„Форбс“ и „Дуинг бизнис“ рангирања за Македонија

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
хммм Не :) ќе ја напуши народот државата не од реформите, туку од претходните владеења кои не донесоа до работ :)
Оптимист сум бил за сите Влади но некако зафркаваа. За ова Влада сум исто оптимист и барем засега се работи нешто. Ако другите само зголемуваа буџет и урааааа, се фалеа колку пари имаме , еееееееј бомба биле, ове некако го намалуваат ама барем парите се враќаат кај народот.
Јас собава за 5 минути шо ќе ја растурам цел ден ќе ја средувам :pos2: а не па цела куќа....
Напротив,буџетот се зголеми за разлика од лани за 300 милиони евра а парите како да не се враќаат кај граѓаните,барем во форма која би ја осетиле туку им се зголемуваат давачките за дупло на пример во плаќање данок на имот,вода,струја,ТВ предплата и сл.

Џабе се трудите да им објасните на комуњарчињава, како што кажа трн нив не ги интересираат резултатите кој се очигледни туку само партијата, ради такви луѓе го јадеме, и ќе го јадеме, љубомората е многу лоша работа
Тоа се случува и кај сите партиски заслепени граѓани во зависност од членството и кој е на власт,дали нивната или спротивната страна.:(

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Напротив,буџетот се зголеми за разлика од лани за 300 милиони евра а парите како да не се враќаат кај граѓаните,барем во форма која би ја осетиле туку им се зголемуваат давачките за дупло на пример во плаќање данок на имот,вода,струја,ТВ предплата и сл.

Тоа се случува и кај сите партиски заслепени граѓани во зависност од членството и кој е на власт,дали нивната или спротивната страна.:(
Немам додатен коментар.

1+1=2. Дури и за тебе :)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Немам додатен коментар.

1+1=2. Дури и за тебе :)
Oдсекогаш биле,само што ти не си го согледал или намерно не си сакал да го согледаш тоа,дури и за мене.:)

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Oдсекогаш биле,само што ти не си го согледал или намерно не си сакал да го согледаш тоа,дури и за мене.:)
Jас сум владин човек. Сурфам од "Илинденска" б.б. секој ден...па и во моментов. Насабајле со Грујо пиеме турски чај, јас со една коцка шеќер, тој со две - зошто и на двајцата ни е загорчен животот кога секое утро го гледаме твојот фајл од нашите тајни архиви и се оптеретуваме како да ти наштетиме бидејќи си најобјективниот поддржувач на нашата влада.

Го симнавме ДДВ-то за компјутерите, отворивме јавни кујни...ама сеуште се држиш.

Ќе мора да донесеме указ со кој 1+1 ќе биде равно само на 1. Логично е, нели? Реформа. Во духот на новово време.

А сега, те молам, прочитај си го наглас твојот претпоследен пост и помисли што и дали ќе пишуваш после тоа.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
АБЦ, во голема заблуда си за буџетот...Конечно профункционираа субвенциите, конечно се финансираат проекти од национален интерес, агенцијата за млади и спорт конечно заживеа...16 години не знаеме дали постои сеуште...Спортисти по заслуга ќе добиваат надоместоци, археологија, нови планови за развој на туризмот селски и по националните зимувалишта и летувалишта, брендирање на автентични производи од Македонија, финансирање на издаваштва на книги, литература, здравствен фонд, пензионерски фонд....Долга е листата...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Jас сум владин човек. Сурфам од "Илинденска" б.б. секој ден...па и во моментов. Насабајле со Грујо пиеме турски чај, јас со една коцка шеќер, тој со две - зошто и на двајцата ни е загорчен животот кога секое утро го гледаме твојот фајл од нашите тајни архиви и се оптеретуваме како да ти наштетиме бидејќи си најобјективниот поддржувач на нашата влада.

Го симнавме ДДВ-то за компјутерите, отворивме јавни кујни...ама сеуште се држиш.

Ќе мора да донесеме указ со кој 1+1 ќе биде равно само на 1. Логично е, нели? Реформа. Во духот на новово време.

А сега, те молам, прочитај си го наглас твојот претпоследен пост и помисли што и дали ќе пишуваш после тоа.
Oдлично,штом некој ги чита и моите постови,јас па мислев дека само така си штракам по ова тастатуриве,колку да го скратам времето,оти пари за утринско кафе имам се помалку и помалку па изгледа ќе мора да се откажам и од таа навика како што се откажав од многу други погодности откако дојде оваа влада на власт.
Е јас си сурфам од интернет кафе и за сурфањето си плаќам со сопствени пари со што морам и да ја помагам владата во акциите за нелојална конкуренција,практично ви давам камења да фрлате по мене заедно со Гвујо откако ќе го испиете своето благо утринско кафе.:)

АБЦ, во голема заблуда си за буџетот...Конечно профункционираа субвенциите, конечно се финансираат проекти од национален интерес, агенцијата за млади и спорт конечно заживеа...16 години не знаеме дали постои сеуште...Спортисти по заслуга ќе добиваат надоместоци, археологија, нови планови за развој на туризмот селски и по националните зимувалишта и летувалишта, брендирање на автентични производи од Македонија, финансирање на издаваштва на книги, литература, здравствен фонд, пензионерски фонд....Долга е листата...
Па бројките кажуваат дека и не сум баш во некоја заблуда за буџетот,а тоа дека профункционирале субвенциите ќе им го кажеш на тутунариве во Прилеп на кој владата не им го доисплати ниту тутунот од минатогодишната реколта.Агенцијата за млади и спорт можеби заживеала ама некако не гледам позитивни ефекти,туризмот селски или градски ни е пак катастрофален а од брендирање на автентични производи од Македонија немаме ништо откако го загубивме ајварот а на пат бевме и за мастиката.Со фондовите не треба ни да се спомнуваат кога се знае дека имаме стечајци со 35 години стаж без право на пензии скоро додека умрат,па листата е навистина долга ама "јалова" би потенцирал.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Неможам да водам дискусии ко од пред коперација...

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Па 90% од народот би ја напуштил државава само од причини што има вака "добри" реформи.:)
66 % од Македонците се задоволни со својот живот. :wink:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
АБЦ е еден од оние луѓе кои цело време критикуваат,кукаат и се секогаш песимисти(нешто као Ѓорѓи Марјановиќ и неговата човек-партија со повеќе членови од гласачи).:toe:

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
ABC e realen coek odnosno pesimist, Vie ste mladi se andevate na podobro on pominal znae deka nemalo podobro pa izgubil sekakva nadez...

Ja nikogas ne sum se ni nadeval a deka e top reformator ke prifatam koa ke ima u RM prosek plata od barem 500 evra

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
I zaboraiv da se namali nevrabotenost na barem 10 posto a da ne bide 40 Posto ko sega

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Значи не сакаш да се спуштиш на толку ниско и неедуцирано ниво?

66 % од Македонците се задоволни со својот живот. :wink:
Според која агенција?има една која може да ти докаже дека Македонците се најсреќни суштества во универзумот,ама скоро никој не и верува.

АБЦ е еден од оние луѓе кои цело време критикуваат,кукаат и се секогаш песимисти(нешто као Ѓорѓи Марјановиќ и неговата човек-партија со повеќе членови од гласачи).:toe:
Марјановиќ е оптимист,барем според неговите се поретки колумини и изјави за јавност.:)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
ABC e realen coek odnosno pesimist, Vie ste mladi se andevate na podobro on pominal znae deka nemalo podobro pa izgubil sekakva nadez...

Ja nikogas ne sum se ni nadeval a deka e top reformator ke prifatam koa ke ima u RM prosek plata od barem 500 evra

Верувај дека поголем дел од народот би се задоволил и со минимум 200 евра,затоа што реалноста кажува дека 90% од Македонците живеат со по едно евро на ден како во Родезија.:(

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Definitivno vladava i vladeenjevo e katastrofa, mislev deka nisto poloso od Bucko ne moze da ne strefi , ama dobro e kazano: nikogas ne kazuvaj nikogas.....
I vo vreme koga celata svetska situacija bara epten um, na Makedonija , kako sto ja teraat maleri veke dva milenijuma i ovoj pat i se "POSREKI...."
POTEMKONOVO SELO za kakvo ni POTEMKIN licno , so se toa bradata ne bi mozel da poveruva deka moze da se sklopi...........
Od druga strana naivno e da se ocekuva poveke od KUKLEN TEATAR so evtini marioneti...............kolku pari tolku muzika.....

Kajgana Shop

На врв Bottom