Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Dr.Gonzo напиша:gerard напиша:Број еден диџеј според дј-магазин
2002
2003
2004
Најпопуларен според диџеј магазин(класацијата е според популарност) - тоа не значи дека е најдобар.И во никој случај не е меѓу најдобрите.
Во евентуална класација за најдобри диџеи тиесто би бил на позиција 200, ако не и поназад.
Никој не го мрази Тиесто.Не е тој крив![]()
gerard напиша:world's best DJ Tiesto! Како тоа најпопуларен? И како се мери популарноста. По тоа кој е најубав и околу кој има најмногу афери, а воедно и кој најмногу филмови снимал? Па ова не е Џенифер Лопез. Не тропај.. не бил најдобар ама бил најпопуларен што не значело дека е најдобар.. поголема небулоза немам слушнато.
И во која евентуална класификација? Каква е оваа? Не-евентуална?!
Море ти го мразиш Тиесто. А со самото тоа што ти мразиш некого, без некоја особена причина, говори многу повеќе за тебе него за дотичниот.
А за тоа дали е комерцијален или не? Не се заебавајте ...стварно
Го напаѓате безпредметно со цел да се наметнете како големи познавачи на клубската, техно, транс, хасус... и каква ти уште не знам музика. И тоа ничим изазвани. Не едуцирате, во стилот, ова не ви чини, ама вие како сакате...
Не знам за случаеви од форумов, ама знам многу клабери кои на времето (99-2000-2001) симнуваа журки од Тиесто и тогаш не им сметаше. Денес кога гледаат дека се во ист кош со широки народни маси, од еднаш некако не им се свиѓа.. од познати причини. Они се андерграунт момоци и девојки и они ги вреднуваат само "правите" вредности
ц ц ц ц ц ...
Не бе јас не плукам по комерцијала. Просто имам слушано предоволно музика за да знам што е квалитетно а што не. И на никого не му викам да не го слуша, тоа си е личен изборStenmarC напиша:Докторе Гонзо не биди и ти како оние „гаражни бендови“ кои плукаат по комерцијалата. Едина работа што на Вас, да ве наречам клаберите кои се разбирате повеќе во електронската музика, ви смета е тоа што на Тиесто, или Тиесто го слушаат многу „фејкери“ - некои кои немаат поима кој е, туку само слушнале една песна....
Знаеш што значи комерцијалноста на Тиесто? Значи дека неговата музика е општо прифатена од голем број на луѓе, за разлика од другите.
Можеби не е најдобриот - во технички поглед, но е меѓу 5те, најдобри сигурно. Тука е Paul Van Dyk, тука е Carl Cox кои се каде каде поискусни и подолго активни. Toa што моментно е на врвот на тол листите на светски dj-и и не мора да значи дека е најдобар, може да значи дека е најпопуларен, НО ТОА НЕ ЗНАЧИ ДЕКА НЕ Е ДОБАР!
Е сега, според мене е најдобар. Зошто? Откако ставив ADSL имав можност да симнам многу работи од него. Многу журки во видео формат, а и многу миксови mp3 формат. Едноставно типот ме воодушеви со песните, мисковите кои ги прави. Има журки со цели филхармонии, со хорови, употребува класични инструменти, што другите не го прават. Има осет човекот за хит, што другите го немаат.
Не разбираш од електронска музика (можеби и воопшто од музика, а изгледа и од маркетинг)
е наменет за широка маса (т.е. Вие,без навреда), но не е прифатен меѓу добрите консуматори, диџеите и продуцентите на електронска музика.
Кој ти дал тебе право да судиш дали јас се разбирам или не?
Што си ти, експерт за елетронска музика, професор на музичка академија и воедно професор на економски факултет?
Добрите консуматори![]()
![]()
![]()
и секако каде би бил ти ако не во добрите.
..и да додадам, оние диџеи (ако не се некои кои ги слушаш само ти и никој друг) тогаш со голема веројатност ги имам во компјутер и ги слушам - сите! А доколку од лани па натака биле во Скопје со 95% сигурност сум бил на журката. Ама нема везе...
Бидејќи ти повеќе "се разбираш" ти го оставам задоволството да уживаш во тоа.. професоре :wink: :ilu: (професор-доктор гонзо![]()
)
Dr.Gonzo напиша:хаха, голем шегобиец си ти![]()
Добро. Точно, со тоа што јас не "судев" за тоа дали ти тоа што го слушаш е добро и дали треба да го слушаш или не. Јас дадов лична забелешка која можеби те навреди, и поради тоа ќе ти се извинам.Ми дава право да судам тоа што ти прв избрза да ме квлификуваш - и тоа од бесмислен аспект.
Ништо лично началаниче, ова беше само службено, у року службец..ц... ова веќе ќе да е нешо лично
Ете!па дури и тоа можеби ме прави подобар "разбирач" од тебе пошо избирам на кој диџеј да одам.
Што е ова, ако не навреда? Ова е навреда, па појаснување дека не е навредае наменет за широка маса (т.е. Вие,без навреда), но не е прифатен меѓу добрите консуматори
За ова грешиш 40%, ама 100% си во право.gerard напиша:Не знам за случаеви од форумов, ама знам многу клабери кои на времето (99-2000-2001) симнуваа журки од Тиесто и тогаш не им сметаше. Денес кога гледаат дека се во ист кош со широки народни маси, од еднаш некако не им се свиѓа.. од познати причини. Они се андерграунт момоци и девојки и они ги вреднуваат само "правите" вредности
ц ц ц ц ц ...
Dr.Gonzo напиша:А, и ќе забораеф... ај Калигула одма да си признае дека до лани беше голем фан на Тиесто![]()
ПОС, јас сум сведок! Уште го имам CD-то и горе пишува „Caligula“.Мистичен напиша:- Калигула лани ми режеше траки од Тиесто!)