проблем со батеријата на лаптопот

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
абе јас вчера го носев во амц и ми рекоа од таму донеси го среда, ке го пратиме скопје од прилика месец дена ке траело то... сега незнам шо да прам сакам да го носам ама 1 месец тешко да издржам... :toe:
месец дена??? шо збориш бе брат.. ај ти сепак дај го таму ама пред да отидеш распрашај се за заштита на корисници односно правата на корисникот доклку однесе одредена ствар која е под гаранција да ја поправаат.. мислам дека ејсид на една тема постираше такво нешо - ако го најдам ке ти го дадам.. ја ко шо сум информиран несмее да трае повеќе од 30 дена (може да ги тужиш) и треба да ти дадат соодветен лап топ за тоа време додека ти е на оправка.. ако не како тој барем со слични перформанси !

баш сеа ке побарам за тоа и ке ти дадам да читнеш

S

Sagan

Гостин
Да не отворам слична тема, еве овде нека биде...

Од изутринава лаптопот покажува проблеми со батеријата: ''Consider replacing your battery'' кога е полна. Значи, држи околу час и 45 минути (како до вчера :) ), но сега цело време покажува како на сликата, а кога е вклучен во струја покажува дека воопшто не се полни (иако се полни).

Се работи за Toshiba Satellite L300 со оригиналната батерија, го имам веќе 2 години (на почетокот држеше батерија до 3,5 часа).
Се обидувам да го држам настрана од полначот кога батеријата е фул, ма да некогаш го заборавам на кабел.

Барав по странските форуми, едни велат баг во оперативниот систем (7), други се докрајчила батеријата, трети советуваат да ја истрошам батеријата до крај и да ја наполнам пак...

Имал некој ваков проблем? Совет?

S

Sagan

Гостин
''Consider replacing your battery''
Да бе, не една, две нови батерии ќе ви купам, гниди капиталистички :icon_mrgr:

Советот на Princ го реши проблемот :cuc:
1. Пробај да ја испразниш батеријата до крај, додека не се исклучи лаптопот (ова на некои уреди функционира, за на лаптоп сум скептичен дека оперативниот систем никогаш нема да дозволи до крај да се исклучи батеријата... сепак пробај да ја потрошиш до крај, ќе се исклучи, ти пак уклучи го, пак ќе се исклучи... тогаш стави го веќе пак на полнач и остави го исклучен да се наполни 2-3 саати)

Член од
6 јануари 2012
Мислења
11
Поени од реакции
0
исто и јас еве проблем со батеријата ми се појавува ова 22% aviable (plugged in, not charging) Consider replacing your battery ne cini baterijava ili nesto to windowsot e problem?

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Ми треба одговор, кој можи да е проблемот со батеријата на Dell лаптоп. После година дена нагло опадна капацитетот... ај тоа нормално е ќе речам. Ама пред неколку дена батеријава заглави на 0% и цело време пишува charging, а не мрда од 0%. И сега, ако се истрга од кабел, ни 1 секунда не поминува и се гаси лаптопот. Имено, ова се случи после снемување на струја.
Дали е можно да е некој дел сјебан па да не полни, или едноставно толку е истрошена батеријата да нема веќе ич капацитет, што јас лично не верувам да е...???

Keepitreal

И сега ?....
Член од
18 септември 2012
Мислења
386
Поени од реакции
371
Купив лаптоп на старо јебига толку се финансите... Али имам гоолем проблем со батеријата
Воопшто не држи, само 10 минути максимум и тоа по постојано полнење ..
Дај некоја помош ако можи..

Hp pavilon

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Купив лаптоп на старо јебига толку се финансите... Али имам гоолем проблем со батеријата
Воопшто не држи, само 10 минути максимум и тоа по постојано полнење ..
Дај некоја помош ако можи..

Hp pavilon
нова батерија само, викаш на старо си го купил, толку и е на батеријата (стара е)
мој совет да си го користиш латопот дирекно на полнач (адаптер) и да не се замараш со нова батерија ѓаол ипол ке те кошта...

Keepitreal

И сега ?....
Член од
18 септември 2012
Мислења
386
Поени од реакции
371
нова батерија само, викаш на старо си го купил, толку и е на батеријата (стара е)
мој совет да си го користиш латопот дирекно на полнач (адаптер) и да не се замараш со нова батерија ѓаол ипол ке те кошта...
Фала друже .. Така и ке прам нема др чаре ..
Мене па ми рекоа софтвер . затоа реков полошо е.
инаце полначо тука е :D

Pozzz

Kajgana Shop

На врв Bottom