секретарката и директорот

Член од
18 мај 2011
Мислења
5
Поени од реакции
1
на директорот патентот му бил откопчан а бил на состанок со клиенти и сега секретарката како да му каже, му вика директоре дуќанот ви е отворен вика не е можно го заклучив вчера,а она му вели пак гаражата ви е отворена .Не е можно ја заклучив и неа не му текнува уште и секретарката му вели абе директоре патентот ви е откопчан па што не кажеш така а виде ли во гаражата паркирано црн мерцедес ?А таа му вика не видов фиќо со издишани гуми

T

Tetro

Гостин
на директорот патентот му бил откопчан

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
на директорот патентот му бил откопчан а бил на состанок со клиенти и сега секретарката како да му каже, му вика директоре дуќанот ви е отворен вика не е можно го заклучив вчера,а она му вели пак гаражата ви е отворена .Не е можно ја заклучив и неа не му текнува уште и секретарката му вели абе директоре патентот ви е откопчан па што не кажеш така а виде ли во гаражата паркирано црн мерцедес ?А таа му вика не видов фиќо со издишани гуми
Слабо македонскиот слабо ...

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Смејте се вицот да не пропадне е работата

I

Iblis

Гостин
Ахахаххахаххахаххахахаххахах
Подобро е вака?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Зошто ја отпуштив мојата секретарка...

Минатиот четврток ми беше роденден. Станав, слегов по скалите на појадок очекувајќи жена ми да ми рече барем "Среќен роденден", а очекував и подарок, се разбира. Како што се сврте од кујната, само ми рече "добро утро", без "Среќен роденден" и без подарок.
- ОК, заеби го бракот, децата се тука, тие сигурно не заборавиле - си реков во себе.
Моите деца појадуваа и не рекоа ни збор. Така да, кога стигнав во канцеларијата се чуствував по малку тажно и разочарано.
Како што влегував, мојата секретарка Мими, ми рече "Добро утро Директоре, среќен роденден!" Се чуствував малку подобро, бидејќи конечно на некој му текна кој ден е денес.
Работев до 13 часот кога дојде Мими и ми рече:
- Знаете, надвор времето е прекрасно, а е Вашиот роденден, па... би можеле да отидеме на ручек, само јас и Вие.
- Фала, Мими, тоа е најдоброто нешто што го слушнав денес. Ајде!
Заминавме на ручек. Но не во ресторанот каде одевме секојдневно. Ручавме во еден интимен ресторан со засебна маса, одделена од целиот останат свет. Јадевме, и пиевме мартини и си поминавме прекрасно.
На враќање назад кон канцеларијата, Мими рече:
- Знаете, толку прекрасен ден... нема потреба да се враќаме назад на работа, нели?
- Претпоставувам не - и одговорив набрзина. - Што имаш на ум?
- Ајде да одиме во мојот стан.
Откако влеговме Мими ми рече:
- Директоре ако немате ништо против, би отишла да се пресоблечам. Се враќам веднаш.
- ОК. Нема проблем.
Се врати по неколку минути. Носеше торта... а зад неа, мојата жена, децата, и уште неколку од моите пријатели и колеги, сите заедно пеејќи "Happy Birthday".
А јас седев на каучотот...
Гол како од мајка роден...

Kajgana Shop

На врв Bottom