Што би правеле кога би немало вода?

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Ми се случи еднаш додека се туширав да снема вода, а јас онака насапуњат од глава до петици!:pos:-Ај си викам, ке почекам малку, ке дојде можеби брзо, ама за беља ни по20 минути не дојде вода, а сапуницата почна да се засушува...печење, чешање, штипење и да не ви раскажувам за сите непријатни пропратни ефекти од засушената сапуница на мојата кожа. Најголемата непријатност беше на крај, кога единствено решение за плакнење кое можев да го применам беа 3 шишиња „Бонаква“ од фрижидер, камен студени!:zid:

V

Vlad II Draculea

Гостин
ВЕ читам и ви се чудам.. Ами во Прилеп ко немаше цело лето и зима вода... 40 литри на во 2 торби и еден планинарски ранец сум носел од еднио крај до другио на градо... Сега сите викате зависници вакви такви.. море да видите што е вистински ко че се нема.... најлошо е ко че треба да се капи чоек... тогаш и до 3 пати во дено ми се случуваше да одам.. пошто друг не можеше.. кеф...
Едно че ви речам... гледајте дури ја имаме за пиење од чешма...
Али сега средено е ПП.. нема појче проблем со водата.. :(.. а баш ко спорт ми идеше на -20 да одиш кај некој во двор да полниш камен ладна вода на тој студ.. 20 шишлаци и после да се натовариш ко магаре и да го одиш цел град

Fir_Maked

Koj ne me saka negov problem!!!
Член од
17 ноември 2005
Мислења
481
Поени од реакции
0
Da be dajdo ne vikam ne eve na primer ke preziveeme i so vino da pieme, ama voda si e voda.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
хехе

ако не се уништиме во претстоечката глобална војна (која шо почна во Афганистан и Ирак...), ќе се сеќаваме на темава...

и ќе се сеќаваме како беше да пуштиш чешма и ти протече бистра пивка вода...

не е тајна дека во поголем дел од развиените земји водата од водоводот не е здрава за пиење...

и не е случајно шо евреите и слични купват водените површини низ различни земји

водата ќе биди многу поскапа од нафтата еден ден

ама се надевам дека до тогаш ќе бидиме мртви, а ако не, ќе се самоубиеме поради фактот шо сме биле толку глупи и дозволиле да дојде до таму

The_Grim

Acid Nightmare
Член од
22 ноември 2005
Мислења
1.501
Поени од реакции
24
Toreador напиша:
Јас сум обратно ко се туширам ко оргазам ми иде. :pos: Секс у вода е најзакон нешо у постоење. Иако не сум којзнае како пливач :pos:
A ti za toa po 24 saati si vo "tusiralnata" :pos::pos::pos::pos:

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Искрено, никогаш не сум се запрашал што ако некој ден снема вода.
Гадно се нервирам на пример кога на еден ден нема вода и баш у тој ден сум одлучил да се туширам, а камоли повеќе дена да нема, или пак ич.

Мора да смислам некоја направа која што од ништо ќе прави рециклирана вода, или нешто такво. Спој на хидрофор и соларно енергетички систем. Ем вода ќе имам ем пун пари. :)

pinky**

..all over again..
Член од
16 декември 2005
Мислења
383
Поени од реакции
4
Vo nikoj slusaj, ,voda mora da ima sekogas...Luge pa ke ispocrkame??Lele ne sakam ni da zamislam a ne pak da iskusam...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ако нема вода,палам колата и на стадионот од изворската пунам 4 туби од по 25 литра вода и ке има и заби да си измијам а и да се истуширам.Поарно-здравје.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
StormAngel напиша:
Искрено, никогаш не сум се запрашал што ако некој ден снема вода.
Гадно се нервирам на пример кога на еден ден нема вода и баш у тој ден сум одлучил да се туширам, а камоли повеќе дена да нема, или пак ич.

:)
Ме изнасмеа:pos: :pos: А ти да не правиш термини за туширање а?Во петок на 23 февруар во 20 часот-туширање.:je: :pos: :pos: :pos:

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Vo metropola Resen cesto se deshava da snema voda a i uste po cesto da snema pritisok na vodata dur se tusirash .Ne pamtam ni sama kolku pati sum pcuela po komsite tie si vadat zelecuk , ovostie kaj nas vodata kapi kapka po kapka samponot od kosata da ne mozis da si go izvadis :) Grr..

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
dokolku nema voda odma trcam dole do prodavnica i si kupuvam gorska edno 10 litra zasto voda lokam vo nenormalni kolicini.

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
acoman напиша:
ke se prefrlime na pivo
Јас одамна сум префрлен, ама и за тоа треба вода :icon_roll
Инаку што се однесува до кризата за вода сигурно е дека ние нема да бидеме во критична ситуација во блиска иднина.

Kajgana Shop

На врв Bottom