Што трезен мисли, пијан кажува... Вистина или не?

Член од
1 ноември 2012
Мислења
100
Поени од реакции
103
od hiljadu miliona zenaaa u glavi si mojoj samo ti ti titi dobra ljepa vjerna i postena. Samo takvu srce osjetiiiii.. Ti ti samo ti zelim te ljubavi i kuci vodim ne zaboravi, ti ti samo ti kraj mene ostani JEL PRAVA SE JEDNOM DOGODIIIIiiii aaaaaaaa pijan sum izvinete i ja sakam mnoguuuuu

pesnata e dado polumenta ti samo ti

M

MIL

Гостин
Vistina...u pijana sostojba si otvoren ,iskren ,opusten i si zboris sve so ti leze na dusa pa makar i ne im e ok toa do go slusaat sogovornicite ... a isto u strane ljubavi e ubavo koa si pijan :P sve kr se iznaslusa curata a na kraj ke si dobie neso slatkoo :D

Член од
17 октомври 2013
Мислења
887
Поени од реакции
1.877
Тој шо нема муда и пијан да каже ќе се вади утредента дека поинаку мислел и ќе го изобличи кажаното. Сум за тоа трезни да кажуваме се што мислиме.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Тој шо нема муда и пијан да каже ќе се вади утредента дека поинаку мислел и ќе го изобличи кажаното. Сум за тоа трезни да кажуваме се што мислиме.
Да и јас сум за тоа. Ама немаме секогаш храброст на трезно. :) Две чаши алкохол и одма си друг човек.

Член од
21 јануари 2014
Мислења
210
Поени од реакции
444
Глупост.

Тогаш зошто се правдате "пијан беше, не знаеше што прави" кога ќе ве изневерат?

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Да пијани луѓе и те како се искрени и отворени. Тогаш можеш многу ствари да извлечеш од нив кои те занимаат а овака не би ти ги кажале....:)

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Факт е дека луѓето најчесто изневеруваат кога се пијани, но сепак тогаш вистинското лице им се појавува, јас никогаш нема да простам неверсто под изговор: пијана бев, извини.

Вистина е дека што на пијано тоа на трезно, јас барем за мене кога сум бил пијан секогаш сум бил повеќе отворен кон луѓето околу мене отколку кога сум бил трезен, иако во принцип многу ретко сум бил дамла пијан но сепак кога сум бил пијан сум го приметил тоа. Но исто сум приметил дека и останатите луѓе кога биле пијани повеќе зборувале и тоа што најмалку го очекуваш ќе го добиеш од нив, иако утре дента нема да се сеќаваат што кажале но сепак веќе го имаат кажано она што го мислеле и го криеле од тебе. Освен што луѓето кога се пијани знаат и да се степаат со некоја блиска личност и на најмало пререкување а тоа резултира со тепачка и докажува дека личноста која била пијана го искажала револтот а додека бил трезен таа личност го трпела и чувала сето тоа за на крај да го стори тоа кога е под дејство на алхолхол.

Член од
3 ноември 2013
Мислења
78
Поени од реакции
126
Често вистина. Језда немора да значи. И од стадиумот зависи - Колку промили се во прашање :) Кога е во граница на нормала - Обично не. Али.. можеби веќе следната чашка ќе биде - Серум на вистината :)

Член од
3 март 2013
Мислења
48
Поени од реакции
56
Вистина, бар за мене.
Се што ми лежи на душа знам да си издрдорам, некогаш и работи што не сум смеела да ги кажам... ама тоа е.

Член од
21 јануари 2014
Мислења
210
Поени од реакции
444
Јас кога сум пијана никогаш не зборувам за емоции,чувства или било какви вистини. И да ме прашаш нема да ти одговорам.

Така да, не е секогаш така.

И

Име И Презиме

Гостин
Пијаниот секогаш ја гледа својата корист од ситуацијата .Ако упали :vozbud: тогаш е искрен ако не му помине планот има изговор - ПИЈАН Е ! :drk: . Што трезен мисли а пијан кажува е само МИТ ! пијаните не се искрени и не го кажуваат реалното .. ! :tapp:

Последно уредено од модератор:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.923
Поени од реакции
12.484
Премногу потиснуваме и цензурираме, потребно и непотребно па затоа кога ќе се напиеме алкохолот знае да креира вентил за тоа до некаде да истечи како не би навлекле прихосоматско нарушување. Затоа е корисно човек понекогаш да се опушти со чашка алкохол :)
Не треба да се замерува до толку освен ако тоа не премина во секојдневие, или во проблем на секое наредно "напивање".
Ние трезни сме нестабилни и запаѓаме од комплекс во комплекс, знаеме да овер-реагираме па да ни биде криво а не пак пијани.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Некако со текот на времето стигнав до тоа воопшто да не верувам на луѓе кои ми прават пијани муабети, пред се, затоа што најчесто муабетите се или преувеличени или апсолутно неточни, лупнати од памет колку да се каже. Ако некој ми ги повтори муабетот и на трезно е тогаш е вредно да се размисли, инаку секогаш прв заклучок е дека е тропање глупости.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Dada, ja primer ljubomora pokazuvam pijana koa sum :-D
I vaka sum ljubomorna, ama si kjutam. Tesko e da kjutis... Zimi se :-D

П

Пепси_

Гостин
pijan retko sum,ama koga sum najcesto povrakjam i si legnuvam ic ne zboruvam.

Kajgana Shop

На врв Bottom