„Те сакам“ или „Ми требаш“

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
"Те сакам" е љубов, а "ми требаш" е потреба...
Повеќе сакам кога некој сакам, а не кога ми треба.. Мн работи ми требаат, штикли, ташни, цигари, али не сум заљубена во тие работи. А ги сакам мајка ми, брат ми итн...
а можиш да се заљубиш во ташна или штикли и да не излегваш од соба зато шо ја немаш ташната и да плачиш два месеци за неа??мислам дека не е баш споредбата добра љубовта спрема материјалните потреби...нели..зошто не ги гушкаш штиклите зошто не си прајш муабет со нив..и т.н.
Иначе мислам дека едното без другото не одат...пошо и љубовта е потреба...да имаш некој шо ке те сака и шо ке го сакаш...и после нормално е дека ке ти треба таа личност...од тоа шо ја сакаш..од љубота се раѓа потреба да ти треба некој..:)

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
Те сакам и Ми требаш по мене е едно исто! Неможе да ми треба некој ако не го сакам и обратно да го сакам а да не ми треба!! Тоа просто не е возможно!!!
Потребата за некого е само доказ дека имаш чувства за тој истиот.Тоа е нормално тие две работи да идат заедно.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
"Те сакам". Да, те сакам како човек, те сакам како личност, те сакам кога правиш работи кои и се добри за двајцата итн.
Мислам дека оваа фраза е најупотреблива во набројаните моменти.
Додека пак, "ми требаш" мислам дека има посилно значење, поемотивно доаѓа до израз сакањето, разбирањето, поддршката и сл. во една врска или во брак.
"Ми требаш" дефинитивно вклучува и "те сакам".

Член од
24 ноември 2011
Мислења
196
Поени од реакции
111
не те сакам и не ми требаш. оди си, престани да ме мачиш!!

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Ми требаш се јавува како потреба кога саканата личност не е до нас, а сакањето е нешто континуирано со или без таа личност.

Joshua_Tree

Samo na minuvanje...
Член од
21 март 2010
Мислења
1.414
Поени од реакции
4.783
Те сакам+Ми требаш=Љубов

Себично чувство полно со очекувања...

Има една вечност и ја викаат нежност...таму нема очекувања.Само силен оган од две души што себе за никаде...се даваат...

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Ми требаш-кога не си до мене, кога сакам нешто заедно да правиме, кога ми требаш како камен на кој можам да се потпрам и задржам, ми треба твоја прегратка.
Те сакам-кога си со мене, кога правиме заеднички работи кои прават да полетам, те сакам заради работите кои ги правиш за мене, и начинот на кој покажуваш дека ме сакаш =]
сума сумарум, те сакам и ми требаш идат заедно, со едното се искажува љубов, со другото таа љубов се потврдува.

Член од
9 јануари 2012
Мислења
53
Поени од реакции
21
mnogu interesno,
te sakam i mi trebas se nesto razlicno, tolku razlicno, do beskraj

te sakam e privilegija da se dozivuva (mnogu luge nikogas ne go dozivuvaat toa za vreme od celiot svoj zivot), te sekam e da sakas nekoja poradi nea, da se raduvas na nejzinata nasmevka, da te ispolnuva koga ja gledas deka e srekna...itn...

mi trebas, e posesivno, sebicno, prljavo, zlobno...(zalno e koga gledam deka lugeto si trebaat eden na drug, i toa e ednistveno sto gi spojuva, zalno navistina)

Член од
2 август 2011
Мислења
139
Поени од реакции
44
za mene ako nekoj te saka znaci deka mu trebas, zosto bi me sakal za lepe oci sigurno ne ili mu trebam samo da se isprazni ili bidejki me saka pa zatoa mu trebam. toa e moe mislenje.:cool:

Kajgana Shop

На врв Bottom