Што носи сината карта?

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Туу мене ми е А4 готово заминав :icon_mrgr:

Па повеќе од пола што ги отворив беа H- (ФОН, Европски, New York, MIT, Italiana, ESRA, БАС итн..), во старт ги одбиваат. Ние за понуди ќе се снаоѓаме :)

A3..A4 kade najdovte. link ?
на линков најди го факултетот кога ке кликнеш на него ти дава дава ранк H+ или H-
после тоа кликаш на

Abschlüsse и си ја наоѓаш титулата како ти гласи дипломата (дипломиран ...) клиkаш на тоа и гледаш кој е германски еквивалент барај klasse (имаш листа а2, а3, а4 а5 и после идат за магистарски или докторски титули има други називи)

Многу повеќе информации има овде на елите секјурити од типот како да проверите дали дипломата ви е важечка за аплицирање, до лични искуства на поединци кои веќе се таму отидени....на 5тиот пејџ има пост и линк до германски сајт со калкулатор за бруто/нето плата.
Хммм од 40000 евра годишна бруто ти доаѓа 2000-2400 месечна нето. Горат со даноци. Не се нормални.

H+ глеам, или сум глуп или не можам да го видам кај е обележано тоа А3, А4....

И јас така се ѕверев досега, викам како може исто да ми се рангира дипломата. Само факултетот ми е рангиран со А4. После кликаш на тоа бројката и ти појавува со колку години ти е факултетот и излегува дека е мојот А5.
Ако имаш магистерска PGS си. Кај и да е ќе те бараат за работа:icon_lol:

Сега го пронајдов тоа кај се клика, остајте адреса да ви праќам пари :icon_lol:
Кој не сака економисти во Германија бе, без Германски јазик, само дефицитарните ќе влезат, ние сме вишок секаде :)
--- надополнето: 10 септември 2012 во 19:45 ---
Хммм од 40000 евра годишна бруто ти доаѓа 2000-2400 месечна нето. Горат со даноци. Не се нормални.
Малце да не ти се?

Да имаш пример машински завршено или медицински и да те бива па да просперираш и во Германија. Јас со правниов и економистиве во Германија исто ко без факултет би биле...

Јбм ти државата, да се родев во Германија и да завршев Правен таму, кај ќе ми беше крајот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom