01.12.2012 - 18.30ч - Алијанц Арена: Баерн Минхен : Борусија Дортмунд

• Креатор на темата Креатор на темата Staufer
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе биде резултатот на Баерн - Дортмунд?

• Победа на Баерн Минхен

Гласови: 38 32,2%
  • Нерешено

Гласови: 13 11,0%
  • Победа на Борусија Дортмунд

Гласови: 67 56,8%

• Вкупно гласачи
    118
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
баерн all the way .... колку и да не ги сакам баварците ќе докажат кој е кој во германија а и време е малку да се спуштат дортмунд на земја.
Не знам кај си видел дека се Дортмунд во облаци, баш напротив, моментално се едни од најдобрите во Европа и едни од најскромните. Имаат страшен тренер на клупата, иако доста млад сепак покажува одлични резултати до сега. Јас сум навивач на Интер, а уште од мал си имав по некој фаворит од другиве лиги. Од Германија одамна сум за Леверкузен, не сум нивни навивач туку онака најсимпатичен тим ми се, но во последниве две и нешто години тој тим е Дортмунд. Им се воодушевувам на нивната клубска политика, на залагањето на играчите на терен, на пожртвуваноста, на системот на тренирање, на нивниот тренер, на Геце, Ројс и Левандовски...
Баерн е најголемото име во германскиот фудбал, а и во европски рамки и слободно можам да кажам дека е благ фаворит во овој натпревар, но Клоп докажа дека може да ги надигра и најдобрите како Мурињо и Реал, Манчини и Сити, Де Бур и Ајакс.
Очекувам спектакл и фантастичен меч. Гласав за победа на Дортмунд, ќе навивам за нив и поради тоа што ми се најсимпатична екипа и поради тоа што сакам првенството да биде поинтересно. Да не се разбереме погрешно немам ништо против Баерн, напротив, почитувам германски тимови а особено најголемиот германски тим Баерн. :)

Тука сум, нема врска дали ќе бегате 9 или 11 бода. Пак се многу али сабота Дортмунд ќе биде во ЛШ-модус ;)

Како и да е, очекувам одличен натпревар со многу голови.

Како и да е, очекувам одличен натпревар со многу голови.

Не се вика така туку очекувам одличен натпревар во кој ќе постигнеме многу голови, не мора петарда, доволни се и 4 гола да им шибнеме :D

Не се вика така туку очекувам одличен натпревар во кој ќе постигнеме многу голови, не мора петарда, доволни се и 4 гола да им шибнеме :D
Никогаш не се силам пред дерби, нејќам после Игорче да ме носи во потпис :D

ДОСТА БЕШЕ со ван Бујтеновци во одбрана и со Прањичи... Дајте да се играмо о о о о о uber alles

1093_3986869469725_2071931852_n.jpg

Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender, Gündogan - Kuba, Götze, Reus - Lewandowski

Neuer - Lahm, Dante, Badstuber, Alaba - Martinez, Schweinsteiger - Müller, Kroos, Ribery - Mandzukic

Дортмунд со најјаките 11, Баерн без Гомез, Робен, Боатенг и Густаво.

Ќе биде јако!! :D

Го нема Робен затоа не игра Гроскоњ.
--- надополнето: 1 декември 2012 во 17:40 ---
2d0334000b30464d7f066f87082761e1e0feb3ae.jpg

моментално
--- надополнето: 1 декември 2012 во 17:41 ---
7d13f9fc4523b0f8f28414fc5a2e82a35c087aac.jpg

Швајни уште сеа преговара за трансфер на Геце :).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom