- Член од
- 5 јуни 2008
- Мислења
- 3.632
- Поени од реакции
- 5.724
Бреј се навртеле двајца - тројца ќе го откриваат вистинскиот Митрев...
Хах со 34 години ти се се` она што Жан Митрев не е не ми објасни за Систина убаво погоре имаш прашање, или не можеш да постигнешДа јас сум Кардио-Васкуларен Хирург ( диплома која за жал сеуште ја нема Митрев). И да знаеш дека си грешка, ниеден медицинар во согласност со медицинската етика и морал и според Хипократовата заклетва не смее да врши само-пропаганда, то ест само рекламирање. Митрев има 52 години јас само 34 тоа е разликата а за успехот ке говорат делата понатаму...
Ако мислиш на цифрата на операции зошто Св. Илија при Систина има договор на 400 операции за Филип Втори на 800 еве ке ти го дадам одговорот. Филип Втори како кардиохирургија постои 10 години, започнувајќи со 2000 година со 180 оперирани пациенти, 2001 со 213 оперирани пациенти, 2002 со 324 оперирани пациенти, и пнатаму за да во 2009 стигне до бројка од 850 ( 50 приватни) оперирани пациенти на срце и 350 операции кои вклучуваат абдоминална хирргија, васкуларна, торакална, ортопедски операции и итн.Кому ќе веруваме ние не е проблем туку е право.
И чекам одговор на едно прашање од погоре Oberatz.
Значи јас само сакам да кажам дека во делот на образованието имам меѓународно признаена диплома, додека мојот колега Митрев има признание за фелосхип кое го добива секој студент кој оди ан размена на студенти подолга од 2 месеци, тоа не е диплома која има тежина на 14 семестри патем речено, а како доказ за неговото владеење на македонскиот јазик и покрај 18 годишното живеење во Скопје е повеке од очигледно кога ке се појави на ТВ...Хах со 34 години ти се се` она што Жан Митрев не е не ми објасни за Систина убаво погоре имаш прашање, или не можеш да постигнеш
И тоа е вероватно точно. До сега никаде немам прочитано дека Жан МИтрев има положен специалистички испит во ниту една држава!!! А такви постојат во секоја држава!Значи јас само сакам да кажам дека во делот на образованието имам меѓународно признаена диплома, додека мојот колега Митрев има признание за фелосхип кое го добива секој студент кој оди ан размена на студенти подолга од 2 месеци, тоа не е диплома која има тежина на 14 семестри патем речено, а како доказ за неговото владеење на македонскиот јазик и покрај 18 годишното живеење во Скопје е повеке од очигледно кога ке се појави на ТВ...
Не сум HITCH ама морам да ти одговорам.@ HITCH,
Во мојата област каде што јас работам умираат најмногу пациенти, да во мојата а не во кардиохирургијата. И не си ми ти потребна тоа да ми го соопштиш, мојот живот ми го кажува. Поради тоа и знам, колку е важно лекарот да е највисоко квалифициран и да знае што работи и добро да планира, а не да биде мауелец како што кажа колегата, и да се ќити со академско перје од фирма за производство и доставка на мебел за дом и канцеларии ДООЕЛ.
Ти го спомнав забот од лично искуство. И самата се негираш. Замисли еден заб не бил добро направен и створил проблеми. Замисли сега едно срце не е добро оперирано - поради нестручноста на Митрев (навидум добро оперирано во прво време) и после може да створи проблеми, но може да донесе и смрт. Токму поради тоа сериозноста кај срцето е поголеми и таква треба да биде и професионалноста на Митрев (што очевидно не е)
Ти средношколка ли си па ми зборуваш како да сум осмооделенец?!
Оооо доктореееее јас ли се негирам? Ма, јас се си мислам дека си во градинка :smir: Убаво што признаваш дека во твојата област умираат најмногу луѓе. Нема да бидам идиот и да прашам колку пациенти Вас ви починале докторе, подразбирам дека со искуството кое го имате сте се соочиле и со таков не сакан исход. На крајот на краиштата никој не сака да му почине пациент! Мене муабетот докторе не ми беше да мерам тежина на операции, туку сакав да ви кажам дека сеедно ми е дали д-р Митрев во своето тв излагање кажал се што требал да каже, можеби скратил нешто или пак не сакајќи кажал нешто погрешно. Жената го прашала дали штети зејтинот, тој не и одговорил. ОК, и?! Не си задоволен дека не и одговорил на жената? Па што не се јави да му кажеш дека имаш забелешки? Знаеш дека постојат и писма во весник кои можат да бидат директно обраќање до некој доктор кој погрешил толку важна работа? Ма, има нешто поинтересно да му се јавиш во емисија директно, па да му кажеш што ти смета. Видете, јас оваа тема сметам дека е отворена само за да се каже нешто лошо, за некој кој е многу почитуван во својата област, не можејќи да се успее.@ HITCH,
Во мојата област каде што јас работам умираат најмногу пациенти, да во мојата а не во кардиохирургијата. И не си ми ти потребна тоа да ми го соопштиш, мојот живот ми го кажува. Поради тоа и знам, колку е важно лекарот да е највисоко квалифициран и да знае што работи и добро да планира, а не да биде мауелец како што кажа колегата, и да се ќити со академско перје од фирма за производство и доставка на мебел за дом и канцеларии ДООЕЛ.
Ти го спомнав забот од лично искуство. И самата се негираш. Замисли еден заб не бил добро направен и створил проблеми. Замисли сега едно срце не е добро оперирано - поради нестручноста на Митрев (навидум добро оперирано во прво време) и после може да створи проблеми, но може да донесе и смрт. Токму поради тоа сериозноста кај срцето е поголеми и таква треба да биде и професионалноста на Митрев (што очевидно не е)
Ти средношколка ли си па ми зборуваш како да сум осмооделенец?!
Не може, затоа што Систина е чиста перална за пари. Систина добива пари од фондот за да не испадне монопол на Филип Втори. Проблемот не е затворање на Филип Втори туку сосема нешто друго. Последниов период Митрев имал идеја да ја проширува Филип Втори во други области освен досегашните. Филип Втори секогаш добива пари од фондот, онолку колку што ќе побара. Имено, пред некја година му беа префрлени 7.3 милиони евра, а после се зголемија на 9 милиони евра. Доколку се исполни планот на Митрев, кај него ќе одат подобрите лекари, бидејќи навистина скоро сите (освен плукачите) сакаат да сорабитуваат со него. Овие (читај Систина) погодени, а малку и затечени од ситуацијата, почнуваат да плкуаат по Митрев се со цел народот да реагира, ама се зезнаа. Народот сам си одлучи дека засега Митрев е најдобар во својата област. Ако Митрев го исполни планот, Систина ќе пропадне. Значи Систина води борба за опстанокАј јас да прашам нешто малку офтопик.. Дали има можности Фондот за здравство да ги раскине сите договори со филип 2 во полза на Систина? Т.е. Систина да биде единствената хирургија која покрај приватно ќе оперира и здравствено осигурани лица... Мене ми мириса дека некој се обидува да го направи токму тоа.
Хм, од почеток на муабетот...се надеваше дека со озбилен човек збориш?Јас повеќе не те персирам, мислев дека си доктор, АМА ептен сум утнала.
се благо речено ограничени размислувања и изјави. Ако почнам (па и други форумџии со лични искуства) со набројување на докторите по име и презиме од клиники и од здравствен дом (поготово што и јас потекнувам од такво докторско/медицинско семејство, башка низ годините сум гледал патешествија на блиски и далечни низ тие институции...и бааги утки и умирачки за мој вкус), некои од најпознатите имиња (посебно изминативе 20-30 години) ќе ти делуваат као чираци у таа бранша. Ако само си припомнам дека мој роднина ќе беша здрав као дрен само доколку хирургот (мноогу познато име) при рутинска операција на слепо црево не сокриеше друга дијагнозата од сите нас.The fact that your patient gets well does not prove that your diagnosis was correct"