Денес го имав целото претпладне слободно и се одлучив за мал селф кер третман. Спакував мали прогресивни пургери, западњачки стил.
Мал брифинг: Лепиња купив од пекара Бисер, бриош со сусамка. Изгледаат навидум бајати, ама се премеки и тазе. Кромидот го оставив да се карамелизира по природен пат. Го ставив на двојка да се крчка во маслиново масло и многу малце путерче. Овој пат ставив и прсте солца, одбивам да му ставам други тракатанци и да го интензивирам, доволни се природните џусови кои излегуваат на виделина откога ќе стане кафеавкаст. На плескавките не им ставив претходно ништо. Ги маринирам додека се крчкаат со специјална скара мешавина, сол, бибер и паприка. Од второто вртење лупнав кашкавал да се топи. Пургер сосот го правам со мајонез, кечап, макало од лук, сенф, паприка и оригано. Целиот пакет се освежува до корнишончичи и лист марула.
Ептен едноставен и превкусен рецепат, се на се 20~ минутки одзема. Ако некој се реши да го скува, чекам слики и мерење на таквите
.
пиес. Од мобител сум, не знам сликиве какви ќе испаднат.