Што мислат вашите родители за музиката што ја слушате?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Татко ми на времето ми го вадеше бушонот кога знаев Whole lotta love да ја оставам на репит по 2-3 саати,без никаква контрола на гласот:)

Пораснав јас,пораснаа и тие со мојата музика.Па продолжив тоа да го правам на слушалки кога нема погоден момент за комплетно опуштање и тестирање на живци :)
 

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Па викат дека е многу изменета музиката од нивното време кога биле тинејџери и дека техно музиката не можат да ја поднесат( и јас не ја поднесувам, имало е ретки случаи да ми се аресе некоо техно музика)..
 

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Последно време се разбираме со фосилите :) Музиката не се смени, далеку од тоа, тие се адаптираа :) Не претерувам со волуменот :))). Веројатно тоа е клучниот фактор за убавиот музички соживот :) Ова од технички аспект, од суштински татета се соживеа со мене...не ретко ме прашува: Кажи кога имаш концерт со тие грчалата, да те носам Скопје :) Или: Во план е одење Белград. Провери дати да ти се поклопи со некој концерт :) Разбраа конечно дека музиката ми е од кардинална важност во животот :)
 

Таа

Утро
Член од
22 јуни 2008
Мислења
118
Поени од реакции
6
Дека ова денес што го слушам не вреди ич во споредба со нивното. Не е талент да се има миксета пред себе и да се траќа диџејот ко божем којзнае што прави, туку со свој талент и способност да се дигне огромна толпа на луѓе.
Совршенство од нивно време е Europe - The final countdown.
 
Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Јас и татко ми сме си металци во душа, така да немаме проблеми меѓу себе. Ама мајка ми кога ќе рече "леле ми извадивте памет со музикава", мора да се намали нели :nesum:
 

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.983
Поени од реакции
12.542
pa velet deka vo nivno vreme imala prava muzika, deka ova ne e muzika, tuku brzo zborvenje i raskazvenje prikazni...a edno vreme, ko bev mnogu zaludena po tiesto, zedov eden negov album i go ostadov v dnevna. I idat tato kaj mene v soba vo 3 satot navecer, me budit i mi velit : emilija, so e ova muzikava za veni secenje? :pos2::pos2::pos2:
 
E

`EsCaPe`

Гостин
Епа..

Татко ми помалце се буни, затоа што и он е по рокот и му се допаѓа.. Знае некогаш да рече демек женско сум јас не треба да слушам толку агресивна музика, ама ај..
А мајка ми се буни и на секое влегување у соба ми вика да намалам..

:toe:
 
Член од
21 јануари 2008
Мислења
2.782
Поени од реакции
33
Па таткоми не се замара ништо не ми кажува а мама одма ми вели да ја менам кога ке е во собата .... бидејки не е по металот мама. :smir:
 

muhaha

The biggest MCR fan
Член од
11 јануари 2008
Мислења
83
Поени од реакции
0
lol epa Tatko mi ne ni znae kakva muzika slusam. A majka mi vika deka kakva muzika slusam i takvi raboti crtam, i bla bla bla ama ne se buni mnogu
 
Член од
3 јули 2008
Мислења
248
Поени од реакции
8
I majka mi i tatko mi se nekoj hipici :) i ke tetoviram nesto od Deep Purple samo za to iam dozvola :) samo so punkov ne se soglasvet mnogu mnogu..:toe:
 
П

Паган-др

Гостин
Уф, кај мене цела фамилија е против транс и електронска музика. Мајка ми и татко ми ги нервира басот што иде у позадина, а сестра ми псај транс. Незнам што се свртеле сите против мене трансот добра музика е.:)
П.С. Сега што пуштам малце погласно и тоа да го земеме во предвид.:music2:
 
Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Си се согласувам и со мајка ми и со татко ми во поглед на музиката (слушаме рок), но никако не можам со сестра ми, се некои чудни новокомпонирани ми пушта... Ама ај, мала е, ќе сфати еден ден која музика вреди :):):)
 

Шмики

Byakugan
Член од
12 март 2008
Мислења
743
Поени од реакции
16
Ептен се слагам со мама и тато. Мајка ми ми бара депеш мод, Фил Колинс, Иглс, Битлс, МЏ. .. ептен се заразни, а со тато некој добри хитчиња, и од ново и старо ( се разбира не турбо ф.) техно:kesa:
 
Член од
21 јануари 2008
Мислења
2.782
Поени од реакции
33
Едноставно досега ништо не се ми кажувале, ного се замарат мама и тато јас каква музиак ке слушам ... :vozbud::pos2:
 

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
моите викаат “Што убаво слушаш у музикава јас не сваќам, цело време еден бит, некои чудни уууУУУИИииИИиууу звуци, една фраза се повтара и тоа“.....

моите и club, techno, dance, trance...не иде...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom