Шпанија - Македонија |1/2 финале|, 16.09.2011, 16:30 часот

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
ке победиме, знам дека ке победиме, енергијата е пресилна, срцата ни се преголеми

ама додека победиме,што да правам, што лекови да испијам, в која црква да се помолам, каде да се сокријам, нема да издржам, нервите ми ги ебавте , животот ми го скративте....ама вредеше, вистина вредеше..утре да ми го продолжите...нема губење

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Само реализацијата од поле и од дистанца да ни биде 45-6 % убеден сум дека ќе победиме зошто одбраната е топ една од најдобрите на Европското. Само Антич да одигра како што знае капитенски, Бо стаднард да си одигра 20 + коша, Војдан да краде топки повеќе од колку јас ваерлес што крадам од комшијата :icon_mrgr:, Илиевски да одигра како со Литванија и Хрватска. BTW што бива со Гечевски има ли шанси за настап?
Не бе каков Гечевски со лонгета е крај е за него!

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
‎"Pau Gasol - Today I'll finish the book that I've been reading "Fall Of Giants" by Ken Follett! I've liked it a lot, very recommendable!"

Utre ke gledas "Fall Of Giants" vo zivo!

Од едно пријателче на фб. :pos::pos:

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Јас ќе се кладам, ајде кажи ја ригорознава кладба?

Реално ако им ја умртвиме играта на Шпанците ќе пукнат како тиква. Играат брза кошарка, а ние спротивно од нив. Така да кога ќе видат еден флегматичен потег на Самарџиски ќе им пукне срцето :)
Не си нормална еј :pos::pos::pos:

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Ќе биде многу тешко против шпанциве но не сум песимист. Напред МАКЕДОНИЈА ! :love:

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239
Head-to-Head: Spain and F.Y.R. of Macedonia have never played each other.
Last Time Out: Spain destroyed Slovenia 86-64 and F.Y.R. of Macedonia edged Lithuania 67-65.
Key Match-Up: Rudy Fernandez vs. Vojdan Stojanovski.
Key Stat: Spain average a tournament-leading 83 points per game while F.Y.R. of Macedonia rank 18th at 69.2pts per contest.
X-Factor: F.Y.R. of Macedonia point guard Vlado Ilievski. He will have to control the tempo as he did to near perfection in Monday's narrow defeat to Russia and Wednesday's upset of Lithuania.
Sounding Off: "In terms of team unity and spirit, we are the best team in the tournament. People back home will be celebrating on the squares and on the streets. This is for them," says F.Y.R. of Macedonia's Pero Antic.
Комплекси ќе има Руди од Војдан :)

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Да не им тргне само на Рики Рубио и Пол Гасол .. Да не им е денот ќе биде ТОП ТОП ТОП !!!!!!!

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Јас ќе се кладам, ајде кажи ја ригорознава кладба?

Реално ако им ја умртвиме играта на Шпанците ќе пукнат како тиква. Играат брза кошарка, а ние спротивно од нив. Така да кога ќе видат еден флегматичен потег на Самарџиски ќе им пукне срцето :)
Мило ми е што мак баскет репрезентацијата има луѓе што навистина веруваат во неа.

Претходно, поставив услови за кладба, ама никој не ги прифати.
Прво, можам да ти кажам само - секоја чест.

Во претходната моја понуда за кладба беше следното:
Доколку Шпанија слави со помалку од 12 разлика над репрезентацијата на македонија, ќе побарам од надлежните лица на Форумот да го банираат мојот акаунт на времетраење од 6 (шест) месеци.

Доколку Шпанија победи со 12 или повеќе разлика, се рачуна како победа на Шпанија (основна победа), и тогаш стапува условот која ќе го поставиш.

Ете, бидејќи си ендемичен вистински фан на репрезентацијата (и чест ми е), постави го твојот услов во кладбата.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Наваро деца Наваро да не му тргне,Рубио е само еден обичен не прецизен плеј кој игра замена на Калдерон,а браќава ако не играат заедно тогаш можат да се запрат,ама после влага Фернандез овој оној тоа е и нашиот H на ова ЕП кратката клупа,ќе се држиме со првата петорка и после со Соколов фаќаме удолницата.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Да не им тргне само на Рики Рубио и Пол Гасол .. Да не им е денот ќе биде ТОП ТОП ТОП !!!!!!!
Рики Рубио скоро и да не игра . Игра по 10-15 минути на натпревар
И не е Пол Гасол туку Пау Гасол :):)

Член од
7 август 2011
Мислења
4.961
Поени од реакции
15.195
Мило ми е што мак баскет репрезентацијата има луѓе што навистина веруваат во неа.

Претходно, поставив услови за кладба, ама никој не ги прифати.
Прво, можам да ти кажам само - секоја чест.

Во претходната моја понуда за кладба беше следното:
Доколку Шпанија слави со помалку од 12 разлика над репрезентацијата на македонија, ќе побарам од надлежните лица на Форумот да го банираат мојот акаунт на времетраење од 6 (шест) месеци.

Доколку Шпанија победи со 12 или повеќе разлика, се рачуна како победа на Шпанија (основна победа), и тогаш стапува условот која ќе го поставиш.

Ете, бидејќи си ендемичен вистински фан на репрезентацијата (и чест ми е), постави го твојот услов во кладбата.
И ја се додавам на кладбава :) да носам каков сакаш потпис до почеток следното европско ако Македонија изгуби со 12+

Kajgana Shop

На врв Bottom