aman be Stefan,mu odgovaram na Psy za napishanotoИ Росол го победи Надал и што праиме сеа? Росол е материјал за први 10? И Федерер пред 4 години загуби од Кањас два пати за две недели и сеа Кањас каде е? Си чул за него од тогаш навака? Па се случуваат и киксови на најдобриве тенисер, неможе цело време да победуваат, луѓе се, може да имаат слаб ден.
А за Чилич прочитај го послениот пост на Псај и ќе ти стане се јасно, техника нема никаква, против Федерер тој негов сервис нема да пројде, верувај, а верувај и дека од основна линија шансите на Чилич со јакиве тенисери се во минус.
Нема везе, секој си има право на свое мислење, не е дека те потценувам или те омаловажувам само чисто за споредба ти направив. Чилич не е ни Росол не е ни Кањас, ама не е материјал за самиот врв, или можеби е ама не се работело со него навреме.aman be Stefan,mu odgovaram na Psy za napishanoto
Стан им зимал сетови и тоа ги мачел на Надал, Федерер, Ноле, како и сите други топ 10 тенисери
pa zatoa ja spomnav pobedata nad Nadal,shto sega Rosol go meshash,daj prati kontekst
i pokraj toa shto igram rekreativno tenis i mislam deka imam poznavanja od ovoj sport ne se ohrabruvam da zboram za tehnika i ground strokes i ultra??? agresiven tenis (kakvo chudo e ova) na igrac shto bil megu prvi deset na cel svet,posebno za Cilic za koj shto pred da se povredi vazeshe za eden od najgolemite talenti vo tenisot,a i den denes na talentot i igra,bez nekoi ultra (interesen zbor,povekenamenski) treniranja...pa malce humoristichno zvuci i neseriozno,laichki da se kaze deka nema talent.Fala za statistikataЈас мислам дека Чилиќ е подобар тенисер од Вавринка моментално, мислам тоа се глеа и по ранкингот на АТП, и нема везе тоа што не тренира во теретана и што ти знам што.
Кај него проблемот е психички, значи тоj кога губи меч го губи убедливо и премногу лесно доаѓа противникот до победа, ама ако се сконцентрира добро и ако си среди психички, мислам дека стандард ќе е во топ 10 тенисери во Свет неколку години, нешто слично на Типсаревиќ.
Сеа глеав како тоа биле на АТП листата, слична кариера имаат.. кога се работи за пласманот.
Меѓусебни дуели 5-3 за Вавринка, ама во последните 2 години Чилиќ ги има тие 2 победи, последниот меч меѓу нив двајца е во 2011 и го има добиено Вавринка на Индиан Велс.