“Само уште Хрватска во ЕУ, никој друг!’’

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Interesno e sto NIEDEN Makedonski Medium, ne ja prenesuva vesta, i izjavata na Merkel...Dali se raboti za neprifakjanje na realnosta, ili poremetuvanje na drugi skrieni agendi?
Сите наши медиуми, барем поголемите се со политичка позадина, а партииве на ЕУ прибираат поени

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Сител веднага демантира .... видите што велат представницете на ЕУ...

http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/grcija-so-silna-poddrshka-za-makedonija-vo-eu-no-duri-po-reshenie-za-imeto

ЕУ нема да затвори вратите след Хватска,а таа ке ни ги отвори широко за Западен Балкан.

I dobro , ti so cel um sporeduvas izjava na Merkel(Germanija), so izjava na Drucas(Grcija)???

Koj ima pogolem glas vo EU, toj sto dava, ili toj sto parazitira???
Na Grcija licno ne i odgovaraat izjavi kako ovaa od tipot na Merkel,bidejki ako zamre EU integracijata na Makedonija, umira i poslednata nadez deka Grcija, moze da si gi ostvari svoite celi za brisenje na imeto i narodot na Makedonija

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Затоа овие нашиве отишле во Русија на баци рака, а јас им го велев тоа со години назад.
Сега бирај, Турција и зелена трансферзала или Русија.
Зелената веќе ти се инсталира, имаш секој ден по 100 нови вахабии во сите краеви на Македонија.
Нема вехабии, што ти е . Вехабистот кој се закануваше јавно на телевизија на Васко Ефтов самиот си кажа дека не знае вехабист , ниту слупнал дека имало вехабисти во Мк. Ти не му веруваш?
п.с. Ти би примил ли земја која наскоро ќе има џамија во центарот на градот? Во Исламабад немаат такво нешто, ќе има тука.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Моратинос и некаков Друцас ја негирале Меркел?!?

Меркел јасно им кажала на Србите дела на комедијава и е дојден крајот.
Не само Хрватски Национал, туку и неколку српски медиуми ја пренесуваат веста.

Проблемот е како сега како да ја заташкаат или да ја релативизираат сите засегнати страни.
На некои им зависи животот и кариерите од ЕУ.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
I dobro , ti so cel um sporeduvas izjava na Merkel(Germanija), so izjava na Drucas(Grcija)???

Koj ima pogolem glas vo EU, toj sto dava, ili toj sto parazitira???
Na Grcija licno ne i odgovaraat izjavi kako ovaa od tipot na Merkel,bidejki ako zamre EU integracijata na Makedonija, umira i poslednata nadez deka Grcija, moze da si gi ostvari svoite celi za brisenje na imeto i narodot na Makedonija
Ако виде не Друцар наjaви спротивното :)
Се може да се промени брзо.

Zan zivotnoto

Jean l`animal
Член од
30 јуни 2010
Мислења
29
Поени од реакции
24
Изјавата на Меркел доаѓа со придавката резолутно - категорично. Башка, ако добро укапирав е дадена во самата ЕУ. Изгледа како да е донесена конечна политичка одлука од германска страна. Со тоа политичките инструменти на ЕУ и таканречената меѓународна заедница се лишуваат од едена од главните политички алатки кон земјите како што е Македонија. Морковот, билданата позитивна перцепција за слаткиот и лагоден живот во рамките на ЕУ ионака беше начната, но сега ќе биде потполно аут. Но тоа е уште поголем проблем за домашните и балканските лакејски политички елити на кои им се избива една долгогодишна мантра.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Да, заборавив да укажам и на податоците (превземено од циа фактбукот) :
Croatia Religious groups
Roman Catholic 87.8%, Orthodox 4.4%, other Christian 0.4%, Muslim 1.3%, other and unspecified 0.9%, none 5.2% (2001 census)
Macedonia Religious groups
Macedonian Orthodox 64.7%, Muslim 33.3%, other Christian 0.37%, other and unspecified 1.63% (2002 census)
Треба уште нешто да се пише?

PowerUp

Реалист
Член од
21 септември 2009
Мислења
311
Поени од реакции
5
Да, заборавив да укажам и на податоците (превземено од циа фактбукот) :
Croatia Religious groups
Roman Catholic 87.8%, Orthodox 4.4%, other Christian 0.4%, Muslim 1.3%, other and unspecified 0.9%, none 5.2% (2001 census)
Macedonia Religious groups
Macedonian Orthodox 64.7%, Muslim 33.3%, other Christian 0.37%, other and unspecified 1.63% (2002 census)
Треба уште нешто да се пише?
Bulgarian: Orthodox 82.6%, Muslim 12.2%, other Christian 1.2%, other 4% (2001 census)

И?

Се е поради кризата.

PowerUp

Реалист
Член од
21 септември 2009
Мислења
311
Поени од реакции
5
Според мене не е важно тоа, а можноста од нестабилност. Се надевам не правиш разлика кој човек е човек во зависност од тоа каква е религијата му? Но пак велам - претпоставувам причината е кризата.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
И уште ќе се палите на ЕУ???

Уште ќе им верувате на политичарите дека ЕУ ќе не воскресне????

Уште верувате дека пред 2015 ќе влеземе во ЕУ(се разбира ако се содадат услови)????

Уште ли ќе мислите дека сите реформи за "мултиеничка" Македонија се главен предуслов за влез во ЕУ(или можеби со тоа ЕУ се заштитува од проста раја)???

Се прашувам дали УШТЕ ЌЕ ВЕРУВАТЕ дека во ЕУ ни е СПАСОТ???

Абе тоа држави со една нација не опстојувале (римска империја, монголска, кинеска, француска, германска) не па УНИЈА со 20 нации.

PowerUp

Реалист
Член од
21 септември 2009
Мислења
311
Поени од реакции
5
Ако нема смисла од империите нема и да ги прават. А ја гледај колку многу ги имало ...

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Очигледно е дека ниедна земја неможе да се зачлени во ЕУ ако не е под закрила на папата.

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Меркелица кажа, тоа е битното.

А вагиниве во медиумите по цел Балкан немаат храброст да ја пренесат изјавата бидејќи земаат пари да не трујат со години со некаква утопија, па сега кога лагата пука како меур од сапуница ги нема ни да писнат.

Видете како уште во 2004 год., еден вистинољубив Словенечки новинар, Ерик Валенчич, изјави дека никој во Словенија веќе не верува во ЕУ!!

"Гледај, пази… никој во Словенија веќе не верува во Европската Унија, во тој сон, а поминаа пар месеци, бидејќи сега 50.000 луѓе ќе отпуштат, а сите фабрики, не сите, ги затвараат, се селат во Романија, во Хондурас човече! Каде е тоа? И во Кина, разбираш?"

Zan zivotnoto

Jean l`animal
Член од
30 јуни 2010
Мислења
29
Поени од реакции
24
Процедуларно!

Податоците не говорат самите за себе. Тие треба да се селектираат од мноштвото и да се презентираат (интепретираат) во определен контекст. Луѓето се МНОГУ добри во пронаоѓањето податоци кои го потврдуваат веќе прифатениот/турканиот концепт или прадигма. Ние сме МНОГУ слепи за алтернативните концепти/парадигми.

Ми се чини дека понудените статистички податоци околу религиозноста во поедини земји, ниту оние про екслузивноста на католицизмот на Еу, ниту оние контра, не одговараат со така поедноставените концепти кои беа понудени тука. Иако има делумна вистина во приложените, сепак, потребна е алтернатива.

Kajgana Shop

На врв Bottom