I sega koj kako ke si svati a? Epten diplomatski ispadna ova!:smir:Razlikata moze da se utvrdi so edno ednostavno, no nikako lesno prashanje. Se shto treba e da si go postavish sebesi ova prashanje (sekako, prashanjeto se odnesuva na lichnosta za koja ja imash dilemata): "Mi trebash zatoa shto te sakam ili te sakam zatoa shto mi trebash?"
Верувам дека можам да направам базична разлика помеѓу „те љубам“ и „ми требаш“.Колку знаете да ги разликувате овие две чувства?
Од каде знаете дека кога сте со некоја личност во врска, е љубов или пак само потреба да биди некој крај вас..да не се чувствувате осамени.
Tука си потполно во право. Доколку љубовта е во прашање, ќе гледаш да биди личноста што ја сакаш среќна, ги занемаруваш сите твој потреби, желби..Ама, да бидиме искрени, таква љубов е ептен ретка, затоа што, човекот по природа е себичен и прво гледа за себе, да се задоволи самиот себеси, а после другите. Малце забегав од темата.Верувам дека можам да направам базична разлика помеѓу „те љубам“ и „ми требаш“.
Кога некој го љубам, навистина, длабоко до ’срж го чувствувам во себе, во тој случај за таа личност имам многу повеќе од само потреба.
Додека кога некој само ми е потребен, не доаѓа веднаш аналогно на тоа и дека сум заљубена во него.
Потребата за некој може да се чувствува од толку различни причини, љубовта може да биде само една од нив.
Освен тоа, кога е љубов во прашање, среќата на личноста е многу побитна од потребата.:smir:
Како ќе знаеш да направиш базична разлика помеѓу тие два поими,кога самата велиш дека никогаш не си љубела...?Верувам дека можам да направам базична разлика помеѓу „те љубам“ и „ми требаш“.
Мене овие чувства ми доаѓаат едно по друго. Не ми треба некој кого не го сакам, а и обратно.Колку знаете да ги разликувате овие две чувства?
Од каде знаете дека кога сте со некоја личност во врска, е љубов или пак само потреба да биди некој крај вас..да не се чувствувате осамени.