Шминка за мажи

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Темава е поприлично контроверзна (а со самото тоа интересна за мене :icon_lol:)

Ја не сум против шминка за мажи. Ама треба убаво да се разграничи што се смета за шминка и што од она што ние го знаеме како шминка (она што го користат женските) би можело да успее и кај машките. Сеа кармнин и црвенило и ептен шмикање ко што прават женскиве, не може да се изведе кај машки. Ама се додека мажественоста не е загрозена, јас велам СЕ Е ДОЗВОЛЕНО.
Во ретроспектива машките се шминкале исто колку и женските. И носеле кондури со штикла, па дури и корсети. Се имало. Мислам, само нека ви се врати сликата на Француски благородник од пред 3-4 века.
Работите не биле отсекогаш вака како што се. Промената е неизбежна... а што ќе биде следно на ред. Одлучуваме сега.
Тоа што јас го сметам за иднина е нешто помеѓу машко што не се срами да искористи понешто од понудата на козметички и дурги проиводи наменети за скривање на недостатоците и одржување на убавината, и апла метросексуалец, што се депилира по цело тело, се шминка, се со ред....

Иначе, ја не сум ставил шминка на лице во живот.. Ни на на мозолче ни на ништо.
...ама добро, има време...:icon_lol:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
јас нње се шминкам, ниту пак одам педерски и не правам муабет за секси салати :icon_lol:.

Црвено

Am I pissin' u off-fa-fa?
Член од
12 септември 2007
Мислења
1.227
Поени од реакции
81
Е што има врска? Брат ми кога му притребува ми бара пудра, има проблеми човекот и му треба, зашто да не користи?

M

Mr.InF3ction

Гостин
Е што има врска? Брат ми кога му притребува ми бара пудра, има проблеми човекот и му треба, зашто да не користи?
да користи..ама ете како што викаш ти потреби...се надевам неговите потреби не се секојдневни....или навика како женските што ставаат шминка пред да излезат..

мн глупо ми е машки да се шминкаат пудра ова она....но сепак затоа постојат метросексуалци :XD:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Ај еден совет ако може. Летово кога тренирав секогаш носев знојалка на раката така да ми остана неисунчан тој дел од раката и сега ми се познава разликата во боја, неисунчана е раката каде што стоела знојалката. Што препарат да купам да се изедначи тенот на раката. Некои креми имало, за лице ли за тело ? Која марка и сл. Не се разбирам баш во овие работи :kesa:

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.052
Поени од реакции
1.178
Кога ги сосдал Господ мажот и жената го гледа мажот и му вика: Ти си совршено суштество! Потоа ја гледа жената и со воздушка вика: Е ти ќе треба да се шминкаш... :)

Ок, шала на страна...
Зошто да не, за мали корекции како прикривање на мозолчиња. Порано ако ми се направеше мозолче ставав малку течна пудра.
Друго што имам користено, што може да се каже дека е невообичаено за нас машките е лабело за усни.

Член од
4 октомври 2009
Мислења
257
Поени од реакции
13
Pa dobro ima muzi na koj im treba sminka-odnosno NE sminka ja pod sminka podrazbiram kompletna sminka znaci kreon,moliv,svasta...NE OPRAVDUVAM znaci podrazbiram pudricka zasto ima na nekoj liceto mu e lom i saka da pokrie i normalno e da saka da stavi pudra :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom