Што носи сината карта?

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Туу мене ми е А4 готово заминав :icon_mrgr:
Па повеќе од пола што ги отворив беа H- (ФОН, Европски, New York, MIT, Italiana, ESRA, БАС итн..), во старт ги одбиваат. Ние за понуди ќе се снаоѓаме :)

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
A3..A4 kade najdovte. link ?
на линков најди го факултетот кога ке кликнеш на него ти дава дава ранк H+ или H-
после тоа кликаш на

Abschlüsse и си ја наоѓаш титулата како ти гласи дипломата (дипломиран ...) клиkаш на тоа и гледаш кој е германски еквивалент барај klasse (имаш листа а2, а3, а4 а5 и после идат за магистарски или докторски титули има други називи)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Многу повеќе информации има овде на елите секјурити од типот како да проверите дали дипломата ви е важечка за аплицирање, до лични искуства на поединци кои веќе се таму отидени....на 5тиот пејџ има пост и линк до германски сајт со калкулатор за бруто/нето плата.
Хммм од 40000 евра годишна бруто ти доаѓа 2000-2400 месечна нето. Горат со даноци. Не се нормални.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.402
Поени од реакции
16.632

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
H+ глеам, или сум глуп или не можам да го видам кај е обележано тоа А3, А4....
И јас така се ѕверев досега, викам како може исто да ми се рангира дипломата. Само факултетот ми е рангиран со А4. После кликаш на тоа бројката и ти појавува со колку години ти е факултетот и излегува дека е мојот А5.
Ако имаш магистерска PGS си. Кај и да е ќе те бараат за работа:icon_lol:
Сега го пронајдов тоа кај се клика, остајте адреса да ви праќам пари :icon_lol:
Кој не сака економисти во Германија бе, без Германски јазик, само дефицитарните ќе влезат, ние сме вишок секаде :)
--- надополнето: 10 септември 2012 во 19:45 ---
Хммм од 40000 евра годишна бруто ти доаѓа 2000-2400 месечна нето. Горат со даноци. Не се нормални.
Малце да не ти се?

O

Orion.

Гостин
Да имаш пример машински завршено или медицински и да те бива па да просперираш и во Германија. Јас со правниов и економистиве во Германија исто ко без факултет би биле...

Јбм ти државата, да се родев во Германија и да завршев Правен таму, кај ќе ми беше крајот...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

Kajgana Shop

На врв Bottom