Што ви е поважно - љубовта или почитта од партнерот ?

K

kat.<3

Гостин
кога љубовта е вистинска секогаш има почит, тие две секогаш одат заедно.

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
Vo princip dvete raboti odat vo paket, plus moze da dobies i pocit od nekoj blizok od partnerot kako podarok so paketot za Nova Godina :).
Nazad na temata
Gledam postovi od po eden red i toa e se.. Ne deka iam nesto protiv, ama pak..
Pocitta se steknuva, a ljubovta se ragja, raste i eventualno umira. Za da te pocituva treba da zasluzis, a za da zasluzis treba da se pokazes na delo. Za da te saka, treba da go/ja sakas, a toa ne e taka lesno, posebno ako baras samo pocit, a ne i ljubov. Ne e vazno, mozebi i nema da me sfatite. Ne znam kako poinaku da vi objasnam, zasto od iskustvo ova go pisuvam, a ne mozam da najdam zborovi kako da gi opisam pocitta i ljubovta kako vzaemno zavisni, a istovremeno i nezavisno oddelni faktori vo vrskata.

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
Што ќе ми е почит, ако немам љубов?
Што ќе ми е љубов, ако не ме почитува?:)
Сосема во право....меѓутоа како некој ке те сака ако не те почитува или само те почитува а не те сака...љубов без почит не иде...а почиит без љубов да но тоа не е љубовна врска...не иде едното без другото

Pretty bItCh

..::feel the ♥::..
Член од
20 септември 2007
Мислења
317
Поени од реакции
1
и двете ми се важни...но сепак почитта повеке..

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Тоа ти е како да прашате дали има ден без ноќ и ноќ без ден??? Не оди едното без другото...

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Во врската секако дека не одат едното без другото. Ама може да се случи и во врската да го има едното а да го нема другото. Сепак, како поважна би ја одбрала љубовта. Што ми вреди неговата почит ако не ме сака? А ако ме сака а не ме почитува, сепак почитта е (по)менлива категорија и може да направам да ме почитува. Или тој самиот и без мое влијание да почне да ме почитува. Затоа што кога сакаш некој нормално е и да го почитуваш. Почитта се стекнува полесно од љубовта и затоа оваа хард-ту-гет (љубовта) ја издвојувам како побитна.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.729
Поени од реакции
13.468
Љубов + почит = вистинска љубов

Одземи ја почитта и вистинската љубов веќе не е вистинска. Одземи ја љубовта и ти останува само почитта.

Значи за да имаш вистинска љубов потребни ти се и двете работи.
Јас се залагам само за вистинска љубов, не за љубов без почит.
Е за почитта сум ама тоа па не е љубов и не може да ја вроди.

Член од
31 декември 2007
Мислења
75
Поени од реакции
0
ljubovta i pocitta odat zaedno ...
Kakva e taa ljubov ako toj so go sakas ne go ili ne te pocituva/s mislam so koja cel go/te saka/s...Zosto? kogo go sakas, kako go sakas??????????????? Eve tema mozebi?: kakva e taa ljubov ako partnerite ne se pocituvaat po toa so se... Mislam radi reda se zaedno , kolku da se kaze deka se zaedno?-- GLUPOST < FARSA
Pocit bez ljubov MOZE ,.... ne mora da go sakas coek pa da go pocituvas ednostavno mislis deka ste tuka nekade so rabotite...go cenis coek so e takov kakov so e,toa sto pravi u zivotot i tolku....
Bitni se sekako dvete i ljubovta i pocitta vo edna vrska.... spored MENE...

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Сепак милсма дека љубовта е поважна во некој сегмент....а почитта доаѓа потоа,неможе тоа чуство мора да имаш пред почитта,да те исполни,да те мрдне од место што се вика....

Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
како да кажам дека сакам повеќе да ме почитува... како ќе ми биде кога ќе почувствувам дека не ме сака онолку колку што ме почитува?
како да кажам дека сакам повеќе да ме сака... како ќе ми биде кога ќе почувствувам дека не ме почитува доволно колку што ме сака?
ако не ме почитува значи “љубовта“ не е вистинска...
ако не ме сака значи “почитта“ е вештачка...

затоа најлогичен ми е постот на Кат.

кога љубовта е вистинска =>секогаш има почит, тие две секогаш одат заедно.

Член од
23 декември 2007
Мислења
54
Поени од реакции
0
Povazna e pocitta, pa potoa i ljubovta. Ljubov bez pocit ne e ljubov!

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Би требало и двете работи да бидат искомбинирани во иста спирала (ако имаш љубов - имаш и почит). Ама кога убаво ќе се размисли, тие две работи се различни. Најидеално е кога ќе ги осетите и двете доблести од саканиот / саканата. Ваше мислење за ова ?
Би требало и се` секогаш искомбинирани. Значи, ако некого сакам, по некое непишано правило истиот и го почитувам. Тоа го чувствувам секогаш и од дечкото.
Со другите муабети кои ги мешате дека може да се почитува некој и без да се сака и обратно итн, повеќе целите кон другари/ки, па не би ги рачунала во оваа тема, во која зборуваме само за партнери.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Се слагам со Дивајн и затоа нема да должам.
Едноставно љубовта(вистинската љубов) кон некој без исклучок подрзабира почит кон истата личност.

Kajgana Shop

На врв Bottom