Што претставува крстот и зашто Христијаните го обожаваат?

Статус
Затворена за нови мислења.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.326
Ја нема што да делам никакви евреи. Не спомнав никакви евреи, а да - спомнав ционисти. За вториот дел, тоа е заклучок од човек кој се вика кабалист и го мрази Христа и Христијанството и не го почитува Новиот Завет на Христа? Мислам дека навистина дрога + алкохол = сушење на мозок!!!
Ц, не го мразам христијанството ниту христијаните. :)
Само не ми лежи тој старо-еонски закон кој што промовира наследен грев и крст како симбол.
Има толку убави симболи од исток до запад кои го означуваат совршено божественото - така да...

Лошо си ме разбрал ти... секој што не се сложува со христијанството и Исус за тебе испаѓа дека го мрази? :)

Неее, не бидува така.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.326
бла бла бла

Не спомнав евреи, евреин спомнав, Мајло- и беше ван контекст!
Ти си постојано надвор од контекст кога се зборува за Кабала, христијантво и врзаноста на Исус како евреин со тие учења на рабините...

Едноставно прифати дека Исус е евреин и запознаен со кабалата. :)
Зошто обожуваш крст на кој е распнат евреин? Последен пат те прашувам. Ако не можеш да одговориш - кажи.

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Ти си постојано надвор од контекст кога се зборува за Кабала, христијантво и врзаноста на Исус како евреин со тие учења на рабините...

Едноставно прифати дека Исус е евреин и запознаен со кабалата.
АЈ не лажи! Уште те лажат Мајловци, Ојлевци, Дојлевци. Ако си паметна, ќе сфатиш еден ден, ама да не ти е касно?!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.326
АЈ не лажи! Уште те лажат Мајловци, Ојлевци, Дојлевци. Ако си паметна, ќе сфатиш еден ден, ама да не ти е касно?!
Тешка е вистината.
Оди верувај.
Доста е за денес... :)

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Тешка е вистината.
Оди верувај.
Доста е за денес... :)
Тоа викам и Христос, Јас сум ПАТОТ, ВИСТИНАТА и ЖИВОТОТ. Кој верува во Мене ќе има живот вечен! Исто рекол дека е тежок и трнлив патот до Бога. Затоа,, кога ќе сфатиш еден ден дека си била во заблуда, ќе ти се прости. Покајанието има голема сила...тие солзи ќе ти бидат радосници. Веруј ми! Голема е заблудата на окултизмот, драга.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.326
Тоа викам и Христос, Јас сум ПАТОТ, ВИСТИНАТА и ЖИВОТОТ. Кој верува во Мене ќе има живот вечен! Исто рекол дека е тежок и трнлив патот до Бога. Затоа,, кога ќе сфатиш еден ден дека си била во заблуда, ќе ти се прости. Покајанието има голема сила...тие солзи ќе ти бидат радосници. Веруј ми! Голема е заблудата на окултизмот, драга.
Истото го има и во источните школи, малку повеќе од 800 години пред твојот евреин.
Не е негова таа изјава, ами на некој од неговите ученици кои искасапија се! За жал.
Дури и наместија бесилката на учителот да се слави како симбол кој што ќе воскреснува мртви !
Зарем навистина веруваш а не истражуваш?

Што убав живот живееш со тој ум!!!

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
...
Зарем навистина веруваш а не истражуваш?

Што убав живот живееш со тој ум!!!
Да чедо Божје. Во тебе гледам искрена надеж дека ја бараш вистината и Исус рекол, кој ја бара Вистината ќе ја најде. Имам надеж дека еден ден ќе се покаеш, кога ќе ја спознаеш таа Вистина и Вистината ќе те ослободи. Оди сега легни, одмори се чедо Божје, напорен беше денот...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.326
Да чедо Божје. Во тебе гледам искрена надеж дека ја бараш вистината и Исус рекол, кој ја бара Вистината ќе ја најде. Имам надеж дека еден ден ќе се покаеш, кога ќе ја спознаеш таа Вистина и Вистината ќе те ослободи. Оди сега легни, одмори се чедо Божје, напорен беше денот...
Ние никогаш не спиеме ! :)
Исус може да се појави како крадец од исток кон запад како молња (или како Пламениот Меч на дрвото на животот, ако споредиме со кабалистичките симболи) !
Не смеам да ме фати неподготвен, му спремам изненадување !

Си се покајал ти за нешто пред твојот Бог?
Како се покајуваш пред Бог чија философија е чиста еврејска, а ти си македонец?

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Ние никогаш не спиеме ! :)
Исус може да се појави како крадец од исток кон запад како молња (или како Пламениот Меч на дрвото на животот, ако споредиме со кабалистичките симболи) !
Не смеам да ме фати неподготвен, му спремам изненадување !

Си се покајал ти за нешто пред твојот Бог?
Како се покајуваш пред Бог чија философија е чиста еврејска, а ти си македонец?
Браво чедо, добро чиниш штом не спиеш и ја бараш вистината, се обидуваш да се покаеш за сочинетото. Бог опростува. И на самиот сатана ќе му прости, но тој од гордост нема да побара никогаш прошка. Затоа, да не те фати како крадец во ноќта (сеа од кај ти најде дека молња е пламен меш тоа само во луда комбинација на алкохол + дрога може да се истумачи) бдеј будно и оплакувај ја својата душа да ти прости Севишниот Творец!
П.С - Од кај знаеш дека сум македонец? Видовит си? А ако не сум?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.326
Ако не си, Александар Македонски ќе ти пресуди ко ќе умриш :)
Ако не си здравје :)

Да се разбираш во еврејската мисла, ќе знаеш од каде „пламен меч“. Ама за тебе се што не ти е познато и не го знаеш, е дејство на дроги и алкохол.
Многу нешто споменуваш дрога... чудно :)
Но како добар христијанин, се држиш до Исус и малку од старото... затоа вакви изјави од тебе.

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
...
Да се разбираш во еврејската мисла, ќе знаеш од каде „пламен меч“. Ама за тебе се што не ти е познато и не го знаеш, е дејство на дроги и алкохол.
Многу нешто споменуваш дрога... чудно :)
Но како добар христијанин, се држиш до Исус и малку од старото... затоа вакви изјави од тебе.
Добро бе шо не ме оставате да си починам, стари коски да одморам. Еврејска мисла знам, затоа и ти кажувам дека нема везе тоа што тропаат и знам на што е дејство. Иди сеа у кујна, ќе ти изгори и новиот нов еон, чедо Божије!
П.С, пак оф топик сме, а?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.326
Воопшто не сме оф-топик.
Немам сеуште одговор зошто еден христијанин прифатил еврејски концепт на божество и крст како симбол за обожување на кој е распнат евреин...
Чекај и си чекам и ти се обидуваш да ме навредиш... а одговори, нема...

нема ни да има, се до новиот Еквинокс :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom