Што е тоа грев - дефиниција

T

Tetro

Гостин
vie izgleda ne me citate ,, no sto da se pravi ,,, sedni i razmisli poubavo mozebi ke svatis dali ti zboruvam laga ili ne,,, no zapomni ne rekov deka i ubistvoto nee grev... razlikuvaj.
Значи, ако тебе некој ти каже да се фрлиш од зграда, тој е грешен, а не ти?
Убиството на припадник од друга етничка или религиозна група, исто не е грев, само се казнува ако те фатат.

Тоа се вашите размислувања. Јас ништо не ти туркам под нос.
И дај стварно, лично познавам верници Муслимани, па сите ја знаат вистината околу која се вртиме тука.

K

Khabs Staadnau

Гостин
Гревот е дефиниран од Црквата и Христос. Нема потреба од странични, псеудо дефиниции ако едикојси решил дека некои божји одредби не се поклопуваат со неговата блудност.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.336
Гревот е дефиниран од некоја си заедница која што дефинира за други, кои не се дел од таа заедница, што е грев и како ете постои казна за тој грев!
Нека си ги чуваат гревовите и казните за самите себе, внатре во заедницата...
Не сакаме псеудо дефиниции за зборот грев стари 1000 години!

Член од
26 октомври 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
1.167
За најтежок грев се смета токму оној грев кој не е покаен колку и да е мал, затоа што тоа е жива рана за душата на човекот, која треба што побрзо да се лечи преку Светите Тајни.

Член од
16 декември 2011
Мислења
79
Поени од реакции
54
Еднаш прашав еден свештеник што е тоа грев ? Ми рече грев е свесно или несвесно одбивање на Божјата милост. Тоа го сватив како, не е можно да не згрешиш, но да се сомневаш во Божјата милост е уште поголема грешка. Сепак мислам дека тоа е нож со две острици. Пошто грев е и претерана надеж во милоста Божја и непрестано грешење поради тоа. За најголем грев црквата го смета самоубиството. Се согласувам и со Sweetheart-Arsenal<3 дека најголем грев е непокаениот. Гледам спомнати се Светите Тајни. За оние што не знаат 2 од 7те Свети Тајни се покајание и исповед.

Член од
8 мај 2009
Мислења
57
Поени од реакции
20
Грев??...го трошиш времето тука и мислиш дека нема кај да помогнеш????

Kajgana Shop

На врв Bottom