Што е религија?

• Креатор на темата Само Човек
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Навистина интересен Specimen си имаат ли врска законот за 7,за 3 со религијата и ако е ЗАКОН како си дојдол до нив.

@ Heptagram-сакам да ја читам телемата, кај ја има на Македонски(и на англиски не е проблем)??
закон за 3 кој преоѓа во 4ка

1+1+1= 1

отец+син+светиов дух=бог

маж+жена+дете = фамилија

атеист+јога+медитација= буда

водорот+водорот+кислород = вода

негативни протони+позитивни протони+неутрони = атом

еве имате примери и од природата....

премногу сум добар денес....:love:...

за 7цата требе уште боб да јадеш за да ти го кажам....;)

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419

1+1+1= 1

отец+син+светиов дух=бог

маж+жена+дете = фамилија

кислород+кислород+водорот = вода

Ја ќе ги кажам и 7цата и законот на 3 ипол.

маж+жена+дете+дете+дете+дете = фамилија -- законот на 7, најчето виден во Шутка

маж+жена+детето(gurdjieff) = фамилија со ретардирано дете, законот на 3 и пол.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

Ставрогин...абе ти нели беше вечно баниран на темава?

B

Black Guard

Гостин
1+1+1= 1

отец+син+светиов дух=бог
Чекај во библијата пишува дека исус е создаден уште пред создавањето на светот како духовен ентитет што е божји син само бидејќи е божја креација,истото важим и за анѓелите.

маж+жена+дете = фамилија
ОК ама може и жена+ дете=фамилија-прошири хоризонти и не мора дете маж и жена прават фамилија како брачни другари ако потпишале пред матичар.

Тука не те разбирам зошто ги мешаш Атеистите со Јогата и со медитацијата, еве јас сум атеист па не се замарам со њу ејџ лажи пари како Јога-медитацијата е друга работа заа разлика од јогата.

кислород+кислород+водорот = вода
Ајде бе, односот е 1 спрема 8 ако не е така имај ти два атоми кислород и еден водород но нема да добиеш вода ако не е таа пропорција.

Првите се антиматерија т.е антипротони,останатите "нормални" неутрони но-комент ти фали електрон(нне мораат орбиталите и енергетските нивоа).

Валидацијата е оспорена на твојов закон или пратениците како што велат не држи вода.

за 7цата требе уште боб да јадеш за да ти го кажам....
Ама НИШТО не кажа како не можеш да разбереш, да не бустрираш его или секс ти фали-ако сакаш тоа најди студентки спонзоруш башка млади па таман две наеднаш и земи бело или спид и испразни се ќе се средиш ана крајот пушти им по некој денар онака и ќе се средиш малку.
--- надополнето: 27 август 2012 во 13:35 ---

Немој така за луѓе на повисоко ниво од нас.;)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Чекај во библијата пишува дека исус е создаден уште пред создавањето на светот како духовен ентитет што е божји син само бидејќи е божја креација,истото важим и за анѓелите.

ОК ама може и жена+ дете=фамилија-прошири хоризонти и не мора дете маж и жена прават фамилија како брачни другари ако потпишале пред матичар.

Тука не те разбирам зошто ги мешаш Атеистите со Јогата и со медитацијата, еве јас сум атеист па не се замарам со њу ејџ лажи пари како Јога-медитацијата е друга работа заа разлика од јогата.

Ајде бе, односот е 1 спрема 8 ако не е така имај ти два атоми кислород и еден водород но нема да добиеш вода ако не е таа пропорција.

Првите се антиматерија т.е антипротони,останатите "нормални" неутрони но-комент ти фали електрон(нне мораат орбиталите и енергетските нивоа).

Валидацијата е оспорена на твојов закон или пратениците како што велат не држи вода.

Ама НИШТО не кажа како не можеш да разбереш, да не бустрираш его или секс ти фали-ако сакаш тоа најди студентки спонзоруш башка млади па таман две наеднаш и земи бело или спид и испразни се ќе се средиш ана крајот пушти им по некој денар онака и ќе се средиш малку.
--- надополнето: 27 август 2012 во 13:35 ---

Немој така за луѓе на повисоко ниво од нас.;)
(y)
ОК...ме растури..признавам....
научно ми докажа дека не е така....+ ми даде совет како да се излечам...се гледа дека си атеист...

B

Black Guard

Гостин
Не ме разбираш,цело време бладаш нешто де за атеистички будисти(Што се тие,кои се??),па вадиш некои закони а НИКОГАШ НЕ ОБЈАСНУВАШ НИТУ СЕ ТРУДИШ ПА КАЖИ КАКО САКАШ ДА ДИСКУТИРАМЕ АКО ВРТИШ ВО КРУГ???

Иле се вадиш со беден изговор чекај има време за да сватиш, најреално ако си за дебатирање бујрум ама ако ти се млати слама тогаш си згрешил место и време.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
И ти овој одговор го нарекуваш...сериозен...:facepalm:...

Колку пати требе да повторам дека не сакам да дискутирам со папагали....ќе научите некоја дефиниција, некој збор на латински ке препишете од стринави вики....и ајде, ке се прскате по форумот.

Религија е:
Тесла:
Убавината и мирисот на ружата можат да се земат како лек, а сончевите зраци како храна

Ошо :
Пеењето на птиците и дишење воздух се религија

Кришнамурти:
ТИ си религија

Патанјали:
Јогата е религија

Мајка Тереза:
Помагањето на другите е религија

Монотеистицките религии:
Верување во Бог и лјубовта кон ближниот

Требе да набројувам уште или ке сватиш?
Koga si klovn roden, togas klovn si za cel zivot.

Najubavo e so tebe samo seir da si fakjame.

Posle onaa blamaza so zamislenite broevi, neli ti e sram voopsto da pises na forumov?

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Религија(relegare) потекнува од латинскиот збор legare http://en.wiktionary.org/wiki/legare пошто имаме префикс "ре"(превод:повторно) значи да се
ПОВТОРНО споиш, да се поврзеш, да се обединиш со Творецот.
У смисла да ја обновиш загубената релација со УЛТИМАТИВНИОТ СОЗДАВАЧ.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

1+1+1= 1

отец+син+светиов дух=бог

маж+жена+дете = фамилија

водорот+водорот+кислород = вода

Od kade ti nadoagja toj poriv za samoblamiranje?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.415
Поени од реакции
5.086
Религија(relegare) потекнува од латинскиот збор legare http://en.wiktionary.org/wiki/legare пошто имаме префикс "ре"(превод:повторно) значи да се
ПОВТОРНО споиш, да се поврзеш, да се обединиш со Творецот.
У смисла да ја обновиш загубената релација со УЛТИМАТИВНИОТ СОЗДАВАЧ.
А ти да ја обновиш загубената релација со твојот мозок?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Koga si klovn roden, togas klovn si za cel zivot.

Najubavo e so tebe samo seir da si fakjame.

Posle onaa blamaza so zamislenite broevi, neli ti e sram voopsto da pises na forumov?
Пред да вреѓате и да употребувате тешки навредливи зборови, зошто не се чукнете малку во главата и да размислите...дали само ние сме паметни атеистиве?

Тоа дека 2+2=5 и за -15 после замислените броеви, гледам си го сватил..иако други атеисти тешко можат да се пофалат дека го сватија....уште да го знаеше она со квадратот и броевите од 1 до 49...нешто избегна одговор на последново?
Сега конкретно на темава.....не ми е јасно како не можеш да го сватиш законот за 3...да не требе дијаграми да ти цртам за да разбереш?
И Тесла го објаснува тој закон и пак не можеш да го разбереш...гледаш, кога човек учи напамет лекциите, само теорија, понатаму животот му останува тајна....
Го свати она со архитектот?
Зошто човек не може да го види Бог...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Пред да вреѓате и да употребувате тешки навредливи зборови, зошто не се чукнете малку во главата и да размислите...дали само ние сме паметни атеистиве?

Тоа дека 2+2=5 и за -15 после замислените броеви, гледам си го сватил..иако други атеисти тешко можат да се пофалат дека го сватија....уште да го знаеше она со квадратот и броевите од 1 до 49...нешто избегна одговор на последново?
Сега конкретно на темава.....не ми е јасно како не можеш да го сватиш законот за 3...да не требе дијаграми да ти цртам за да разбереш?
И Тесла го објаснува тој закон и пак не можеш да го разбереш...гледаш, кога човек учи напамет лекциите, само теорија, понатаму животот му останува тајна....
Го свати она со архитектот?
Зошто човек не може да го види Бог...

Gurdjief za broevite od 1 do 49, i za se drugo ponatamu, voopsto ne izbegnuvam odgovor, tuku ti pisav deka e besmislena diskusija so tebe za raboti koi gi znae sedmoodelenec.

Ne e problemot ni zakonot na 3, nitu zakonot na brojot 7.
Mene licno mi se poznati, no isto taka mi e poznato deka Tesla nema vrska so toj zakon.

Koga voopsto ne se ni obide da diskutiras na temata za Tesla, koga ti bea postaveni konkretni prasanja okolu negoviot zivot i dela, sfativ deka e bespolezno da se razgovara so tebe.
Zatoa i ponataka, kje diksutiram od seirdziski aspekt samo.

A toa sto ti sakas da "mudruvas" i da se obiduvas da najdes sto nekoj sakal da kaze, diskutiraj si so onie koi imaat zelba da razgovaraat za takvi imaginarni raboti.

Posle prefrli se na Tolsotj i Ana Karenina, da pokazes kako Tolstoj koga bil u pijano stanje, ja napisal Ana KArenina i go upotrebil zakonot za 3 i 7.

A posle pokazi zasto Florentino Perz rekol deka Ronaldo e zlatno momce.
Kje go najdes odgovorot, siguren sum, za 15 godini..

p.s. Ako ti ne mozes da go vidis Bog, ne znaci deka drugite ne go videle.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
p.s. Ako ti ne mozes da go vidis Bog, ne znaci deka drugite ne go videle.
Гледај...јас објаснив дека не е можно човек да го виде Бог..убаво со пример....
ретко тоа ми се случува, али пошто беше за едно сипатично момче..го направив тоа со задоволство....
ајде сега ти објасни како си го видел Бог
ПС. признај дека не знаеш за броевите од 1 до 49

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
ретко тоа ми се случува, али пошто беше за едно сипатично момче..го направив тоа со задоволство....

Uzivaj si Gurdji. Sekoj po svojot pat.

Ne sme na ista frekvencija.

Pozdrav.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Uzivaj si Gurdji. Sekoj po svojot pat.

Ne sme na ista frekvencija.

Pozdrav.
Да заклучам дека немаш одговор?
И после велите дека јас сум кловн и дека сум во ФИЛМ...:pos:
Се читаш ли што пишуваш?....јас се бламирам а?...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom