Тајните учења во атеистите гледаат одлични војници и алатки за рушење на денешниот гнасен поредок на гнасните лаги на религијата како човекот треба да биде спасуван од богови!!!
Gurdjieff не лажи, ако може... Ти не ја знаеш вистината - ти си ја прочитал во книгите на секташи и идиоти како Гурџиев и Ошо и сега ми продаваш вода за бубрези и ми бараш некаков авторитет да си. Ти си обичен смртник и чекај си таму да умреш и да бидуваш спасуван - не ми мели ти мене за „сегашниот момент - зграпчи го денот - живеј го моментот“.
И зафрканција беше тоа дека ти си новиов ни член
П.С. И уште нешто
Row-Corp : И такви како
Gurdjieff најмногу ни помагаат да ги поткопуваме и бездруго трулите и изедени темели на религијата денес! Затоа и го муабетам - бидејќи тој ќе исчезне - а зборовите овде ќе останат
Значи сума сумарум: атеисти и „мудреци“ многу помагаат во агендите на тајните организации
И кој е крив? Па нормално: ХЕПТАГРАМ!
П.П.С. Во однос на О.Т.О. , Телема, повеќе знам од проста причина што јас сум ВНАТРЕ - а другите се надвор. Ипси знае поеќе од мене ако е за така - има и други кои знаат повеќе и можат повеќе. Но тоа е тема за во Телема подфорумот - не тука.
Не сум дојден јас да си мерам пениси над кој сум - тоа ќе оставиме читатели да одлучат кој кај е и што зборува и како.
И јас реков зошто се атеистите овде - и било кој друг: ОВА Е ФОРУМ - ОТВОРЕН ЗА ДИСКУСИЈА ЗА СЕКОЈ!
Но ти сврте ко воденица на едно та исто - секташи, секташи - што си ти бре момче?
Христијанин? Штета...