разни начини..
ке искочам ке се возам со кола
ке одам кај другар/ка на кафе ( или ке ги викнам )
ке одам кај девојка ми ( или неа ке ја викнам )
знам да спијам ( можам да заспијам у секој момент кога ке посакам )
ке дремам на кајгана...
ке земам некоја стара добра игра да играм
и тн и тн и тн
ко ќе ми е досадно одам со другарми во една напуптена куќа(кај шо имало порано ТУРСКИ гробипта ДЕМЕК!)и седам таму дури не ми се здосади и таму иначе собата кај шо седиме е гром нацртана е целата !
Ако има услови идам на кафе или кај некоја од другаркиве,ако не зборам на телефон,дремам на компјутер,читам книга,можно е така и некоја мисла да зачкртам низ тетратка,слушам музика...некогаш од досада ќе си ја средам и собата,се лакирам,глеам телевизија...секогаш се наоѓа по нешто.
Значи најдосаден ден ми е недела,искрено немам што да правам затоа што ретко излегувам тогаш..Па би рекла дека досадата ја убивам со спијање,музика слушање,фц и то што ќе најдам за занимација ама досада си е досада
Досадно <=> немам волја да правам ништо(тоа барем значи за мене)
Многу ретко ми се случува да ми е досадно.
Во таквите моменти само си пуштам музика, направам си кафе и си се сместам во фотелјата во мојта соба и си размислувам, и се така додека не ми се врати волјата за да се занимавам со нешто.
Според мене има многу работи со кои би можеле да го поминуваме времето, така да досадата е само немање волја за каква и да било активност.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.