Што мислите за пајак службата во Скопје?

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
И властите имаат можни решенија,се викаат казни за погрешно паркирање,пропратени со фотографија во последно време за на суд,инаку во нормалниот свет пајаците се користат само за подигање на возила кој го загрозуваат нормалното одвивање на сообраќајот.
Па кај нас казните се сметаат за најалтернативно решение.Наједноставно е и најпрофитаблно се пуни каса, буџет итн, итн.
А можностите за изградба на паркинг плацови не се земени во предвид.Епа сега што е тука е...Далеку сме од нормален свет:toe:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Најоправдано ги земаат оние што ги мрзи да отидат уште 20-30 метра подоле и да ја поткачат на тротоар или па цел паркинг простор (за Влае пример зборам), па ја паркираат одма пред трафиката, до газ да им е и ги блокираат тие што вртат лево за по новата улица.

А тука во Ѓорче пајак... малку морген откако нешто интересно му се деси на еден што креваше кај Тинексот :icon_cool:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
А најнеоправдано ги креваа колите што се паркираа на Наум Наумовски-Борче (кај фонтана) и не сметаа (не оние што беа паркирани доле на кривината, него тие на средина кај што е дозволено паркирање и нема никаков знак).
За тие што паркираат како кретени на сред лента (како на пример оние пред Матица книжарата во центар) е сосема оправдано да ги собере пајак. Ама често се случува од две исто паркирани коли да ја соберат постарата (и воедно да ја испокршат во процесот на кревање/спуштање) или да собираат во најголемата гужва. Мислам дека се прилино неефикасни и дефинитивно треба нешто да направат во врска со тоа. Но, не приватизација бидејќи е добро познато како оди приватизацијата во Македонија. Ќе собираат коли од паркинг само за пари да земат.
Иначе, за среќа досега ми немаат собрано кола, секогаш е паркирана на паркинг или во уличка кај што е дозволено паркирање.

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Како што разбрав нашиве од пајак службата т.е нивните возила не можат да кренат други возила што се тешки над 1,5тона.. Ако е тоа така,ич не се замарам.што сакаат нека праат ..:pos2:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Како што разбрав нашиве од пајак службата т.е нивните возила не можат да кренат други возила што се тешки над 1,5тона.. Ако е тоа така,ич не се замарам.што сакаат нека праат ..:pos2:
Баш треба да се замараш,оти “што знаат деца што се 3 тона,им текнало па ја кренале“,како со шината од пругата.:smir:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Порано не можеа да креваат џипови и потешки коли ама со новиве пајаци и тоа иде...:toe: треба ред да се воведе во секој случај,али проблемот е што нема паркинг простори така да првин треба да изградат Доволно паркинзи па после да креваат

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Порано не можеа да креваат џипови и потешки коли ама со новиве пајаци и тоа иде...:toe: треба ред да се воведе во секој случај,али проблемот е што нема паркинг простори така да првин треба да изградат Доволно паркинзи па после да креваат
Абе паркинзи има колку што сакаш,таму некаде кај Фершпед.:smir:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Денес сум максимално спизден...
Неможев да си влезам во сопствениот двор со возилото, додека фамозниот „пајак“ се курчи пред Глобал...и го блокира сообраќајот.
Ај што неможам дома да влезам, та и 200 метри 10 мин. треба да ги возам, оти закрчено, и тоа зад Глобал...строг факин центар.
Во струмичкиов случај, пајакот служи само за фалење, а не и за тоа што треба да служи.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Денес сум максимално спизден...
Неможев да си влезам во сопствениот двор со возилото, додека фамозниот „пајак“ се курчи пред Глобал...и го блокира сообраќајот.
Ај што неможам дома да влезам, та и 200 метри 10 мин. треба да ги возам, оти закрчено, и тоа зад Глобал...строг факин центар.
Во струмичкиов случај, пајакот служи само за фалење, а не и за тоа што треба да служи.
Па оди кај Заев,поднеси молба или представка да набави уште неколку “пајаци“,со што ќе можеш да си влезеш дома.:smir:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Па оди кај Заев,поднеси молба или представка да набави уште неколку “пајаци“,со што ќе можеш да си влезеш дома.:smir:
Edniot е доволен...АМА...
А претставки и сл. немам намера да поднесувам :)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Edniot е доволен...АМА...
А претставки и сл. немам намера да поднесувам :)
Знам дека еден пајак е доволен за секого да си влезе дома,итоа било каде во Македонија,ама доколку пајакот е во негова лична сопственост.:smir:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Знам дека еден пајак е доволен за секого да си влезе дома,итоа било каде во Македонија,ама доколку пајакот е во негова лична сопственост.:smir:
Хммм...
Или, доколку се користи таму кадешто треба, и тоа не со цел курчење, туку со цел средување на состојбата во сообраќајот.
А, најсмешно од се е тоа што и самиот кога е на „терен“ е паркиран (повеќе од времето) на место кадешто е забрането паркирањето, и тоа така да им пречи на другите учесници во сообраќајот, но и ги загрозува со тоа што се паркира на сама раскрсница.
И ќе повторам дека, според мое видување, еден пајак е сосема доволен за струмички услови.

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Ако ти си за брзање и немаш место за паркинг и плус не ти се дава пари за 15 минути-сврти предни гуми на страна-ќе им направиш работа дур ти ја дигнат колата-Проверено!:pipi:
Не знам баш дал ти е проверено ова, ама ја еднаш видов како еден така "свртен" ко шо пишеш го спастрија за отприлика 2 минути...мислам без да го гребнат. Иначе фасцинираат со брзина на движење (низ град) и брзина на подигање (на коли)...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Не знам баш дал ти е проверено ова, ама ја еднаш видов како еден така "свртен" ко шо пишеш го спастрија за отприлика 2 минути...мислам без да го гребнат. Иначе фасцинираат со брзина на движење (низ град) и брзина на подигање (на коли)...
Па времето одсекогаш било ПАРИ,нели?Колку е повисока казната да си го вратиш возилото,толку пајаците стануваат побрзи,јебига тоа е пазарна економија.Најинтересно беше кога во Битола еден пријател појде во МВР да си ја плати казната за брзо возење,и кога излезе од просторијата каде му наплатија за да си ја врати сообраќајната,пајакот веќе му го кренал возилото,па се упатил да го складира.На сета мака се отепав од смеење,како и денес кога ќе се потсетам на “фацата“ што ја направи во тој момент.:pos2::pos2:

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
eve jas kako antialbanski raspolozena ,ke potsetam na mojot slucaj za koj veke pisuvav,imeno koga mi ja zema pajak sluzbata mojata kola ,koja bese parkirana
na tretata lenta na ulicata kaj bit pazar,i toa pred i po mojata kola imase drugi koli,no normalno samo vo moeto vozilo imav zakaceno pravoslaven krst ,i samo moeto vozilo go zemaa ,si plativ kazna i si go zemav voziloto .demek spored ZAKON ,I TOA MAKEDONSKI ZAKON.
bidejki poveke denovi imav potreba da odam na kratko na bit pazar,od togas resiv da se parkiram na parkingot pozadi pazarot,vednas kaj policiskata stanica.
i sega malku da vi kazam za parkingot.vozam po ulicata od zadnata strana na pazarot ,i odednas na sred ulicata gledam RAMPA.zastanav i mi doagaat dvajca batki ,mi pobaraa 50 denari za da mi ja dignat rampata ,i demek tamu ( znaci prodolzetokot na ulicata po koja vozev )toj del od ulicata se vikal parking .normalno si plativ ,i mi dadoa BELESKA ,AMA NE FISKALNA TUKU OBICNO PARAGON BLOKCE.
zavrsiv rabota denta ,no i slednite denovi tamu ,znaci na del od ulicata si se parkirav i plakav.
ulicata e izgradena od moi pari koi sum gi davala vo budzetot ,i sega na taa ULICA KOJA E IZGRADENA SO MOI PARI ,MORAM DA PLATAM ZA DA ZASTANAM .
KOLKU UBAVO,A BOGAMI I ZAKONSKI .
SAMO NE MI E JASNO ,ZA STO PLAKAM,ZA RAMPATA???????
ILI PLAKAM ZA DA IMA STO DA JADE TOJ STO JA STAVIL RAMPATA ?
OVA MI DADE MOZNOST DA RAZMISLAM ZA OTVORANJE NA NOV SOPSTVEN BIZNIS!!!
sega razmisluvam ,na ulicata kaj sto ziveam na eden del od ulicata ,da stavam rampa i da si naplakam ,normalno od tie sto ke sakaat da im ja dignam rampata za da pominat.
koga moze albanecot pred nos na cela policiska stanica da stavi rampa i da mi naplaka zasto sakam da zastanam na ulicata (bidejki ne e investirano na toj prostor potocno ne e prepraven vo parking prostor ,osven RAMPA)zosto jas da nemozam istoto da go napravam i pred mojata vrata?
i ako moze on da izdava paragon beleska za moite pari,sto ima jas da se izlozuvam na trosok i da kupuvam fiskalna kasa??
SE VO IME NA MAKEDONSKITE ZAKONI,PRAVILA I PROPISI ,NELI???????????????

Kajgana Shop

На врв Bottom