Што метал најмногу слушате?

Кој метал правец најмногу го слушате?

• Вкупно гласачи
    247
Член од
8 јули 2008
Мислења
4.507
Поени од реакции
8.196
примери за добри вокали

лоши вокали:

Целиот концепт на граул им е тотално утнат, користат пискања при правење граул, што е екстремно лошо ако незнаеш како. . . и ако го праиш у металкор стил. . . и еден момент што тотално нервира, кога пеат како зимаат воздух на крајот од секоја реченица, а све тоа е позајмено од хардкорот. Значи максимално лоша комбинација и концепт е металкорот.

Музичкиот дел токму највеќе ме иритира, како и имиџот, имиџ се простува ко што нагласив, само ако музиката е добра. . . а не е. Бластовите ги залоупотребуваат у секој смисла, и користат грув рифови, ко што спомна Киро Хаметовски и ги комбинираат со дет елементи, и се ствара де-еволуција. Де-еволуција е кога нешто пробуваш да го смениш и испаѓа утната работа. Свирењето на нешто што се свирело порано не е де-еволуција.
кога сме кај ваква споредба, металкор вокалите се 100 пут бољи од дет метал вокали...гроуловите се баш добро уклопени, украсени со некои клин звуци.....

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.157
Поени од реакции
6.003
кога сме кај ваква споредба, металкор вокалите се 100 пут бољи од дет метал вокали...гроуловите се баш добро уклопени, украсени со некои клин звуци.....
Жити све, кај си слушнал clean у металкор?

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Жити све, кај си слушнал clean у металкор?
Жити се, кај не си слушнал клин во металкор?
Иначе Гижо, дај бе олади со омразава спрема се што има кор како наставка :)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Ако ви смета што не ми се свиѓа кор наставката цитирајте ме. А ладење нема... : )

Финтата е што немаат граулови, него напињања. Напињања и во нивниот глас, и за ушите на рајата.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.507
Поени од реакции
8.196
Ако ви смета што не ми се свиѓа кор наставката цитирајте ме. А ладење нема... : )

Финтата е што немаат граулови, него напињања. Напињања и во нивниот глас, и за ушите на рајата.
стфарно, ако мрзиш металкор... или како што казаа све што е со наставка кор... немора да збориш глупости за таа музика, ако тебе не ти се свиѓа тогаш не ја слушај, никој не ти брани, ама барем не збори лоши работи за музиката што ја неќеш. ок?

Член од
13 мај 2008
Мислења
114
Поени од реакции
4
Гижо слушни бе Suicide Silence и Despised Icon:)

Првиве го имаат најбруталниот пристап на музицирање од сите бендови што имаат наставка кор:d, додека Despised Icon се технички многу постегнати и имаат голема приврзаност кон бендови како што се Suffocation, Cryptopsy и ним сличните сето тоа испомешано со цврсто хардкор музиче.

Цело време Гижо збори за стереотипи, а си има набиено комплекс од зборчето металкор:). Озбилно, слушни ги бендовиве, поздрав.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
стфарно, ако мрзиш металкор... или како што казаа све што е со наставка кор... немора да збориш глупости за таа музика, ако тебе не ти се свиѓа тогаш не ја слушај, никој не ти брани, ама барем не збори лоши работи за музиката што ја неќеш. ок?
Што да зборам за музика што не ми се доапаѓа, ама екстремно не ми се допаѓа?

Гижо слушни бе Suicide Silence и Despised Icon:)

Првиве го имаат најбруталниот пристап на музицирање од сите бендови што имаат наставка кор:d, додека Despised Icon се технички многу постегнати и имаат голема приврзаност кон бендови како што се Suffocation, Cryptopsy и ним сличните сето тоа испомешано со цврсто хардкор музиче.

Цело време Гижо збори за стереотипи, а си има набиено комплекс од зборчето металкор:). Озбилно, слушни ги бендовиве, поздрав.
Се ова ми се заснова на искуство со металкорот. Мислиш не сум пробал да слушам? :)

Ко прво за да нешто биде стереотип, треба мнозинството да го етикетира како такво.

Ко второ, Suicide Silence и Despised Icon у никој случај не се исклучоци во металкорот. A Поготово не вторите.

Да нема забуна, има огромен број на дет метал бендови со лоши вокали, налик металкор, налик нешто ептен лошо, а муабетот ми беше дека металкорот е концетрацијата на лоши вокали.

Член од
13 мај 2008
Мислења
114
Поени од реакции
4
Во голема забуна си со обата бендови, и Despised Icon и Suicide Silence се мрднати бендови, али јбг стеретипи бе:P

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Во голема забуна си со обата бендови, и Despised Icon и Suicide Silence се мрднати бендови, али јбг стеретипи бе:P
Пак не сфатив кои стереотипи, ама веројатно тоа ти е дел од провокацијата заедно со = :P

U

UnholY

Гостин
дечко прво слушни(барем) 5-6 металкор бендови па тогаш збори....
Ако нема слушнато, сигурно нема да дискутира.
За да учествуваш во дискусија, било да критикуваш или да браниш одредена работа, треба да имаш одредено познавање, па да бидеш до одреден степен компетентен за тоа.

А, постои ли законик, каде шо е наведено дека се шо не ти е по вкус не може да се критикува?
И јас сум против јадење гомна за нешто шо не ти е по вкус, ама кога е тоа неаргументирано и тотално излишно.
А, како шо можеш да увидиш он критикува аргументирано.

Kajgana Shop

На врв Bottom