Што е полесно? Девојка да фати дечко или обратно?

Кому му е полесно да најде партнер?

• Вкупно гласачи
    415

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Премногу очекувања имаат девојкиве , да ги надминат своите замислени идеали и да ги намалат критериумите.. ќе си најдат дечковци ,наместо бајка - може да се смени жанрот и ќе гледаат друг филм.
Има и сосема нормални девојки, со сосема нормални критериуми, па пак се сами...
Не може бе секогаш за се девојките да се криви.
Што не се сите цвеќиња за мирисање не се, ама ни мажите не се кротки јагниња.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Има и сосема нормални девојки, со сосема нормални критериуми, па пак се сами...
Не може бе секогаш за се девојките да се криви.
Што не се сите цвеќиња за мирисање не се, ама ни мажите не се кротки јагниња.
Ја мислам дека се е јасно кога meme-то на 9gag за Forever Alone е машко, а не е женско.
: )

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Не сте во женска кожа за да знаете. Не бе, не е така. Може и да се кези цела вечер, не мора да значи дека некој ќе и пријде. Не знам како не сфаќате дека не е толку лесно за девојка да фати дечко.
Кај мажите пали деколте и кратка сукња, а не поглед и насмевка.
Не е поентата девојката да се разголи за да ја приметат. Не е воопшто лесно за девојките да фатат дечко, ама ич. Особено ако е помирна и посрамежлива.

Мижи асан да ти баам. Какви муабети се имам изнаслушано од машки за девојчиња, тоа е чудо. Така да тие муабети дека женските само си лепат етикети не држат вода. Има девојки кои лепат етикети, ама и машките не сте ништо поарно.
--- надополнето: Dec 2, 2011 7:20 PM ---

Грешка си. И од девојките многу се очекува. Се очекува да е згодна, да има добри нозе, рамен стомак, гради, убава фаца, насмевка, итн, итн. Затоа и повеќето девојки постојано носат шминка, затоа што мислат дека така ќе бидат попривлечни, истото е и за провокативна облека. Се очекува и од девојката да знае да се однесува, да задржи внимание и сл. Така да, не е едноставно и за девојките.
Па не знам, судејќи по ставот,гардот и изразот на оние кон кои е усмерено “пуштањето“ дали поимот почит би бил апликативен...:icon_lol:
Не знам ама судејќи по себе, почитта ретко ја изразувам со фаца која делува како да имам алергична реакција на пеницилин...секако исклучоци има, географски разликите се големи, но зборуваме за напатената РМ.

Во дискотека машките ретко кога одат со цел “да си фатат женска“ туку за нешто многу поедноставно...:)
Hence, пуштањето кон разголените. Тука е алкохолот како мотиватор и менувач на перцепција, уништувач на цврсто изградени ставови...

Инаку може и емпириски да се докаже половата разлика во леснотијата/тежината на наоѓање партнер или стигнување до коитус.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Тоа пошто не сте жени.
Површно ги гледате и работите и мислите дека е доволно за девојка само да се смее. А не е. Очигледно. Иначе немаше да има толку девојки без дечковци низ градов.
Не реков дека на мажите им е лесно. Ама не им е лесно и на девојките.
Ама во секоја тема на форумов, мажите се секогаш жртви и нив за све им е тешко, така да нема фајде од дискусија.
Има толку многу девојки без дечковци зш мажите се несигурни и се плашат од корпа, се плашат зашто има такви жени што на некултурен начин им маваат корпи на мажите, а ако девојката е премногу згодна уште повеќе ќе се плашат да и пријдат, има многу девојки што делуваат незаинтересирано за мажот, они можда се зинтересирани но не делуваат така.
Совет до вас девојките е да му олесните на мажот и да му дадете до знаење дека ви се свиѓа а тоа ќе го направите со почести погледи и насмевки, и мажите нема да се плашат да ви пријдат и ќе имате дечковци ;)
поглед + насмевка = заинтересираност :D

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.982
Поени од реакции
12.618
Абе се знае за жена се е полесно и за работа и за дечко и за се...само ако и работи кликерот и сиот свет е нејзин. Џабе нешо овде глумиме лудило кога се знае отсекокаш така било и ќе биде и то е нормална ствар брат таа е матица и ако ти се клеца ќе се потрудиш бе брат жените бираат....ПИСССССС
--- надополнето: Dec 2, 2011 9:23 PM ---
Тоа пошто не сте жени.
Површно ги гледате и работите и мислите дека е доволно за девојка само да се смее. А не е. Очигледно. Иначе немаше да има толку девојки без дечковци низ градов.
Не реков дека на мажите им е лесно. Ама не им е лесно и на девојките.
Ама во секоја тема на форумов, мажите се секогаш жртви и нив за све им е тешко, така да нема фајде од дискусија.
Крејзи немој сестро ќе се расплачев ич не ви е лесно богами...сеа вистинска сродна душа тешко се наоѓа а за рандом врска, брак, партнер прашај ги старине ергени страдни за клиторис по селана и градовине ги има во голем број безбројни милиони на трудот црн народ. Тоа што жени се сами, или се глупи или его трипови или од најмалиот проценат што бараат сродна душа...си ја

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Има толку многу девојки без дечковци зш мажите се несигурни и се плашат од корпа, се плашат зашто има такви жени што на некултурен начин им маваат корпи на мажите, а ако девојката е премногу згодна уште повеќе ќе се плашат да и пријдат, има многу девојки што делуваат незаинтересирано за мажот, они можда се зинтересирани но не делуваат така.
Совет до вас девојките е да му олесните на мажот и да му дадете до знаење дека ви се свиѓа а тоа ќе го направите со почести погледи и насмевки, и мажите нема да се плашат да ви пријдат и ќе имате дечковци ;)
поглед + насмевка = заинтересираност :D
Да бе, уште писмена покана да ни пратат и да ни кажат за колку време ќе рашират нозе за Мр. Храбар да може да и се пушти без страв да не попие корпа :icon_lol: . Па уште и писмено да му обеќа заверено на нотар дека корпата (ако ја биде) мора да биде фина и културна за да не му падне самодоверба ма Мр. Ебач :icon_lol:.

Се ебачишта се собрале по државава, глеам жениве глава не можат да кренат од мажишта :icon_lol:.

Просечна женска може да најде дечко во секое ВРЕМЕ ако малку покаже деколте и подигне сукња ама каков дечко ќе најде, или просек или испод просек односно идиот или сељак а ако сака асален или барем позгоден има да се утепа од шминкање и пак најчесто поквалитетните машки примероци ќе и останат недостапни.

Демек ние не бараме згодна, убава, цицлеста и интелигентна па се на просечни женски се залетуваме. Едно машко нема колку и да е ружен или просек што не сонува за „јака“ женска. Идеш со просек само ако мораш и не можеш да фатиш позгодна епа и они сакаат јак тип и не им се иде со било кој.

Инаку точно рече Крејзи шо фајда да најде дечко ако не и се свиѓа а на просек женска не и е ништо полесно да фати фин дечко од на просек машко, дури овој има предност дека може да е активен а она ја нема таа слобода туку чека да и се пуштат. На Балкан живееме и ако некоја добие епитет дека е премногу слободна во однесување многу бргу ќе добие епитет КУРВА и од двата пола.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Да бе, уште писмена покана да ни пратат и да ни кажат за колку време ќе рашират нозе за Мр. Храбар да може да и се пушти без страв да не попие корпа :icon_lol: . Па уште и писмено да му обеќа заверено на нотар дека корпата (ако ја биде) мора да биде фина и културна за да не му падне самодоверба ма Мр. Ебач :icon_lol:.

Се ебачишта се собрале по државава, глеам жениве глава не можат да кренат од мажишта :icon_lol:.

.
Тоа не го измислив јас, гледам дека има мажи кои не им приоѓаат толку често на жени баш од тие причини, гледаш и Crazy in Love се жали, јас ништо не измислувам. И не гледам што е толку лошо ако на некој му дадеш до знаење дека ти се допаѓа.
И кој рече дека сум ебач, ебачот нема проблем да и пријде, на ебачот гајле му е дали ќе попие корпа, тој што не е ебач се плаши да пријде, ебачот приоѓа без проблем.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Тоа не го измислив јас, гледам дека има мажи кои не им приоѓаат толку често на жени баш од тие причини, гледаш и Crazy in Love се жали, јас ништо не измислувам. И не гледам што е толку лошо ако на некој му дадеш до знаење дека ти се допаѓа.
И кој рече дека сум ебач, ебачот нема проблем да и пријде, на ебачот гајле му е дали ќе попие корпа, тој што не е ебач се плаши да пријде, ебачот приоѓа без проблем.
Никаде не реков дека ти си ебач, не го сфаќај тоа лично туку поентата ми беше дека машко што се плаши од корпа и му е срам да пријде на женско нема шо да бара во женскиот свет или да се жали дека не му иде.

И да не ми даде знак ми е гајле, ако ми се свиѓа ќе и пријдам, баш затоа и постои нешто што се вика „бркање“ односно „ловење“ зачинето со висока доза на флерт, нешто што се повеќе иде во историја затоа што сите сакаат инстант освојување и немаат трпение, па ако девојката не „падне“ одма, глупача е, се замишља, шмизла е, итн итн. Знаеш и сам ни јас не измислувам ништо.

Факт е дека за просекот е еднакво тешко да најде асален партнер а за кревет е лесно, не бирај, симни критериуми и кандидати ќе се најдат и кај двата пола.

Интересно е дека сѐ машки тврдат дека на девојките им е полесно а не се јави ниедна форумџика тоа да го потврди а они си знаат најдобро нели како им е, зашто да не им веруваме дека им е еднакво тешко?

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Никаде не реков дека ти си ебач, не го сфаќај тоа лично туку поентата ми беше дека машко што се плаши од корпа и му е срам да пријде на женско нема шо да бара во женскиот свет или да се жали дека не му иде.

И да не ми даде знак ми е гајле, ако ми се свиѓа ќе и пријдам, баш затоа и постои нешто што се вика „бркање“ односно „ловење“ зачинето со висока доза на флерт, нешто што се повеќе иде во историја затоа што сите сакаат инстант освојување и немаат трпение, па ако девојката не „падне“ одма, глупача е, се замишља, шмизла е, итн итн. Знаеш и сам ни јас не измислувам ништо.

Факт е дека за просекот е еднакво тешко да најде асален партнер а за кревет е лесно, не бирај, симни критериуми и кандидати ќе се најдат и кај двата пола.

Интересно е дека се машки тврдат дека на девојките им е полесно а не се јави ниедна форумџика тоа да го потврди а они си знаат најдобро нели како им е, зашто да не им веруваме дека им е еднакво тешко?
Има срамежливи мажи, шо да праиш такви се и да сакаат можда не можат да се променат, но се трудат, а во денешно време во Македонија луѓето немаат пари, а на многу мажи самодовербата им е поврзана со парите, и од тие причини немаат самодоверба да пријдат, не ги оправдувам овие во никој случај, и затоа реков ако даваат девојките знаци дека им се допаѓа машкото тогаш ќе им приоѓаат мажи, ако не ќе има вакви девојки како Crazy in Love што се жалат дека имало многу девојки без дечковци.

за вториот болд; Не размислуваат сите како тебе, се менуваат времињата, порано според мене имало вистински мажи, пример нашите татковци, денес ретко, порано немаше метросексуалци, денес врие од нив, за мене метросексуалците претеруваат.

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
Ве читам и ви се чудам.
Безвезно е да се правдате на тема дека не ве (не) пали поише деколте отколку ролка. Али, не е секад тоа пресудно. Нормално ако ми искочи у диско ко самурај забулена факт е дека ќе биде помалце приметена за разлика од другарка и која е фино качена на 12ка ципели и има солидно обликовано деколте. Тука се слагам со Crazy in Love, али од друга страна дека на машкото му е полесно да испие четири корпи и да смогне уште храброст да се пушти у поход кон петата е апсурдно. Ја на пример ако зборам лично за мене, доколку би испил пет корпи у една вечер после месец дена нема да искочам у град пошто ќе мислам или дека смрдам, или дека иам мрсули, или дека сум убер грд дечко па ќе мора и мене да ми падне барање и ќе почнам да гањам неубави моми. Како и да е факт е дека потешко е да гањаш некого одколку да чекаш „на готово“. Доколку би се стаиле и машките и девојките во иста позиција (да бидат ловци или пленови, сеедно) најодговорно тврдам дека понежниот пол би имал поголем успех.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.749
Поени од реакции
4.517
Поттикната од една друга тема,ја отварам оваа.

Еве го и цитатот кој ме поттикна на тоа:

Според вас,во денешно време,полесно е девојка да си најде партнер или машкото да си фати девојка?Кој е вашиот став и зашто го мислите тоа?
Не знам некако многу релативна ми е работава.
Ама еве да речеме двајцата имаат до некаде иста физичка привлечност се друго зависи од поединецот.

Дали е шмекер/ка ?
Колку има „муда“?
Харизма?
Искуство?
Пари?
Итн...
Има многу фактори кои влијаат на успехот.

Сега ако се работи за било кој би рекој дека на женските им е полесно,но мора да се земе во предвид дека генерално земено машките се ловци(има исклуцоци и тоа какви :vozbud:) и можат да изберат на која ќе им се пуштат за разлика од женските кој пак да напоменам генерално земено чекаат на акција од машките и може 50 души да и се пуштат ама ниеден да не им е по вкус.

И последно да напоменам зависи колку прибирате што е некако најважно од сите горе наведените.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
охоо што уште нема да прочитам .Вие правете споредба магаре и козметика .
Не може да споредувате убав дечко со грда женска и грда женска со убав дечко ,ако споредувате треба да се споредува убав дечко-убава женска или обратно .
Факт е дека убав дечко е потешко да си фане девојка одколку убава девојка да си фане убав дечко .
Клучот ллежи во тоа што мажите бират а жените се бирани .
п.с не е тешко да се фане женска тешко е да се каже (иако за многумина е лесно зборувам генерално )

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Одете во Струмица па да видите на кој му е полесно на кој потешко, таму на 5 жени по 1 маж му идат у просек, на цел Балкан жените се побројни, Бугарија има 250 000жени вишак, Србија има околу 200 000 жени вишак, МКД се изедначени зашто 50% од населението ни е Македонско, останатото спаѓаат Албанци, Турци, Роми и слични муслимански националности кај што се раѓаат повеќе машки деца и креваат просек на машкиот пол, за жени увек било тешко тука на Балканот, статистиката не ни е наклонета ни најмалце, ружна женска не може да фати дечко, просечна женска може да фати ружен тип, просечен дечко може да фати лепотица...........цената на пи*ката е падната драстично...

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.982
Поени од реакции
12.618

Kajgana Shop

На врв Bottom