па јебига ако не ти е по мерак (cheese hits). Од друга страна, има дџ-и кои си останале до своето (по што и станале познати) и си задржале публика. Такви примери имаш колку што сакаш, а Тиесто не е еден од нив. Видете го само Свен и све ќе ви стане јасно :)

Викаш Свен е популарен, ама не е комерцијален.
Толку многу е популарен што неам појма кој е Свен... :lol:

Кога анонимусот ќе стане познат, популарен и ќе почне да млати кеш, лузерите колеги ќе почнат де кењаат дека се искомерцијализирал...

А публиката секогаш навива за послабиот....

Па добро бе знаеше ли некој за тиесто док не стана комерцијала ?
Или кога беше на олимписки игри тогаш 70% од вас го дознаа кој е.
За тоа дека некои го мрзат , знам зашто , затоа што почнаа и децата од 10 години да го слушаат , баби, дедовци , турбофолковци го слушаат кој не веќе.
Фејкери колку сакаш ќе има , 60 % фејкери , колку да речат после тоа биле на тиесто и као леле колку беше јако.
Голем број од народот што ќе биде на тиесто ќе НЕМА ВЕЗЕ што музика пушта , кои песни , какви миксови и дали има издадено ново ЦД тиесто.
Ќе земам јас сам ќе праам анкетни прашања за тоа колку знаат за тиесто у сред саем ако таму биде!
Секако и тоа е начин да го запознаат ама да не коментираат за него и за неговата музика !

Порака до фејкериштата со следната слика :)

trance.jpg

Мистичен напиша:
Кога анонимусот ќе стане познат, популарен и ќе почне да млати кеш, лузерите колеги ќе почнат де кењаат дека се искомерцијализирал...

А публиката секогаш навива за послабиот....

Токму така 8)

How1TzeR... искрено до пред повеќе од година дена не знаев ни јас кој е Тиесто - имав само слушнато. Но, почнав да слушам негови ствари, да симињам негови журки и да ти кажам ми се допадна најмногу. Мене ич не ми е гајле дали некад бил анонимус, или бил диџеј од долната класа. Мене ме занима тоа што он има многу добри траки и журки и затоа е најдобар и општоприфатен 8)

Така е стенмарк , на прво место е музиката , а тоа дали мочал у гаќи и дали му смрделе чорапите , и дали го слушале турбофолкофци ич не ме интересира за Dj от.

btw...од топанско да не си ти?

Сеуште нема официјална потврда

Пред 10тина и повеќе години, кога никој не слушаше техно, тие што слушаа се жалеа дека биле многу малку (сум читал 100тици интервјуа) и колку време треба да помине за да техното навлезе саглам кај младите. Кукаа на секое ќоше...

Денес кога има доста публика, им смета!

Не е битно кога било поубаво и кога биле во право.

Зборот ми е, што има лошо да дојде некој на Тиесто, а само за него има слушнато. Веројатно после тоа ќе се заинтересира и нешто друго да слушне. Па после тоа ќе дојде и на некој трет.. па ќе навлезе малку повеќе и после ќе бира на кого ќе оди. Од прилика така би требало да биде.
Инаку, како?
Критериум кој мора да биде исполнет, за да одиш на журка, е клаберот минимум 5 години да консумира техно?!

gerard напиша:
Критериум кој мора да биде исполнет, за да одиш на журка, е клаберот минимум 5 години да консумира техно?!

Ја терам веќе 5-тата година од кога навлегов во електронската музика (trance & techno).

За Tiesto како што кажа StenmarC ни јас незнаев пред година дена кој е типот и од кај е... и минатото лето чачкав во едно интернет кафе кај едно другарче по серверот и налетав на песници од Tiesto и ја слушнав Traffic и ми се засвиѓа песницава и си викам добар е чоеков, а инаку после олимпијадата типов стана „човечко битие“ и баш кога беше у Скопје лани на 5 септември не отидов зашо уште не бев сигурен што DJ е, уште викав „абе нема везе, гола вода е“, али сега типов е на ранг број 1 според DJList.

Инаку оваа година ќе му идам на журка, најверојатно на саем ќе биде.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom