Што метал најмногу слушате?

Кој метал правец најмногу го слушате?

• Вкупно гласачи
    247
F

FallenHypaspist

Гостин

Имаш вакви повеќе видеа. Изобличување на перфектна музичка величина како death metal, во Metalcore од идиоти како што се во видеото твое (за имиџот нејќам да зборам иако е идиотски шишкаст, тоа е индивидуална желба), има многу дебилност во истото видео. Настрана вокали лоши, што е карактеристика за 97,9 посто од металкор бендовите, музички се ептен одбегнати од death metalot, во ептен негативна смисла..., ставаат некои паузи меѓу строфи кои што палат за шуткање кај тинејџери. . . имаат шишки со шминка на очите и ланци кои што ги носат на фабрички избледени фармерки и тесни маички и дуксери. Што повеќе треба од овие карактерстики и видеата за да се увиди де-еволуцијата во металот наречена металкор?

Melodic death-от е злоупотребен во овој процес. . .

златна компилација
:D Dobro osmisleno ali spored mene de-evolucija vo muzikata bi bilo svirenje na nesto koe e veke isvireno.Muzikata ne moze da odi nazad......i brat death metalot iako go obozavam....ne e sovrsenstvo....sto mislam deka go mislis ti.... a sega stilot zaebi go...emo frizurki,lanci,tesni maicki zaebi.....zborot bese za musikata i vokalot...ponasanjeto,stil na oblekuvanje bi go stavil na posledno mesto.....sto znaci prvo bi ja poglednal muzikata od muzicki aspekt potoa od kulturen....

In Flames We Trust

The G-Man

Кепец
Член од
6 декември 2007
Мислења
501
Поени од реакции
12
Industrial, ама и Heavy

[SIZE=-1]www.youtube.com/watch?v=4x6r1E_b9JE[/SIZE]

U

UnholY

Гостин
I gizo brat stom sme veke na vokalite....sto vokali se spored tebe dobri??
Многу несоодветно прашање.
Што вокали?
Може вокалите типични за одреден жанр во металот, кои ќе му бидат него омилени и најдобри, тебе ќе ти бидат најлоши.
Се се базира на субјективна гледна точка и пред се, вкус, кога се работи за овоа прашање.
А, дискутабилна поента се појавува кога треба да се разграничи квалитетот и способноста на вокалните изведувачи кој соодветствува со одреден жанр.

Член од
13 мај 2008
Мислења
114
Поени од реакции
4
Кај мене цел месец и пол ми стои на десткоп:)

Инаку земете слушнете ги Rwake-Voices Of Omens, мрсна, ама апла замрсена музика е ова. Сите оние кои сакаат нешто doom/slugle метал со милиони експериментални делчиња земете ги, ако не сте задоволни од прикажаните резултати реагирајте кај мене:). Поздрав

U

UnholY

Гостин
Кај мене цел месец и пол ми стои на десткоп:)

Инаку земете слушнете ги Rwake-Voices Of Omens, мрсна, ама апла замрсена музика е ова. Сите оние кои сакаат нешто doom/slugle метал со милиони експериментални делчиња земете ги, ако не сте задоволни од прикажаните резултати реагирајте кај мене:). Поздрав

Пеер, ја периодов тотално се навлеков на Hail Of Bullets.
Слушајќи ги нив, буквално се вметнувам себеси на фронтот офатен во нивната тематика.
Имам мала замерка за вокалот, пошто очекував подлабок и побрутален growl, ама маестралната мрачната инструменталност поставува еден баланс, така да воопшто не ми пречи ни тоа.
Воа е највисок степен на преставување и доловување на обработената текстуална тематика, преку музиката на еден бенд.

Hear the engines roaring
Hear the grinding steel
Advancing divisions
Behind armoured wheels
They're driving through the clouds
They're staggering through the mud
Panic, fear and terror
An enemy on the run

Artillery is ploughing
The earth of foreign land
Screaming stukas drop
their deadly load
Einsatzgruppen murdering
On the Führer's command
Heavey calibre mortars explode

Seven armies marching
About 3 million man
Operation Barbarossa
Sealing Russia's end
Nebelwerfer launching
Granates scourge the ground
Heralds of the Blitzkrieg
Hell can't bear their sound

Iron wall of fire
Glowing melting sand
60 centimetre railwayguns
An earthquaking thunder
From the hinterland
Forged in flames this pandemonium

We were ordered eastward
Hate is on our side
Born and raised to fight
Global domination
Stalwart to the core
The mother of all wars
Brainwashed for destruction
Tools for the third reich
Breed of indoctrination
All of you must die

Annihilate resistance
None of them were warned
Suffering from starvation
Insufficiently armed
Decapitated soldiers
Rattling torsos cry
Horses mutilated
Neighing agonized

Facing Armageddon
Total war is here
Superior material and men
Tiretracks approaching
Gruesome death is near
Another comrade's life
comes to and end

Hail Of Bullets владеат! \w/

Член од
13 мај 2008
Мислења
114
Поени од реакции
4
Bolt Thrower филм бе. КОга ги читаш текстовиве ти се вратат сите тие слики од војници, разурнати куќи, мртви тела, студ, да да, студ, и прича Русија-Германија...

Berlin

Last nest of resistance
In which children fight
Old and young mobilized

The city burning
Buildings collide
A treacherous suicide

Between the ruins
Where ravens fed
On the bodies of the dead

Just one more battle
And one more storm
The war is over
It is done
Delirious the rapings
The men have died
A Soviet victor
Germany cries

Завршеток, повеќе од добар.. \m/

U

UnholY

Гостин
Апсолутно.
Сметам дека всушност Bolt Thrower имат и влијанија, ама сето тоа успеале да го преточат во сите свои комплементарни елементи на музицирање и идеологија, така шо најизразена е оригиналноста на бендот.
Вистинско уметничко дет метал дело.
Започнувајќи од интрото Before The Storm(Barbarosa),буквално се осеќам себеси во исчекување пред масакрот на фронтот, а епилогот како шо веќе напомена, и повеќе од добар. Маестрален.

\m/

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
I gizo brat stom sme veke na vokalite....sto vokali se spored tebe dobri??
примери за добри вокали

лоши вокали:

Целиот концепт на граул им е тотално утнат, користат пискања при правење граул, што е екстремно лошо ако незнаеш како. . . и ако го праиш у металкор стил. . . и еден момент што тотално нервира, кога пеат како зимаат воздух на крајот од секоја реченица, а све тоа е позајмено од хардкорот. Значи максимално лоша комбинација и концепт е металкорот.

:D Dobro osmisleno ali spored mene de-evolucija vo muzikata bi bilo svirenje na nesto koe e veke isvireno.Muzikata ne moze da odi nazad......i brat death metalot iako go obozavam....ne e sovrsenstvo....sto mislam deka go mislis ti.... a sega stilot zaebi go...emo frizurki,lanci,tesni maicki zaebi.....zborot bese za musikata i vokalot...ponasanjeto,stil na oblekuvanje bi go stavil na posledno mesto.....sto znaci prvo bi ja poglednal muzikata od muzicki aspekt potoa od kulturen....

In Flames We Trust
Музичкиот дел токму највеќе ме иритира, како и имиџот, имиџ се простува ко што нагласив, само ако музиката е добра. . . а не е. Бластовите ги залоупотребуваат у секој смисла, и користат грув рифови, ко што спомна Киро Хаметовски и ги комбинираат со дет елементи, и се ствара де-еволуција. Де-еволуција е кога нешто пробуваш да го смениш и испаѓа утната работа. Свирењето на нешто што се свирело порано не е де-еволуција.

F

FallenHypaspist

Гостин
Многу несоодветно прашање.
Што вокали?
Може вокалите типични за одреден жанр во металот, кои ќе му бидат него омилени и најдобри, тебе ќе ти бидат најлоши.
Се се базира на субјективна гледна точка и пред се, вкус, кога се работи за овоа прашање.
А, дискутабилна поента се појавува кога треба да се разграничи квалитетот и способноста на вокалните изведувачи кој соодветствува со одреден жанр.
o_O boze brat nie debatirame za ova veke nekolku dena zato ostaj ne....:back:

F

FallenHypaspist

Гостин
примери за добри вокали

лоши вокали:

Целиот концепт на граул им е тотално утнат, користат пискања при правење граул, што е екстремно лошо ако незнаеш како. . . и ако го праиш у металкор стил. . . и еден момент што тотално нервира, кога пеат како зимаат воздух на крајот од секоја реченица, а све тоа е позајмено од хардкорот. Значи максимално лоша комбинација и концепт е металкорот.

Музичкиот дел токму највеќе ме иритира, како и имиџот, имиџ се простува ко што нагласив, само ако музиката е добра. . . а не е. Бластовите ги залоупотребуваат у секој смисла, и користат грув рифови, ко што спомна Киро Хаметовски и ги комбинираат со дет елементи, и се ствара де-еволуција. Де-еволуција е кога нешто пробуваш да го смениш и испаѓа утната работа. Свирењето на нешто што се свирело порано не е де-еволуција.
Pa muzikata vo pesnata ne me mnogu raduva:D ali vokalite da...sepak glavniot vokal nema vrska so metalkor...to e grind neli?? Ednostavno mi se svigaat vokali sto mozat da pravat takvi golemi i tocni intervalski skokovi...kako na pr Anders Friden - In Flames.Check my post again....ne pisuva zakon pesna itd....nego dobri volaki....ali sega znam deka se raboti za licen ukus...i mene nekoi stvari me provociraat pa ne gi smetam za losi.Stay Death:D\m/

Kajgana Shop

На врв Bottom