Што ви е поприоритетно: работата, фамилијата или државата?

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
не знам зошто си ја отворил темава као веќе знаеш дека пред се е важна ФАМИЛИЈАТА после се останато ...

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Читам и се чудам, на кое место е Бог на вашата листа на приоритети???

Малку е тешко разбирливо како може државата да стои во ист контекст со семејство.

Државата е пред се економски ентитет кој се одржува со помош на намети т.е легализирана кражба. Не постои никаков документ никаде дека лицето кое се родило на одредена територија е согласно да биде ограбувано.
А присилното земање на средства и добра со закана од лишување од слобода и други репресивни мерки не е знак за љубов.Присилното одземање на било што е грабеж.
Но ако е легален тогаш е во ред, дури човекот требало да е емоционално ангажиран кон имагинарниот ентитет кој наводно му дава содржина на реалниот, човекот кој има “нацијоналност“ vs. “човекот кој е даночен обврзник“.

Кражбата е зло. Секој кој се идентификува со крадецот се идентификува и со злото.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Изглеа ќе бидам првата која ќе го каже ова, али ај...
работа
фамилија
држава

од многу прости причини
ако сум финансиски обезбедена, обезбедена ќе ми биде и фамилијата. Ја си се водам по она „од љубов и поштовање не се живее“

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Значи заклучок од целата тема е нафатирај се пари пa после малце фамилија а може и државата на крај ако стигне денот.

L

.Lost Angel.

Гостин
Па не се прави лажен патриота..мацедониан бој уште и аватар со срциња и државниот симбол.
Додека на чело на државата постојат луѓе кои не се грижат за луѓето кои мислат на својата земја, својата земја си ја носам во срцето ама државата = Влада и све остало и да се борам за нив и да има војна јок (y)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Најприоритетна ми е фамилијата. Малку подолу на листата ми е работата, затоа што како што знаеме убаво, од воздух никој не може да живее.
Државата не би ја ставила во никаква листа, затоа што ми е помалку важна и од претпоследниот мобилен кој ми се расипа и кој уште си го жалам. Држава која ти е товар додека се трудиш да и помагаш како што најубаво можеш - не е држава.

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Дечки Фамилијата секако, ама реално денес поради работата на која посветуваме најмногу внимание по се изгледа уништува и Фамилија и Држава.Сите се испреплетени и неприродно е денес кога брат може да заебе брат за работа или пак заради Држава/Партија.

T

Tetro

Гостин
Вака:
1. Фамилија
2. Држава
3. Работа.

Објаснување: фамилијата ми е најважна, без оглед на ништо друго.
Државата ја ставив на второ место, зошто подобро ќе умрам од глад, отколку да работам против ммро-дрпајсимаде.
:pipi:
до тука стигнав со читање на темава

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Па секако дека ФАМИЛИЈАТА,но ако има војна ке идам да се борам за државата за да ја заштитам Фамилијата.

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Ништо не ми е поважно од фамилијата.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
не напишав јас ништо против Македонија.
Но го интерпретираше моето мислење, на доста погрешен начин.
За мене оваа земја, вреди многу повеќе, од било која партија, и било кој човек кој не ми е фамилија.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Изглеа ќе бидам првата која ќе го каже ова, али ај...
работа
фамилија
држава

од многу прости причини
ако сум финансиски обезбедена, обезбедена ќе ми биде и фамилијата. Ја си се водам по она „од љубов и поштовање не се живее“
Значи пак Фамилијата ти е на прво место поради тоа што ке работиш и ке рмбаш само за да ја обезбедиш :)(добро,можда не само за тоа)

Kajgana Shop

На врв Bottom