Што мислите за прашањата од типот: “Зошто немаш дечко/девојка?“

M

Mario Gómez

Гостин
Па да, прашуваат луѓето, се чудат зашо неам.:eek:

Најчестите одговори:
1. Friendzone.
2. Преголема инвестиција за мојот моментален буџет.
3. Заљубен сум во себеси.
4. Факултетот е тежок, немам време.

А зашо немам, па едноставно немам, а ниту сум од тие типови со Тед Мозби синдромот кои се рилејшншип џанкис па тоа им е животна преокупација. Едноставно не размислувам за тоа.

Until then.

P.Eskobar

Лева рака на Десницата!
Член од
2 септември 2011
Мислења
95
Поени од реакции
37
Изговор за сожалување - Никој не ме сака мене-
Оптимистички изговор- Оставам на судбината-
Инаку нема одговор на ова прашање!!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Добро бе, ги читате постовите некогаш вака или само одговарате врз основа на насловот од темата?

Се си мислев дека имам одговорено..
1. Грд сум.
2. Никоја ме нејќи.
3. Никоја не рола добро.
4. Имам специфичен вкус.
Лажам.
Грд сум.
:cool:

Премногу пуфли у задње време, летање у облаци и барање преку леб погача, едно големо НЕ за нив!!! Па нека си ги трљаат дома со пенкала и четки за коса...
RESPEKT за слободоумните девојки...
ПРВИОТ пост на темава беше следниот:

Прочитав една статија, и комплетно се согласувам со неа. Мислам реално што е со прашањево? Мене искрено многу ме иритира и до ден денес никако да сфатам што е поентата на истото. Што треба да се одговори: Не сакам, што ќе ми, не се замарам и сл.? Крај краева причините за тоа се посебни кај секој и според мене е приватно прашање.

Убаво рекоа во статијата: Зарем луѓето што се сами прашуваат а зошто ти имаш дечко/девојка?

Вие каков став имате?
Ве иритира ли прашањево или не?
Мене лично ми е непријатно, не знам што да одговорам никогаш.
И ме интересира која е причината за прашањево... да се најде човек во муабет или?
10000000 пати ве предупредив на одите оф-топик. 10000 пати. Аман веќе.

К

Кики.

Гостин
Не знам колку пати ми го имаат поставено прашањево во последниве 2 години. Порано се нервирав, сега ми е сеедно затоа што се навикнав. Не знам зошто го поставуваат, сепак тоа е моја лична работа, а не нивна. Сум забележала дека најчесто доаѓа од луѓе, кои не знаат што да зборат во моментот или пак, од оние кои те „сожалуваат“ што немаш дечко....:sick: Во секој случај мојот одговор секогаш е ист т.е. дека вака ми е убаво. :)

H

HITCH

Гостин
10000000 пати ве предупредив на одите оф-топик. 10000 пати. Аман веќе.
102,3% ти испадна работава... :giggle:

Мене не ме нервира доколку некој ме праша од која причина немам дечко, ама не верувам дека после одговорот ќе има насмевка на лицето. :sneaky: Некои луѓе знаат да претераат, не од не сакање, туку чисто да си излечат комплекси.
Ме нервираат луѓе кои насекаде се фалат со својот партнер/ка, демек јас имам дечко, а ти?! За таквите луѓе сум како пајак, ги оставам полека да се заплеткаат, а тогаш - ќе зажалат што се родиле. Многу е едноставно, не те закачам - не ме закачај, а ако ја поминеш границата... good luck!

Член од
26 јануари 2012
Мислења
172
Поени од реакции
430
Mене искрено ме фрустрира прашањево.

И не е само прашањето тоа што ме фрустрира. Па добро, следствено оди со некоја фацка, обично сожалувачка, во некои случаеви зачудувачка, а во некои случаеви како со подсмев, знаете она "Бирала бирала Бирка, изабрала чоравог Мирка", епа баш таква, и следи коментар од типот "многу пребираш" или "еее тебе се не ти чини"
И зависи кој прашува, ако се бабите од соседството мое, или соседството на баба ми, тогаш да речеме дека ги разбирам, но највеќе ме нервира некој помлад кога ме прашува.
Некогаш се наоѓам во ситуација да ме праша млада девојка која до вчера била очајна за љубов, а денес кога навидум и цутат рози, прашува не зошто ја интересира за мене,туку за да ја прашам после јас неа и да почне да збори, да се убедува сама себе колку е добро да си во нејзина кожа. Ах..

Да не должам многу,не секогаш го давам истиот одговор на ова прашање, и не секогаш знам да бидам искрена доколку е поставено. Често го свртувам на зафрканција, но се зависи од тоа кој го поставува.

Среќа не сум дојдена до степен, истите тие што ме прашуваат да се обидуваат да ми бидат стројници. (од што се секираат де) :)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ме иритирало и секогаш ќе ме иритира тоа прашање. Добро, сега е видоизменето кај мене. Порано ако беше "зошто немам дечко", сега е "ајде доста пребируваш и мажи се". Глупост до глупост!!! Јас сум смотана и не знам да одговарам на тоа. Како да кажам дека едноставно не ми се погодил некој? Како да им докажам на луѓето дека нивното дајштадаш мене не ми е доволно? Посебно кога ќе почнат да ме убедуваат зошто треба да имам некого... демек јас глупава, па ајде тие да ме научат. Жалосно е што не сум сретнала личност што мe убедувала со убави искуства и примери. Сите се со оној стандард муабет... не дека е совршено во врска или брак, ама барем не си сама, имаш со кого да одиш по гости и свадби, а и ако се караш не е страшно дека тоа е нормално. Ќе ме убијат овие муабети еден ден.:icon_lol:
А зошто се такви луѓето? Од завист. Секој што си е среќен сам или со некого, не го интересира баш што прават другите. Оние несреќните, очајно сакаат да го живеат тоа што го немаат, па затоа се трудат со вакви муабети другите да ги натераат да мислат дека се наоѓаат во полоша ситуација од нив.
И за крај, јас сум од тие личности што повеќе сакаат да се со некого отколку сами, ама па нема поради тоа или поради неуморните детективи секаков идиот да дозволам да застане до мене. :)

Член од
5 март 2009
Мислења
4
Поени од реакции
3
Да бидеш SINGLE , не значи дека никој не те сака или ти никој не сакаш . Често кога си сингле сите прашуваат зошто си ? Да така е , постојано баби , другари , некој трет се интересираат за тебе зошто уште си сам. Лошо е што денес луѓето се грижат повеќе за некој друг , отколку за себе. За крај , мислам дека денес искрените врски се многу малку , повеќето од врските се или некој да искористи некој или пак од корист те. ( чекај оваа/овој е во странство па чекај ке пробам кај него/неа. Толку лошо време дојде што сите гледаат само да искористат некој или поради материјални средства да се ''Докопат до некој ппобогат/а''. Pa можеби ова е едно од тоа што ме прави среќен што сум FREE ... :D

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Најмногу ми иде на живци кога некој пријател/роднина/комшија/колега ќе ме праша директно: имаш ли девојка !
Многу глупо прашање, како прво и прво дали имам или немам девојка е мое лично и интимно право, не би требало тоа другите да ги засега, ако речам имам, ќе почнат да ме потпрашуваат е од каде е колкава е кај учи/работи како се вика колку год. има убава ли е и сл.
Ако речам дека немам, одма ќе направат некоја фаца на потсмев, демек не ме бива за тоа и сл.
Навистина глупо прашање, кој/а кога ќе си најде партнер/ка е лично и интимно право на секој поединец(маж/жена), исто така кој/а кога ќе се ожени/омажи е исто така лично интимно право на секој поединец(маж/жена) !
Селски и малограѓански менталитет ЈБГ луѓето не си ги гледаат сопствените маки и проблеми, а сакаат да ти гледаат у гаќи(така иде зборот) !
Инаку денеска сите се тешки педери у смисол на нема вистински другари, секој си гледа за себе, никој несака да ти намести нешто, ако сам не си фатиш девојка, никогаш никој нема да ти мести женска, па дури и да има сто другарки, пак намерно ќе ги оттргнува од тебе !
Тешко се наоѓа онаков/онаква партнер/партнерка каков/каква што тебе ти одговара(и физички и психички и.т.н.) !
А и не е поентата само да фатиш дечко/девојка, туку и да го/ја задржиш партнерот/партнерката !

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Најмногу ми иде на живци кога некој пријател/роднина/комшија/колега ќе ме праша директно: имаш ли девојка !
Многу глупо прашање, како прво и прво дали имам или немам девојка е мое лично и интимно право, не би требало тоа другите да ги засега, ако речам имам, ќе почнат да ме потпрашуваат е од каде е колкава е кај учи/работи како се вика колку год. има убава ли е и сл.
Ако речам дека немам, одма ќе направат некоја фаца на потсмев, демек не ме бива за тоа и сл.
Навистина глупо прашање, кој/а кога ќе си најде партнер/ка е лично и интимно право на секој поединец(маж/жена), исто така кој/а кога ќе се ожени/омажи е исто така лично интимно право на секој поединец(маж/жена) !
Селски и малограѓански менталитет ЈБГ луѓето не си ги гледаат сопствените маки и проблеми, а сакаат да ти гледаат у гаќи(така иде зборот) !
Инаку денеска сите се тешки педери у смисол на нема вистински другари, секој си гледа за себе, никој несака да ти намести нешто, ако сам не си фатиш девојка, никогаш никој нема да ти мести женска, па дури и да има сто другарки, пак намерно ќе ги оттргнува од тебе !
Тешко се наоѓа онаков/онаква партнер/партнерка каков/каква што тебе ти одговара(и физички и психички и.т.н.) !
А и не е поентата само да фатиш дечко/девојка, туку и да го/ја задржиш партнерот/партнерката !
Де де...голема работа некој ако праша дали имаш дечко девојка....онака може да се праша уз муабет....а и башка зашо некој да ти мести девојка?? ако неможеш сам да си најдеш тога терај си така.... кога ке дојде време ке најдеш сам... не треба да чекаш на некој да ти мести пошо си наебал така... :)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Де де...голема работа некој ако праша дали имаш дечко девојка....онака може да се праша уз муабет....а и башка зашо некој да ти мести девојка?? ако неможеш сам да си најдеш тога терај си така.... кога ке дојде време ке најдеш сам... не треба да чекаш на некој да ти мести пошо си наебал така... :)
Муабет може да се прави и за милион други работи, тоа не е муабет друже, тоа е малограѓанштина, што ку* ги боли другите за мене, секој нека си ги гледа сопствените проблеми и маки, а не да ѕирка каде што не му е местото !
Што ку* го боли некој дали имам или немам девојка, што ако немам девојка, тоа значи дека сум глуп, неспособен, педер, инвалид или што ти не друго... а зошто тој што прашува прво не си се погледне сам во огледало да види каков е и што е !
Е сега за фаќањето девојка/дечко, секој/а си има свои критериуми и барања, некој/а помали, некој/а поголеми, а и многу е тешко да најдеш партнер/ка спрема себеси(физикус/психикус) !
Неможам да бидам со некоја ако воопшто не ме привлекува, ниту физички, ниту психички, исто така неможе некоја да биде со мене, ако воопшто не и се допаѓам, ниту физички, ниту психички, значи потребна е взаемна привлечност помеѓу партнерите(физикус/психикус) иначе ништо !

Член од
27 септември 2011
Мислења
240
Поени од реакции
337
Прашањата од ваков тип воопшто не ме нервираат, едноставно не ме допираат. Сеедно ми е што ке мислат лугето за мене, посебно оние луге кои немаат свој живот, па се мешаат во животите на другите.
Кога ке ме прашаат нешто вакво, најчесто го заобиколувам одговорот, бидејки ми се интересни (посебно старите баби и љубоморните врснички) кога стануваат уште по љубопитни и уште по заинтересирани.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Pricinata e povekje od ednostavna nikoj ne saka da si vrzuva jaze okolu vrat sekoj saka da bide sloboden da se vraboti a dali ke se padne dek pot videt cemo

Член од
26 април 2012
Мислења
53
Поени од реакции
37
Имаше период од неколку години кога не бев во врска. И ме напињаа сите зошто е тоа така. Причината беше едноставна, не сакав да го губам времето со некоја која едноставно неможам да ја засакам со целото срце. Но ете и тоа се смени. Кога најмалку очекував и каде што најмалку очекував ја запознав таа што мислев дека не постои.

За тие од вас што викате дека не ве засега, ве засега и тоа како. Кога ве прашуваат постојано и кога пробуваат да ви местат дечовци/девојки како да сте загрозен случај ве нервира, и тоа ве нервира страшно. Во природата на секое човечко суштество е да сака да биде со некој. Немојте да се залажувате сами себе дека не е така. А уште повеќе, не пробувајте да лажете некој друг од форумов.

Kajgana Shop

На врв Bottom