eve jas kako antialbanski raspolozena ,ke potsetam na mojot slucaj za koj veke pisuvav,imeno koga mi ja zema pajak sluzbata mojata kola ,koja bese parkirana
na tretata lenta na ulicata kaj bit pazar,i toa pred i po mojata kola imase drugi koli,no normalno samo vo moeto vozilo imav zakaceno pravoslaven krst ,i samo moeto vozilo go zemaa ,si plativ kazna i si go zemav voziloto .demek spored ZAKON ,I TOA MAKEDONSKI ZAKON.
bidejki poveke denovi imav potreba da odam na kratko na bit pazar,od togas resiv da se parkiram na parkingot pozadi pazarot,vednas kaj policiskata stanica.
i sega malku da vi kazam za parkingot.vozam po ulicata od zadnata strana na pazarot ,i odednas na sred ulicata gledam RAMPA.zastanav i mi doagaat dvajca batki ,mi pobaraa 50 denari za da mi ja dignat rampata ,i demek tamu ( znaci prodolzetokot na ulicata po koja vozev )toj del od ulicata se vikal parking .normalno si plativ ,i mi dadoa BELESKA ,AMA NE FISKALNA TUKU OBICNO PARAGON BLOKCE.
zavrsiv rabota denta ,no i slednite denovi tamu ,znaci na del od ulicata si se parkirav i plakav.
ulicata e izgradena od moi pari koi sum gi davala vo budzetot ,i sega na taa ULICA KOJA E IZGRADENA SO MOI PARI ,MORAM DA PLATAM ZA DA ZASTANAM .
KOLKU UBAVO,A BOGAMI I ZAKONSKI .
SAMO NE MI E JASNO ,ZA STO PLAKAM,ZA RAMPATA???????
ILI PLAKAM ZA DA IMA STO DA JADE TOJ STO JA STAVIL RAMPATA ?
OVA MI DADE MOZNOST DA RAZMISLAM ZA OTVORANJE NA NOV SOPSTVEN BIZNIS!!!
sega razmisluvam ,na ulicata kaj sto ziveam na eden del od ulicata ,da stavam rampa i da si naplakam ,normalno od tie sto ke sakaat da im ja dignam rampata za da pominat.
koga moze albanecot pred nos na cela policiska stanica da stavi rampa i da mi naplaka zasto sakam da zastanam na ulicata (bidejki ne e investirano na toj prostor potocno ne e prepraven vo parking prostor ,osven RAMPA)zosto jas da nemozam istoto da go napravam i pred mojata vrata?
i ako moze on da izdava paragon beleska za moite pari,sto ima jas da se izlozuvam na trosok i da kupuvam fiskalna kasa??
SE VO IME NA MAKEDONSKITE ZAKONI,PRAVILA I PROPISI ,NELI???????????????