Што ако вашата партнерка била силувана?

Член од
4 април 2011
Мислења
152
Поени од реакции
89
А што ако машкото е силувано некогаш во раното детство ? :sneaky:
Како би реагирале женските ? :ROFLMAO:

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Ete sto ki te sluci ako stavis "Taboo Tema" za diskutiranje u Forum. Nit odgovor dobivas nit pak nesto slicno na toa. Sekoj od nas probuva da si go isfilmuva slucuvanjeto a nikomu da mu tekne deka istata slucka mozno i mu se slucilo na onaa persona koja go otvorila topicot.
Fuck ej...Jas sepak mislam deka e najdobro za partnerkata da ne go kaze ona sto i se desilo.

Tamina, ti ova seriozno go prasuvas, neli?

Член од
8 мај 2009
Мислења
284
Поени од реакции
102
Kako moze na vakva tema da terate majtap ne ve razbiram? Strashno e ova sto se slucuva na nekoi temi... strashno. I don't want to live on this planet anymore

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.838
Поени од реакции
7.189
Не ги читав сите мислења, а и малце чудна ми е темава. Јас би разбрал на човек да му смета девојка му да е невина ( би разбрал, не дека јас се сложувам со тој став), ама зашто би претставувало пречка за одржување врска со девојка / дечко кои доживеале таква трауматска состојба? Мислам, тоа во никој случај не било ниту нејзин избор, ниту нејзина желба. Место да и служи за подршка и помош кога се работи за таква стресна работа, некој би свртел грб? Блазе си му.

Член од
8 мај 2009
Мислења
284
Поени од реакции
102
Taka e Jurij.. na edna devojka ili momce koi pominale niz nesto vakvo im e potrebna mnogu poddrska. Sekomu moze da mu se desi nezavisno od polot (mada jas iskreno ne bi sakala nekomu da mu se sluci ova). Jas kako mala bev seksualno zloupotrebena i sum bila vo vrski pri sto sfativ kolku e za mene bitno partnerot da znae niz sto imam pominato zatoa sto nestata ostavile tragi i za mene ne bese taka ednostavno da se prepustam. Potrebna e poddrska i razbiranje, No posle se sto procitav pogore se naeziv celata.. Samo eden apel.. procitajte malku poveke vo odnos na nekoi temi, bidete sigurni deka jazikot vi e konektiran so mozokot pred da kazhete ili pishete neshto.Da, na nekoi temi mozeme da se sheguvame, no nekoi temi se preosetlivi za toa i ne znaete koj se gi chita. Tolku od mene.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
ako nekomu mu se slucilo besto loso vo zivotot a ne po svoja vina zarem treba poradi toa da trpi posledici,aj sto i toj se cuvstvuva loso poradi toa, uste da trpi kritiki od drug, sekogas treba da se ima razbiranje za toa i da ne mu se odmaga na povredeniot

Член од
8 мај 2009
Мислења
284
Поени од реакции
102
ako nekomu mu se slucilo besto loso vo zivotot a ne po svoja vina zarem treba poradi toa da trpi posledici,aj sto i toj se cuvstvuva loso poradi toa, uste da trpi kritiki od drug, sekogas treba da se ima razbiranje za toa i da ne mu se odmaga na povredeniot

Taka e Nikola. Lesno e da se ismee covek i da mu se napravi uste edna dupka od koja sto ke krvari, no mnogu e potesko da se podade raka. Nekogas e dovolna samo edna pregratka za da pocuvstvuvame deka sme bezbedni, deka svetot pa i ne e tolku opasno mesto za ziveenje. No site sme povredeni, nikoj ne ni podal raka pa zatoa i ne znaeme da ja podademe pa se ismevame za da ne ja pogledneme sopstvenata bolka. Bev i tamu pa i uste sum. Si imam i jas svoj sarkazam samo za da ne vidam kolku se plasam i kolku me boli.... no pocnaa da se preroduvaat nekoi luge koi znaat da pomognat. Ne zboruvam za nekoj da ni go poplocuva patot, tuku dur si go poplocuvame samite tie ni se potpora so dobar zbor i pregratka koga ke se izmorime od se. Site sme dobri dusi, site imame svoja bolka i site sme so poriv da pomogneme, samo ne znaeme kako... zatoa sto za da pomogneme nekomu potrebno e da naucime prvo na sebesi da si pomogneme pa mozebi togas bi znaele kako so drugite. No sto sakam da kazam celo vreme? Vo red e covek da ne znae kako da pomogne, nikoj ne znae sekogas sto mu e potrebno na drugiot koj strada vo toj moment... no sosem e dovolno da ne se ismeva i da ne go tera da zaboravi na minatoto.. zatoa sto minatoto ne se zaborava, samo moze da se zatvorat site vrati pred lugeto, nikogas da ne se pokazat dlabokite cuvstvuva.... i sto so toa? Samo covek moze da se pocuvstvuva poosameno.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
Taka e Nikola. Lesno e da se ismee covek i da mu se napravi uste edna dupka od koja sto ke krvari, no mnogu e potesko da se podade raka. Nekogas e dovolna samo edna pregratka za da pocuvstvuvame deka sme bezbedni, deka svetot pa i ne e tolku opasno mesto za ziveenje. No site sme povredeni, nikoj ne ni podal raka pa zatoa i ne znaeme da ja podademe pa se ismevame za da ne ja pogledneme sopstvenata bolka. Bev i tamu pa i uste sum. Si imam i jas svoj sarkazam samo za da ne vidam kolku se plasam i kolku me boli.... no pocnaa da se preroduvaat nekoi luge koi znaat da pomognat. Ne zboruvam za nekoj da ni go poplocuva patot, tuku dur si go poplocuvame samite tie ni se potpora so dobar zbor i pregratka koga ke se izmorime od se. Site sme dobri dusi, site imame svoja bolka i site sme so poriv da pomogneme, samo ne znaeme kako... zatoa sto za da pomogneme nekomu potrebno e da naucime prvo na sebesi da si pomogneme pa mozebi togas bi znaele kako so drugite. No sto sakam da kazam celo vreme? Vo red e covek da ne znae kako da pomogne, nikoj ne znae sekogas sto mu e potrebno na drugiot koj strada vo toj moment... no sosem e dovolno da ne se ismeva i da ne go tera da zaboravi na minatoto.. zatoa sto minatoto ne se zaborava, samo moze da se zatvorat site vrati pred lugeto, nikogas da ne se pokazat dlabokite cuvstvuva.... i sto so toa? Samo covek moze da se pocuvstvuva poosameno.
----- covek ne treba da go zaboravi losoto sto mu se slucilo,treba da najde nacin da vrati,togas ke se cuvstvuva pak vreden,kakov sto bil pred da mu napravat loso
----da vratis so loso,na loso ,ne e loso

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
mene da mi se sluci takvo nesto vo semejstvoto, ako nisto drugo, ke mu ja zapalam kukata na silegijata(po moznost da ne me fatat, mnogu se lezi zatvor za toa )

Член од
8 мај 2009
Мислења
284
Поени од реакции
102
Epa vidis, sekade e razlicno. Mene mi kazuvaa indirektno da si pokjutam, ne mora site da znaat, sramota e toa sto se slucilo o_O A rabotata e vo toa sto mene ne treba da mi bide sram, ama ete, da ne znae covek sto poveke mi nashtetilo. Ama ajde, ne sakam da zaglavuvam vo toa pak, tuku da napravam denes nesto dobro za samata sebe:love:

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Nemozam da svatam zasto bi ja napustil devojkami ako bila silovana na 4-5 god. mislam kakva vrska ima toa so denes. Ako e sluvajno traumirana od vakvata postapka na sekoj nacin ke i pomognam, ako i treba podrska,razbiranje ili bilo sto tuka sum. Mislam temava e banalna i nema sto da se zbori sekoj normalen coek bi bil pokraj takva licnost all the time!

Член од
3 октомври 2011
Мислења
170
Поени од реакции
64
Мене ми е сумњив тој митот околу силување, мислам дека жена со крената сукња побрзо трча од маж со спуштени панталони.
:pos:алал да ти е цел ден се смеам,а да можам 100 пати ке те лајкнам
--- надополнето: 9 јануари 2012 во 01:11 ---
Nemozam da svatam zasto bi ja napustil devojkami ako bila silovana na 4-5 god. mislam kakva vrska ima toa so denes. Ako e sluvajno traumirana od vakvata postapka na sekoj nacin ke i pomognam, ako i treba podrska,razbiranje ili bilo sto tuka sum. Mislam temava e banalna i nema sto da se zbori sekoj normalen coek bi bil pokraj takva licnost all the time!
а што ако била силувана на 15, 20 ,25 год ммммммм?

Kajgana Shop

На врв Bottom