Што ве исфрустрира/изнервира денес?

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
дебелата од студентски...(кој е на феит ја знае), немогуче е да не те изнервира

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Ме изнервира професорката денес што ме зема на пик и на секој пет минути ми викаше зашо сум спиела, зашо сум се смеела итн. Ај оди објасни и дека мое право е дали ке слушам предавање или не!!!
Абе факултет :tapp:

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Фино лепо си ја почнав проектната, поточно изработив негде 3 и пол страни и снема струја.:tapp:
Ама избројав до 10 и од ново си почнав пак ... само позитивно, позитивно ...

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Денес сабајле (а и скоро секое) ме фрустрираат неписмени возачи, стварно не ми е јасно како добиле возачка!
Некогаш стварно посакувам да сум џандар на еден ден, и све тоа да испоказнам :sakas_ust

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Шо имам температура а морам да одам на школо да си попрам хемија кецо.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Ме изнервираа таканаречените бранители на Р.М. (војници бе).. Си бевме со другарите на една прошетка у природа и на враќање рековме ај низ касарна, пошо знам дека веќе нема никој таму, оставена е така да скапва. Но кога дојдовме до излезот да ти имало некоја вежба и не застанаа едни војници, сељачана тешка и почнаа да не испрашват шо, како. па дури и ранците ни ги прегледваа да не сме украле нешто, ех камо да имаше за крадење нешто али местото е погнасно и од депонија.. Ниско процентуален капацитет, сељаци..

Член од
14 март 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Знаењето (Протекцијата) е сила, знаењето (протекцијата) е мок!

На вестите на Македонската радио телевизија во петокот на 11 март 2011, дознав за добитникот на наградата за Најмлад научник за 2010, која што ја доделува Kабинетот на Претседателот на Република Македонија.
И јас учестувував на јавниот повик за доделување на признанието ,,Најмлад научник” за врвни достигнувања за 2010 година.
На почеток, ние како учесници не бевме на никаков начин известени за резултатите од јавниот повик што укажува на еден голем непрофесионализам.
Најверојатно комисијата имала ,,свои” критериуми за изборот на кандидатот. За неа, релеватно било да кандидатот има издадено научни трудови во списанија со низок ранг (impact factor), каде што по некоја случајност самиот тој е и уредник (reviewer). Да биде уште попарадоксално, коавторите се и можни членови на комисијата.
Каде е тука точноста на изборот: кои критериуми се важни за вреднувањето?
Дали дефицитарноста, тежината, специфичноста и единственоста на научното истажување и постигнатите досегашни резултати се воопшто земени во предвид и вреднувани при изборот на кандидатите?
Што би ги мотивирало младите научници да го надградуваат своето знаење за да еден ден нивниот успех биде почитуван и вреднуван во Република Македонија?

Извор: ISI Web of Knowledge

Tired..

of fаke fаces
Член од
16 октомври 2010
Мислења
150
Поени од реакции
19
Oва чудово што ми шета низ соба :lut:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.530
Бичиклиски...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
МТВ!Со грдава слика од Прилеп.Ѓубретини.А и овие судииве порано ја почнаа.

Џ.

Ќутам на различни теми!
Член од
14 јули 2007
Мислења
868
Поени од реакции
183
Досадни луѓе.
Подосадни дури и од ѓупче низ корзо во Петок навечер.

Член од
2 август 2009
Мислења
1.739
Поени од реакции
136
“Сакаш да се кладиме дека Барса/Манчестер ќе тепа вечер“ :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom