Што бараат атеисти на форум за религија?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
А зошто воопшто форум за религија? Оној кој верува - си верува, не треба да објаснува образложува и докажува својата вера.
Веројатно егзибиционизмот кај верниците не може да се излечи :D

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
А зошто воопшто форум за религија? Оној кој верува - си верува, не треба да објаснува образложува и докажува својата вера.
А ете, сепак имаме еден куп тука, кои од петни жили се обидуваат своите верувања/неверувања да ги натураат на другите.:(

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.158
А ете, сепак имаме еден куп тука, кои од петни жили се обидуваат своите верувања/неверувања да ги натураат на другите.:(
Војна на религии или Војна на богови?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
војна на тастатури

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.158
војна на тастатури
Законот е таков - инаку мислам дека не е проблем и пролевање крв за боговите...
Мислам знаеш како иде верници против верници или против атеисти ...

Да не ти барам религиозни вести кој е покрвав - атеисти или религиозните!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.158
Мао, Јосиф?
Јосиф е многу далеку - за 2000 години и Мао ќе биде светец!
Или оној од Карпатите новиот непрепознаен Исус!

Зборуваме за денес... христијани VS Муслимани - кој е покрвав?
Христијани VS атеисти? Муслимани VS атеисти?

Како оди математиката? :vozbud:Омразата на чија страна е? На страна на религиозните или на страна на атеистите? Кое зло е поголемо?
Јас велам религиозните...

Реков јас: боговите си бараат крв - вие палете си свеќи - ама пропишаната количина крв - мора да падне! Душите не ви се спасуваат со свеќи - ами со крв и пот!
На Земјата сте :love: Учете од евреите... :) Во врска со крвта мислам... :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Тајните учења во атеистите гледаат одлични војници и алатки за рушење на денешниот гнасен поредок на гнасните лаги на религијата како човекот треба да биде спасуван од богови!!!

Gurdjieff не лажи, ако може... Ти не ја знаеш вистината - ти си ја прочитал во книгите на секташи и идиоти како Гурџиев и Ошо и сега ми продаваш вода за бубрези и ми бараш некаков авторитет да си. Ти си обичен смртник и чекај си таму да умреш и да бидуваш спасуван - не ми мели ти мене за „сегашниот момент - зграпчи го денот - живеј го моментот“.
И зафрканција беше тоа дека ти си новиов ни член :)

П.С. И уште нешто Row-Corp : И такви како Gurdjieff најмногу ни помагаат да ги поткопуваме и бездруго трулите и изедени темели на религијата денес! Затоа и го муабетам - бидејќи тој ќе исчезне - а зборовите овде ќе останат :)

Значи сума сумарум: атеисти и „мудреци“ многу помагаат во агендите на тајните организации :D И кој е крив? Па нормално: ХЕПТАГРАМ! :D

П.П.С. Во однос на О.Т.О. , Телема, повеќе знам од проста причина што јас сум ВНАТРЕ - а другите се надвор. Ипси знае поеќе од мене ако е за така - има и други кои знаат повеќе и можат повеќе. Но тоа е тема за во Телема подфорумот - не тука.
Не сум дојден јас да си мерам пениси над кој сум - тоа ќе оставиме читатели да одлучат кој кај е и што зборува и како.

И јас реков зошто се атеистите овде - и било кој друг: ОВА Е ФОРУМ - ОТВОРЕН ЗА ДИСКУСИЈА ЗА СЕКОЈ!
Но ти сврте ко воденица на едно та исто - секташи, секташи - што си ти бре момче?
Христијанин? Штета...
Hohohohohohoho... tajni ucenja,...sekoj pat ima tajni uchenja koga ne ja znaete vìstinata.
hepta, jas te zalam tebe...sakash da se prestavish deka znaesh neshto, a ustvrari samo sakash da zavedesh shto poveke clenovi....smeshno i zalno od tvoja strana.
Tajnata e vo toa,.....vlezi vnatre i nema ziv da izlezesh...... iniciran i dodeka ne ti dogori svekjata nema da izlezesh....toa e vashata tajna.
Vashata sekta e inicirana od Blavatskaja, Budistichki ogranok, djabe se prestavuvash kako ateist, koga veruvate vo reinkarnacija, i celoto vashe propagiranje se sostoi vo toa.....pravi shto ti e volja, sekako kje se reinkarnirash.....ama vo golema greshka si....reinkarnacijata ne e za sekoj, trebe da go zasluzish toa....

Row-Corp

hasta la victoria siempre
Член од
1 јуни 2010
Мислења
51
Поени од реакции
25
Јосиф е многу далеку - за 2000 години и Мао ќе биде светец!
Или оној од Карпатите новиот непрепознаен Исус!

Зборуваме за денес... христијани VS Муслимани - кој е покрвав?
Христијани VS атеисти? Муслимани VS атеисти?

Како оди математиката? :vozbud:Омразата на чија страна е? На страна на религиозните или на страна на атеистите? Кое зло е поголемо?
Јас велам религиозните...

Реков јас: боговите си бараат крв - вие палете си свеќи - ама пропишаната количина крв - мора да падне! Душите не ви се спасуваат со свеќи - ами со крв и пот!
На Земјата сте :love: Учете од евреите... :) Во врска со крвта мислам... :)
Хепта доста губиш време пишувајќи на форумов земи фатисе за работа заработи некоја пара ке ти треба за да преидеш во повисок степен

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.158
Хепта доста губиш време пишувајќи на форумов земи фатисе за работа заработи некоја пара ке ти треба за да преидеш во повисок степен
Само што завршив - сега одам на кафе.
Не губам време јас со ништо - се е тоа добро испланирано :)
Имам пари - но тешко степени со пари... И ти некој нов „мудрец“ си на форумов што ти сметаат телемити и иницијации а? :)
А темата е зошто атеисти... пишувај бре за тоа - не тука ме учиш мене што да правам. :)

Gurdjieff подобро човек да бара иницијација отколку да стане религиозeн ко тебе :D Тајната е во тоа што... дозволено е секој да зборува (така тајната се чува сама токму од тие што не треба да ја знаат).Мисли бре, мисли... еднаш барем размисли преда да ми пишуваш реферати и описи на твоите фрустрации. Што човек ќе беше...

Подобро да е човек атеист отколку да е од твојот сој... И доста со тоа како секој друге во грешка освен ти. Егоисту христијанско-муслимански :)
Оди запали свеќа во некоја џамија - да ни ја покажеш едната апсолутна вистина :)
Ако не ти го пресечат фалусот и фрлат на буниште муслиманите...

Идиотизми и забегувања насекаде - религијата го свртува братот против брат! Атеистите се тука да поправат колку што може подобро. :vozbud:
И да им ги затворат устите на неуките и оние што бладаат со отворени очи со нивното зборување - Апсолутната им вистина :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Само што завршив - сега одам на кафе.
Не губам време јас со ништо - се е тоа добро испланирано :)
Имам пари - но тешко степени со пари... И ти некој нов „мудрец“ си на форумов што ти сметаат телемити и иницијации а? :)
А темата е зошто атеисти... пишувај бре за тоа - не тука ме учиш мене што да правам. :)

Gurdjieff подобро човек да бара иницијација отколку да стане религиозeн ко тебе :D Тајната е во тоа што... дозволено е секој да зборува (така тајната се чува сама токму од тие што не треба да ја знаат).Мисли бре, мисли... еднаш барем размисли преда да ми пишуваш реферати и описи на твоите фрустрации. Што човек ќе беше...

Подобро да е човек атеист отколку да е од твојот сој... И доста со тоа како секој друге во грешка освен ти. Егоисту христијанско-муслимански :)
Оди запали свеќа во некоја џамија - да ни ја покажеш едната апсолутна вистина :)
Ако не ти го пресечат фалусот и фрлат на буниште муслиманите...

Идиотизми и забегувања насекаде - религијата го свртува братот против брат! Атеистите се тука да поправат колку што може подобро. :vozbud:
И да им ги затворат устите на неуките и оние што бладаат со отворени очи со нивното зборување - Апсолутната им вистина :)
Rekla kazala.....ama ti nishto ne kaza....
aj, bidi pozdraven, jas ke odam na utakmica.....
nauchi se da zborish i da kazesh po neshto, vaka samo prazna slama tepash...i ti kako javrijata

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.158
„Оди крши глава“ што би рекле од твојот крај, што ме интересира мене кај ти ќе одиш ? :pos:
Со сите муабетот се прави освен со тебе, сите за тебе се јаврии... се нешто ти смета... :facepalm:
Посебно ако те реметат и немаш што да им кажеш...
Просветлен си колку еден кибрит! Дрдорко низаеден... (y)

Да си одиме телемитите, атеистите, христијани и муслимани кои не се сложуваат со тебе за религијата... ќе ти биде ок тогаш?

Ќе си пишуваш за Ошо, за апсолутната ти вистина, за живеење во моментот..
А ќе те мавни струја при првото менување на една светилка :)

ТИ дали даде свое мислење што бараат атеистите на овој подфорум?

D

Daedalus

Гостин
Знам јас што е ОТО и Хепта и Ипси нека отворат тема ОТО па ке разговараме а не да ги упропастуваме другите теми со секташки проблеми и решенија.
А зошто Хепта и Ипси на повисок степен од тебе се?
Аха. Јас уште не сум инициран у ОТО :unsure:
--- надополнето: 4 март 2013 во 17:38 ---
Исто како што и религиозните пробуваат да ги убедат атеистите дека не се у право. И така во недоглед.
--- надополнето: 4 март 2013 во 17:41 ---
Hohohohohohoho... tajni ucenja,...sekoj pat ima tajni uchenja koga ne ja znaete vìstinata.
hepta, jas te zalam tebe...sakash da se prestavish deka znaesh neshto, a ustvrari samo sakash da zavedesh shto poveke clenovi....smeshno i zalno od tvoja strana.
Tajnata e vo toa,.....vlezi vnatre i nema ziv da izlezesh...... iniciran i dodeka ne ti dogori svekjata nema da izlezesh....toa e vashata tajna.
Vashata sekta e inicirana od Blavatskaja, Budistichki ogranok, djabe se prestavuvash kako ateist, koga veruvate vo reinkarnacija, i celoto vashe propagiranje se sostoi vo toa.....pravi shto ti e volja, sekako kje se reinkarnirash.....ama vo golema greshka si....reinkarnacijata ne e za sekoj, trebe da go zasluzish toa....
Атеисти се луѓе кои не веруваат во богови. Тоа не ги спречува да веруваат во реинкарнации и други глупости.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
Исто како што и религиозните пробуваат да ги убедат атеистите дека не се у право. И така во недоглед.
Не знам дали приметуеш, али постот што си ми го цитирал, се однесува и на едните и на другите.

D

Daedalus

Гостин
Не знам дали приметуеш, али постот што си ми го цитирал, се однесува и на едните и на другите.
Точно, сега приметив:X3: . Јбг, размислувам еднострано. Исто као кога ќе пишеш пост за дедо што убил бандити и сите ти викаат дека и македонци ограбувале куќи со старци.:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom