- Член од
- 6 февруари 2005
- Мислења
- 9.722
- Поени од реакции
- 248
А кој е автор на книжево? Томас Мор? :raz:
Напротив,буџетот се зголеми за разлика од лани за 300 милиони евра а парите како да не се враќаат кај граѓаните,барем во форма која би ја осетиле туку им се зголемуваат давачките за дупло на пример во плаќање данок на имот,вода,струја,ТВ предплата и сл.хммм Не ќе ја напуши народот државата не од реформите, туку од претходните владеења кои не донесоа до работ
Оптимист сум бил за сите Влади но некако зафркаваа. За ова Влада сум исто оптимист и барем засега се работи нешто. Ако другите само зголемуваа буџет и урааааа, се фалеа колку пари имаме , еееееееј бомба биле, ове некако го намалуваат ама барем парите се враќаат кај народот.
Јас собава за 5 минути шо ќе ја растурам цел ден ќе ја средувам :pos2: а не па цела куќа....
Тоа се случува и кај сите партиски заслепени граѓани во зависност од членството и кој е на власт,дали нивната или спротивната страна.Џабе се трудите да им објасните на комуњарчињава, како што кажа трн нив не ги интересираат резултатите кој се очигледни туку само партијата, ради такви луѓе го јадеме, и ќе го јадеме, љубомората е многу лоша работа
Немам додатен коментар.Напротив,буџетот се зголеми за разлика од лани за 300 милиони евра а парите како да не се враќаат кај граѓаните,барем во форма која би ја осетиле туку им се зголемуваат давачките за дупло на пример во плаќање данок на имот,вода,струја,ТВ предплата и сл.
Тоа се случува и кај сите партиски заслепени граѓани во зависност од членството и кој е на власт,дали нивната или спротивната страна.
Oдсекогаш биле,само што ти не си го согледал или намерно не си сакал да го согледаш тоа,дури и за мене.Немам додатен коментар.
1+1=2. Дури и за тебе
Jас сум владин човек. Сурфам од "Илинденска" б.б. секој ден...па и во моментов. Насабајле со Грујо пиеме турски чај, јас со една коцка шеќер, тој со две - зошто и на двајцата ни е загорчен животот кога секое утро го гледаме твојот фајл од нашите тајни архиви и се оптеретуваме како да ти наштетиме бидејќи си најобјективниот поддржувач на нашата влада.Oдсекогаш биле,само што ти не си го согледал или намерно не си сакал да го согледаш тоа,дури и за мене.
Oдлично,штом некој ги чита и моите постови,јас па мислев дека само така си штракам по ова тастатуриве,колку да го скратам времето,оти пари за утринско кафе имам се помалку и помалку па изгледа ќе мора да се откажам и од таа навика како што се откажав од многу други погодности откако дојде оваа влада на власт.Jас сум владин човек. Сурфам од "Илинденска" б.б. секој ден...па и во моментов. Насабајле со Грујо пиеме турски чај, јас со една коцка шеќер, тој со две - зошто и на двајцата ни е загорчен животот кога секое утро го гледаме твојот фајл од нашите тајни архиви и се оптеретуваме како да ти наштетиме бидејќи си најобјективниот поддржувач на нашата влада.
Го симнавме ДДВ-то за компјутерите, отворивме јавни кујни...ама сеуште се држиш.
Ќе мора да донесеме указ со кој 1+1 ќе биде равно само на 1. Логично е, нели? Реформа. Во духот на новово време.
А сега, те молам, прочитај си го наглас твојот претпоследен пост и помисли што и дали ќе пишуваш после тоа.
Па бројките кажуваат дека и не сум баш во некоја заблуда за буџетот,а тоа дека профункционирале субвенциите ќе им го кажеш на тутунариве во Прилеп на кој владата не им го доисплати ниту тутунот од минатогодишната реколта.Агенцијата за млади и спорт можеби заживеала ама некако не гледам позитивни ефекти,туризмот селски или градски ни е пак катастрофален а од брендирање на автентични производи од Македонија немаме ништо откако го загубивме ајварот а на пат бевме и за мастиката.Со фондовите не треба ни да се спомнуваат кога се знае дека имаме стечајци со 35 години стаж без право на пензии скоро додека умрат,па листата е навистина долга ама "јалова" би потенцирал.АБЦ, во голема заблуда си за буџетот...Конечно профункционираа субвенциите, конечно се финансираат проекти од национален интерес, агенцијата за млади и спорт конечно заживеа...16 години не знаеме дали постои сеуште...Спортисти по заслуга ќе добиваат надоместоци, археологија, нови планови за развој на туризмот селски и по националните зимувалишта и летувалишта, брендирање на автентични производи од Македонија, финансирање на издаваштва на книги, литература, здравствен фонд, пензионерски фонд....Долга е листата...
66 % од Македонците се задоволни со својот живот. :wink:Па 90% од народот би ја напуштил државава само од причини што има вака "добри" реформи.
АБЦ е еден од оние луѓе кои цело време критикуваат,кукаат и се секогаш песимисти(нешто као Ѓорѓи Марјановиќ и неговата човек-партија со повеќе членови од гласачи).Неможам да водам дискусии ко од пред коперација...
Значи не сакаш да се спуштиш на толку ниско и неедуцирано ниво?Неможам да водам дискусии ко од пред коперација...
Според која агенција?има една која може да ти докаже дека Македонците се најсреќни суштества во универзумот,ама скоро никој не и верува.66 % од Македонците се задоволни со својот живот. :wink:
Марјановиќ е оптимист,барем според неговите се поретки колумини и изјави за јавност.АБЦ е еден од оние луѓе кои цело време критикуваат,кукаат и се секогаш песимисти(нешто као Ѓорѓи Марјановиќ и неговата човек-партија со повеќе членови од гласачи).
ABC e realen coek odnosno pesimist, Vie ste mladi se andevate na podobro on pominal znae deka nemalo podobro pa izgubil sekakva nadez...
Ja nikogas ne sum se ni nadeval a deka e top reformator ke prifatam koa ke ima u RM prosek plata od barem 500 evra