“ОТПОР“ КОН Б.Ц.

• Креатор на темата ABC
  • Време на започнување

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Vtoro,covece ,tamu vakvi greski,ima ministri da letaat, trista odluki im padnaa , i nisto nikoj ne gi dirna, e pa zaprasaj se dali vo zapadnata demokratija nema da gi dirne . da ulozis pari vo proekti, da propadnat i nikoj da ne odgovara za toa. I oni ne furale.. ma lelel,sta reci:nesvest:

Aj ziti mene kazi nekoj propadnat proekt, jas ocigledno ne sum bas mnogu zapoznaena? A bas me interesira.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Samo eden? lesna rabota- promenata na softverot na fiskalnite kasi-eve toa na primer padna na ustaven sud .
Au da be :pos2: Gledas.. jas toa ne go doziveav ni kako proekt :pos2:

Sega mi tekna, veronauka vo ucilistata, kompjuter za sekoe dete (stoeja komjuterite vo podrum so godini, sega ne vredat ni po 200 evra, a doprava gi obucavaat kadrite)...

Policiskite akcii Pepel i Zmisko oko :))

Swed milk..

Lele, aj ako mi tekne nesto drugo ke pripisam.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43

Sega mi tekna, veronauka vo ucilistata, kompjuter za sekoe dete (stoeja komjuterite vo podrum so godini, sega ne vredat ni po 200 evra, a doprava gi obucavaat kadrite)...

Swed milk..

sportski sali
skulpturi
fiskalni kasi

Член од
28 март 2008
Мислења
133
Поени од реакции
3
Edniot bese Ludak so Bugarski pasos pa go branevte.
Drugiot e hronicen lazgo pa go branite.
A vsusnost i dvajcata se edna golema greska
Никого не бранам, само го искажувам своето незадоволство од на чинот на кој Б.Ц. и компанија ја практицираат власта кога се позиција.За монголотатарот со бугарски пасош не вреди да се коментира. Најчудно е тоа колку поголеми срања прават наместо да ги снема од политичката сцена тие се враќаат уште поарогантни.

Pa ne ti kazhuvaat za zakonite vo shtabot na dpBne? Ako neznaesh prashaj si go pastirot Minhauzen ili Jankulovska pa kje ti kazhat,plus i vidi kolku si im biten vo partijata.

Taka e,Makedonija od sekogash ja truelo Bugarskoto gjubre i ona shto raboti za tugji interesi isto kako pastirot tvoj.

Ne nego stana drzhavnik.Ili ako e toa taka po vasha dpBneovska logika sekoj pretsedatel da e pijanica dali istoto vazhi i za Ivanov?
За Иванов треба малку да причекаме да видиме со какви манири располага.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Министерството за култура си има свој буџет.
Така да парите што се дадени за спомениците никако не би отишле за училишта и болници.Евентуално би можеле да завршат во џебовите на министерот и тајфата околу него....по урнек на претходниците.
Останува само варијантата дека ви сметаат спомениците,друго нема.:toe:
Абе оти не сфаќате дека спомениците не им сметаат на луѓето,доколку се навистина промислено и наменски поставени.Вака останува пред Александар да се сликаш од железничка или од Карпош 4 за да влезете во кадар со споменикот од 30 и кусур метра висок.Да го гледаш кучето што моча,зошто може да ти недостасуваат кучињата скитници кој секојдневно ги гледаме по улиците низ центарот,и слични работи за кој токму сега немаше ама баш никаков приоритет да се даваат пари.Се прават непромислени потези од Грујовата фабрика секојдневно и без престан.Ако и намерата е да се предизвика револт кај народот,тогаш е во ред,ама вака само се бламираме како држава со недоветни и некадарни политичари.Инаку своевремено Чаушеску направи 400 фонтани пред својата резиденција,сите беа прекрасни и пленеа со убавиот изглед,ама кога ќе се пуштеа во употреба цел Букурешт немаше вода,а народот и онака беше гладен.Им сметаа ли на Романците 400 фонтани,па само затоа го стрелаа Чаушеску или работите се насобраа?До ден денес никој нема да докаже.:toe:

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814

Swed milk..

Само да ги спомнеме гигантите кои вработуваа стотици илјадници работници, а ги пропадна СДС:

Железара- снема од фирмата 2 милијарди ДМ 1993 г. и без плати и работа останаа 20.000 работници

Кожара

Нонка Камишова

Порцеланка

Охис

Тораница

Саса

Бентомак

МЗТ

Типо

Центро

Техногас

Газела

ЧИК

Астибо
Славија
Македонка
Фротирка
Киро Фетак
Астибо
Алумина
Тутунски комбинат-Скопје
Стаклара
Тутунски комбинат-Куманово
Сувенир
Млекара Скопје
Еврокомпозити
Македонски ткаенини
МХК Топилница
Хемтекс
Готекс
Фринко
Нова Македонија
Повеќето од земјоделските комбинати
и уште 1900 други кои се разграбаа и намерно се ликвидираа во времето на владеењето на СДС

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Сево ова е само уште едно „БРКАЊЕ ВЕШТЕРКИ„
НАс ни треба да дојде некој човек што би ја ставил цела држава на тендер да не купи некој странец и да не команда, зс ниеден македонски политичар неможе да се снајде со раководење на државава.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
МАКЕДОНСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ЈА ПОДДРЖАЛ ИДЕЈАТА ЗА ОТВОРАЊЕ ГРЧКА ТЕОЛОШКА ШКОЛА
Црвенковски потпишал петиција на Караманлис
Името на македонскиот претседател стои зад 39. реден број. Тој се потпишал како лидер на Социјал демократскиот сојуз на Македонија, партија која доаѓа од како што стои, Скопје, ФИРОМ

Претседателот Бранко Црвенковски се потпишал на петиција на отворање на Теолошка школа на Халкидики. На интернет страницата www.greece.org/themis/halki2/groups.html уште во 2003 година Црвенковски, како лидер на СДСМ, се потпишал на иницијативата на сегашниот грчки премиер за отворање на затворената школа, која не функционира од 1971 година. Школата ја затворила турската влада, па Караманлис како дел од Нова демократија, која тогаш била во опозиција ја покренал иницијативата за обновување на школата. Името на македонскиот претседател стои зад 39. реден број. Тој се потпишал како лидер на Социјал демократскиот сојуз на Македонија, партија која доаѓа, од како што стои во документот - Скопје, ФИРОМ. Се зборува дека професорот Ванчо Узунов го поттикнал тогашниот претседател на СДСМ, а сега шеф на државата да го стави и своето име на овој список.
Името на Црвенковски се уште се наоѓа на оваа страница. И после пет години се уште може да се види дека сегашниот претседател на државата се потпишал на петиција на Караманлис, за отворање на грчка црковна школа. Спорот на Македонија со Грција датира многу години претходно. Но и покрај тоа претседателот на СДСМ се решил на таков чекор.

Сега Црвенковски е против изградба на македонска црква на плоштадот во Скопје.Овој пат тој не поддржува иницијатива, која доаѓа од Македонците и која ќе им служи на македонските верници.

))))))))))))), некои од кајганџииве мож ќе се сетат, кој го ископа ова ))))))))))))), а им смета бе на безкичменјациве во Македонија веронаука а??????

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Само да ги спомнеме гигантите кои вработуваа стотици илјадници работници, а ги пропадна СДС:

Железара- снема од фирмата 2 милијарди ДМ 1993 г. и без плати и работа останаа 20.000 работници

Убаво напишано но ништо не те разбирам како украдени, и како се ликвидирани фирмите, дај наведи иако и самиот не знаеш кој раководел во истите фирми дај информирај се подобро пред да постираш ............

M

marsovka

Гостин
Не знам дали да се смеам иили сериозно да ја сватам темава?

Член од
25 март 2009
Мислења
29
Поени од реакции
0
Очигледно цела Македонија се стресе од враќањето на Црвенковски!Преку 300 земјотреси.:vozbud:
А епицентарот е во ДПМНЕ.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
МАКЕДОНСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ЈА ПОДДРЖАЛ ИДЕЈАТА ЗА ОТВОРАЊЕ ГРЧКА ТЕОЛОШКА ШКОЛА

Сега Црвенковски е против изградба на македонска црква на плоштадот во Скопје.Овој пат тој не поддржува иницијатива, која доаѓа од Македонците и која ќе им служи на македонските верници.

))))))))))))), некои од кајганџииве мож ќе се сетат, кој го ископа ова ))))))))))))), а им смета бе на безкичменјациве во Македонија веронаука а??????

Na nikoj ne mu smeta veronauka.Imas crkva i tamu izvrsuvaj si veronauka.
Nikoj crkvi ne vi brani ,koj saka moze da odi koga saka vo crkva.
Ama vo sekularna drzava mesto za crkva vo skoli nema.Zatoa paga na ustaven sud i kakvi da mu se zelbite na premierot ,ustavot ke go pocituva.Ako saka moze da go smeni ustavot kade Makedonija nema da bide sekularna drzava.
I Latas zaedno so Vecer e cisto platenicko vesnice na vmro.

Kajgana Shop

На врв Bottom