Што би избрале, карактер или убавина?

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Така, убавината не само што е минлива, туку е и релативна. Усвари, јас не ни можам да го окарактеризирам некого како убав ако знам дека има лош карактер.

Вистинската убавина е одвнатре и таа е онаа која се цени и која може да биде одредител на убава врска. Вистинската убавина е одвнатре, тешко е да се најде некој навистина убав.
dobro,toa si e tvoe mislenje.
ama da te prasam;se sminkas,se friziras?nosis ubava garderoba,ili voopsto ne ti e bitno sto nosis,i kako izgledas?nosis nakit,ili ne?i ako e toa kako sto zboruvas,zasto modnata i kozmetickata industrija vrtat teski milijardi?

Член од
9 септември 2008
Мислења
115
Поени од реакции
13
Аххх зошто спомнувате само крајности. Па луѓе постои и нешто како златна средина. Што ке ти е да бидеш со некој манекен/манекенка ако не се согласувате. Целта на љубовта е да те направи среќен, а не да ти овозможи да се фалиш пред другите со својот партнер. А срекен може да се биде само покрај некого кој е сличен со карактерот на нашата личност. Сеа лоши со лоши, добри со добри хаххаха. А зошто никој не ја спомнува интелигенцијата? Мене и тоа ми е некаков критериум за избор.
Што се одесува до релативноста, па се е релативно. Најмногу убавината. Еден тип не им е убав на сите девојки и обратно.
А за карактерот , па и не знам баш дали е релативен. Можеби на некого не му се свиѓа некое дело сто некој го прави, но повекето можат да се согласат дали е тоа добро или лошо.Тоа не е релативност.
Иначе постојат и цврсти карактери кои и не се менуваат баш со менувњето на средината. А може некој и да се смени, не викам не. Но стварно реткост е промена од лошо на добро, зашто многу полесно е од добар да станеш лош човек.
Како што вика една моја професорка, не постојат добри и лоши луѓе, секој во себе крие по нешто од двете. Само прашање е, што повеќе?

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Аххх зошто спомнувате само крајности. Па луѓе постои и нешто како златна средина. Што ке ти е да бидеш со некој манекен/манекенка ако не се согласувате. Целта на љубовта е да те направи среќен, а не да ти овозможи да се фалиш пред другите со својот партнер. А срекен може да се биде само покрај некого кој е сличен со карактерот на нашата личност. Сеа лоши со лоши, добри со добри хаххаха. А зошто никој не ја спомнува интелигенцијата? Мене и тоа ми е некаков критериум за избор.
Што се одесува до релативноста, па се е релативно. Најмногу убавината. Еден тип не им е убав на сите девојки и обратно.
А за карактерот , па и не знам баш дали е релативен. Можеби на некого не му се свиѓа некое дело сто некој го прави, но повекето можат да се согласат дали е тоа добро или лошо.Тоа не е релативност.
Иначе постојат и цврсти карактери кои и не се менуваат баш со менувњето на средината. А може некој и да се смени, не викам не. Но стварно реткост е промена од лошо на добро, зашто многу полесно е од добар да станеш лош човек.
Како што вика една моја професорка, не постојат добри и лоши луѓе, секој во себе крие по нешто од двете. Само прашање е, што повеќе?
kako sto kaza za ubavinata,eden tip ne e dobar za site devojki i obratno.a mozebi na nekogo mu se sviga nekoj/nekoja,a na nekoj ne,ama poveketo mozat da se soglasat dali nekoj e ubav/ubava ili ne.a ova e relativnost?
ubavinata e taa,na nekogo mu se dopaga na nekogo ne, toa e toa.ama necija ubavina ne zavisi od (uslovno receno)tvojot odnos kon nea,a karakterot na nekoja licnost vo golema merka zavisi i od tvojot karakter i od tvojot odnos kon taa licnost.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.518
Поени од реакции
8.244
..Баш јас мислам дека е спротивно.Како можеш човек кој е злобен, полн со самодоверба, тврдоглавост и инает да го смениш? Како можеш да смениш момче/девојка да биде онаков/онаква каква сакаш ти? Сеа убавината ќе трае и трае ако внимаваш,пазиш на неа.
Но како и што имаше во другите постови, прво што паѓа на око е физичкиот изглед.Но ретко кој убав има карактер.Секогаш се преценуваат себе си како и женските.Додека карактерот се гледа отпосле ама сепак е фатален е карактерот.Според мене.
Ќе ја/го смениш со тоа што ке му станеш дечко/девојка...
Јас би избрал нешто измеѓу... Јас избрав нешто измеѓу...
значи вреди да избереш убавина, но само за мување, за секс, кој нема да трае премногу долго...
но за сериозна врска, ке треба да изнајдеш партнер/ка со која ке се согласуваш, кој/а ке биде тука покрај тебе и тн...

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
karakterot e mnogu relativna rabota.sekoj moze vo odreden moment da bide i los,i zloben,a vo drug moment da bide najdobar.karakterot se menuva toa e fakt.sekoj covek se prisposobuva na okolnostite.ima mnogu luge koi bile mnogu losi,a posle nekoe vreme stanale mnogu dobri,a i obratno,mnogu dobri,koi stanale najlosi.fakt e deka nikogas ne mozes da znaes zasto e nekoj takov kakov sto e,vo odreden moment.mozebi ednostavno necij negativen gest,e samo odgovor na (uslovno receno)moja provokacija(za koja ne sum svesen vo odreden moment).karakterot na eden covek e mnogu relativna rabota,nikogas ne mozes da znaes na sto si.i fakt e deka karakterot se menuva so tekot na vremeto.premnogu faktori vlijaat na nego,i zatoa sekogas ke bide enigma.
...Ова ти што го збориш, јас го сваќам како расположение.Навистина:toe: Така делува.Секој човек на моменти е лут,изнервиран, среќен,заљубен и од сето тоа зависи како ќе се испонаша.
Карактерот ти е нешто тотално друго.Нешто кое секогаш е во тебе и секогаш си таков.

Ќе ја/го смениш со тоа што ке му станеш дечко/девојка...
Јас би избрал нешто измеѓу... Јас избрав нешто измеѓу...
значи вреди да избереш убавина, но само за мување, за секс, кој нема да трае премногу долго...
но за сериозна врска, ке треба да изнајдеш партнер/ка со која ке се согласуваш, кој/а ке биде тука покрај тебе и тн...
..Секој мисли дека со тоа што ќе ја/го имаш за дечко/девојка ќе успееш да ја смениш, но не е така.А и секој сака по мерка девојка/дечко за сериозна врска.Затоа за тоа се тражи и се чека подолго време.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Пошто жената може да се издресира (да се карактеризира) ја би избрал убаина па после би и го делкал карактеро.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
каратер нормално дека би избрал. не мом јас да се расправам со некое несоциализирано суштество шо појма нема од животот и мисли само на шминки и штикли. али па и грда пес да е и то не го бива ... така да на крајот сепак испаѓа некоја комбинација успешна да се пронајди од двете

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Пошто жената може да се издресира (да се карактеризира) ја би избрал убаина па после би и го делкал карактеро.

А оној муабетот дека теле се учи, а вол не (полот на животните се менува зависно на потребите)? :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
А оној муабетот дека теле се учи, а вол не (полот на животните се менува зависно на потребите)? :)
Не разбираш, не зборам ја да ја учам жената него да ја дресирам.

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Не разбираш, не зборам ја да ја учам жената него да ја дресирам.
О, прости и на мојата неразбраност. :)

Позначајни вежби и наредби што жената треба да ги научи се:одење под корак со сите наредби, слободно време со поводник, предизвици, провокации, вежби од апорт, почетни фискултурни вежби, почетни чуварски вежби и т.н.

Со што почнуваш? :vozbud:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
О, прости и на мојата неразбраност. :)

Позначајни вежби и наредби што жената треба да ги научи се:одење под корак со сите наредби, слободно време со поводник, предизвици, провокации, вежби од апорт, почетни фискултурни вежби, почетни чуварски вежби и т.н.

Со што почнуваш? :vozbud:

Види ја не сум некој заостанат тип да ја малтретирам жената али кога ќе дојди во домо кај домаќино потребно е малку прилагодување. Се знае што треба да готви, кога да е готов ручеко, додека се јади, машка рака не смеи ништо околу маса да гибни, зато е таа тука да подаи леб да донесе супа да однеси пајнци, да подаи нож лажица, да раскрени. Од ко ќе станам од софрата, таа може да јаде колку сака и што сака. Куќата да е суредена да се знае дека домаќинска фамилија живаа тука, дворо суреден, скалите измиени, внатре исчистено, изметено, пајнци прибрани. Дома да не фали ништо за гостин да се послужи, од кафе, шеќер, ракија, вино... за се да се води сметка колку има и до кај е, сабајле ко ќе станам да имам пеглана кошула и панталони, чевли светнати, чорапи спремени. Во слободно време да си подфаќа по малце плетка, некое миле, џемпер, чорапа колку да се разоноди. В град од моја десна страна и чекор зад мене, в град нема многу да се поздравува со секој, може само со татка и мајка и и брат и. Останато што е брачеди, братучетки, второ трето колено - не познава. Таа е сега друга фамилија. Поглед право и нема многу зеење по дуќани. Ако и се пие нешо ќе и купам сокче или сендвиче ако е гладна или некоја карамела за облажување. Ако и треба кондура - ќе и купам, ако и треба фанела ил капут и то ќе и купам, али глупости како кармини, помади, мириси... такво нешо кај мене дома не влегва. Пари си добива секој ден колку шо треба за леб млеко масло или шо треба да се набави али отчет за секоја пара мора да се даи и в тефтер да се запиши. За сексуалнио живот не сакам да кажвам многу, пошто то зависи како сум расположен али важно ако не секој ден - секој втор ќе и го прам ќеифо. То се основни работи кои мора да ги совлада (а секоја нормална и здрава жена можи) ако не - ене и ја вратата и назат кај татка и!

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Па најпрво ја забележувам убавината значи и со самото тоа го бирам човекот прво на лепота :pos2: а после со текот на муабетот гледам каков е карактерно, ама едно без друго па не иде :toe:

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
...Ова ти што го збориш, јас го сваќам како расположение.Навистина:toe: Така делува.Секој човек на моменти е лут,изнервиран, среќен,заљубен и од сето тоа зависи како ќе се испонаша.
Карактерот ти е нешто тотално друго.Нешто кое секогаш е во тебе и секогаш си таков.

..Секој мисли дека со тоа што ќе ја/го имаш за дечко/девојка ќе успееш да ја смениш, но не е така.А и секој сака по мерка девојка/дечко за сериозна врска.Затоа за тоа се тражи и се чека подолго време.
fakt e deka ne mozes da doznaes za kratko vreme kakov e covekot navistina vo karakter,a za na prv pogled pa da ne ni zborime,na prv pogled voopsto nisto ne mozes da doznaes,bas zaradi toa sto go kazav i za toa sto i ti se slozi(toa boldiranoto).toa i mi bese poentata,bas poradi toa najcesto moze da se dobie pogresna slika za necij karakter.za da se doznae necij karakter potrebno e dosta mnogu vreme,i pak ke bide pod znak prasanje.

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Се изначитав свашта тука.Од моето искуство овие години 95% од женските гледаат убавина и длабок џеб да имаш.Тука што пишувате карактер, ова она не ви држи вода.Факт е дека денешниве женски неможат да си замислат да бидат со некој со фаца на коњ,а да има и "најубав" карактер.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Се изначитав свашта тука.Од моето искуство овие години 95% од женските гледаат убавина и длабок џеб да имаш.Тука што пишувате карактер, ова она не ви држи вода.Факт е дека денешниве женски неможат да си замислат да бидат со некој со фаца на коњ,а да има и "најубав" карактер.
ne be zasto,tie sto ne mozat da fatat nekoj ili nekoja takva ,vikaat deka toa e taka zatoa sto baraat karakter.heheheheehe

Kajgana Shop

На врв Bottom