Да го дообјаснам колегата. Игравме Starcraft мрежно вечерва и горецитираниот си го промени јузернејмот во Шќипоња. Јас добро бев запознаен со неговите стратегии дотогаш, знаев дека игра дефанзивно и дека не напаѓа добри 20 минути. Вечерва тоа се смени и ја загубив партијата за само 9 минути, во еден негов крајно неочекуван напад, додека сеуште немав изградено одбрана. Ни самиот не знам од каде извади толку војска за 9 минути. Изгледа од подрум...
Мапата беше со езеро. Знаеш колку незгодно може да биде тоа. Всушност, за жал, сите знаеме. Не требаше да дозволиш таква стратешка предност. Со копирање на стратегијата на Бали Комбетар напаѓав агресивно и немилосрдно, само со војска, без механизирана поддршка. И по цивили (работници) ако треба. Всушност, тоа ми беше омилено, тие само бегаат, не можат да возвратат. Имав и добра војска, се херој до херој.
Инаку многу собрав за толку кратко време бидејќи ја замолив бабата од комшијава да види што има останато во подрум. Немаше војници, ама затоа имаше прилична количина на пешадиско оружје. Традиција им било наесен наместо зимница да складираат калашњикови. После беше лесно. Се јавија многу доброволци. Имаше еден, од Симница кромидар, Џемо Хаса или така нешто. Тој се наметна како лидер на полкот. Беше мозокот над нападите на цивилите. Специјалист за такви сложени десанти. Инаку се пријави и еден со псевдоним кој посочуваше на западна Македонија. Беше задоен од идеите на неговиот личен херој Џемо, ама малку пописмен и обожаваше да спинува. Него го спремав за командант на воздушниот полк. Цела среќа (за тебе) заврши брзо, па не мораше да го активирам.
Затоа викам дека Шќипоња е супер име. Веднаш можеш да мобилизираш армија. Не ти требаат ресурси. Само им викаш ќе тепаме каурски Протоси и се пријавуваат. Sieg heil!