Шпанија - Македонија |1/2 финале|, 16.09.2011, 16:30 часот

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Абре сеа пред малце случајно на тв слушам се јавува Џаро - Легенда а.к.а. Превара на тоа утринската емисија на канал 5 и вика јавујте се одма у Литванија кажете на управа на макбаскет да се смени одма ресторанот каде што ќе јадат нашите репрезентативци , шпанците ништо нема да остават на случајност. Планот Б е да подметнат некое тровање со храна (повраќање , мачнина, проливи ... ) на нашиве кошаркари. Да не можат нормално да играат.

.........

Ме остави во мисла, па кај нас никој на тоа не обраќа пажња. Има све да изедат и репете да потражат....

Се надевам дека нашиве се на строга дијета :confused:
:pos:

Море остај ти нема заебанции со Џаро како ја намести 10ката на Евровизија со Романија пред 5-6 години подобро да го слушаат и да му речат на Бо да ги однесе на традиционална американса храна... т.е. да си седнат во Мекдоналдс :icon_lol:...

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
О Александре наш татко и наша Светост поведи ги нашите Антички Кошаркари во уште една голема победа и Антички триумф против Циганските Шпанци и белосветската вукојебина .Нека тече крвта античка низ нашата фонтана па се до Литванската кошаркарска арена.................

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
ZEGIN treba da pusti eden carter za finaleto v nedela,kolku leksiliumi,dijazapami i ENAP 10 im potrosivme za vreme na ova EP! Cisto kako poddrska za kosarkarite,koi im ja zgolemija nivnata potrosuvacka so neizvesnite zavrsnici :pos:
MAKEDONIJA!!!
А и Пивара и Тиквеш веројатно треба да го отворат газот и да частат :icon_lol:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
А и Пивара и Тиквеш веројатно треба да го отворат газот и да частат :icon_lol:
Не ќе е лошо денес да постават штандови и да почастат. Па до толку стиснати да се не ми се верува.

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
11коеф велат букмејкерите денес за победа на Македонија......

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.222
Поени од реакции
34.509
Не ќе е лошо денес да постават штандови и да почастат. Па до толку стиснати да се не ми се верува.
Да бе, и гратис леб да се дава во продавниците... Не се занесувајте :)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
After the win over Lithuania, the team danced and sang in the locker room, while revelers in Skopje poured into the streets brandishing flags and jugs of homemade rajika, the national drink, as the sounds of honking horns and fireworks ensured that few got any sleep — not that anyone minded.

:vozbud: :pos:

Rajika lol!

П.С. Уште од сега се тресам, како ли ќе биде пред натпревар :)

A

Alexander Nevsky

Гостин
Аоаоао.
Која еуфорија,ни сат време не сум спиен.Врти се,никако место да те фати.
Ајде Мајстори,уште малце остана за да бидеме таму кај што заслужуваме.

jasisamojas

Не ми треба титула
Член од
26 ноември 2008
Мислења
762
Поени од реакции
423
Шпанците подисплашени, но имаат и план Б
Селекторот на шпанската кошаркарска репрезентација, Серџо Скариоло повикува на претпазливост во полуфиналниот дуел против Македонија

Според Скариоло Македонија игра тимски, ја спушта играта и е фантастична во одбрана.

- Македонија е откритие на ова Европско првенство. Тие се покажаа како солиден, компактен и цврст противник. Играат фантастично во одбраната и на противниците не им дозволуваат многу поени. Македонија во просек прима најмалку кошеви, а тоа е податок на кој треба да се обрати внимание. Без разлика што сме фаворити и што играме одлично како тим, и во нападот, и во одбраната, ќе мора да го подигнеме нивото на игра против Македонија. Ние сме дојдени во Литванија да ја одбраниме титулата и нема да се опуштиме во полуфиналето, изјави италијанскиот стратег на клупата на Шпанија.

Факт е дека актуелниот европски шампион и на ова првенство е најголем фаворит за титулата, барем на хартија и според досега прикажаната игра, но кај Шпанците постои доза на страв од нашата селекција, посебно од Бо Мекејлеб. Иако на никој досега не му успеа да го сопре нашиот црномурест репрезентативец, Шпанците велат дека имале спремно дури и план Б.

- Ја проучивме играта на Македонија, подготвивме неколку варијанти за одбрана со која ќе се обидеме да го сопреме Бо Мекејлеб, тој е извонреден играч, а до сега никој не успеа да го задржи. Доколку не успееме и ние, имаме план Б. Тој е експлозивен играч, знае како да се пробие во рекетот, а ако ги извојуваме неговите маани, нема што многу да се каже, изјави Скариоло.

Сепак, шпанскиот селектор знае дека Македонија не е само Мекејлеб. Тој е загрижен и од одличната одбрана на нашите репрезентативци, одличната тактика која ја спроведува Докузовски.
- Тимот функционира како целина, ја смируваат играта, не дозволуваат брз прогрес, а тоа со сигурност ги става во предност и мене не ми се допаѓа да играм на тој начин. Одбраната им е фантастична, не дозволуваат да им се дадат многу поени. Мекејлеб е еден од најдобрите во Европа, Антиќ е голем лидер со неоспорен талент, дополни предводникот на „црвената фурија“.

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Леле едвај чекам 4 ама и страв ме фаќа :cenzura::vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom